top of page

Tips van LHBT+-mensen voor medechristenen

Arjanne Burger. (Verzamelde teksten)

Al heb je een andere mening vanuit je christelijke identiteit, heb elkaar lief. Homoseksueel betekent niet dat je geen christen kan zijn. Samen als christenen zijn we één, al liggen de meningen vaak uit elkaar. Marielle


Tegen de broers en zussen die het moeilijk vinden om homoseksualiteit en christendom samen te zien, zou ik willen zeggen: praat eens met je broer of zus die zo’n keuze heeft gemaakt. Luister naar het verhaal en probeer het te begrijpen. Bid samen en ontmoet elkaar in het bijzijn van Jezus. Erik Tegen mede-christenen zou ik willen zeggen: Durf ook eens iets anders te lezen dan je bekende visie en realiseer je dat er oprechte christenen zijn die anders geloven dan jij. Ies

Op het moment zit ik nog in de kast ... Ik wil aan christenen vragen: wees ruimdenkend en steunend. M

Voordat je met de teksten ga smijten die ik tot op het bot heb uitgeplozen die iedere LHBT-er naar z’n hoofd geslingerd krijgt, onderzoek het. Lees je in en verdiep je. Het probleem in de christelijke wereld ligt met name denk ik in de gemakzucht van het afschrijven van mensen. Dat is makkelijk, omdat het dan niet dichtbij komt. Durf iemand te leren kennen en hiermee het gesprek aan te gaan. Niels Het was voor mij moeilijk om uit de kast te komen, ik heb 8 jaar geprobeerd te veranderen. Niet zozeer vanwege anderen, maar omdat ik zelf geen homo wilde zijn. Mensen uit de kerk probeerden mij te steunen, maar juist om mij te helpen er vanaf te komen. Dat is goedbedoeld, maar zo werkt het niet. Tegen deze mensen wil ik zeggen: Als jij homo zou willen worden, zou je dat ook niet lukken! Wouter Christen, kijk naar mogelijkheden, en niet naar angsten. We zijn gewoon mensen. Sandra

Doe normaal. Ja, ik heb steun ervaren binnen de Genootschap, want daar geldt: je bent goed zoals je bent. Ik bedank hen voor hun steun en liefde. Tim Mede christen, omarm elkaar, juist in de grootste nood heeft elk van ons behoefte om thuis te komen, alles bij God te brengen, in de kerk. Sluit ons niet buiten en heb ons lief. En geloof dat God soms anders werkt dan we denken. Chris

Aan christenen die mij niet hebben gesteund zou ik willen vragen: Hoe brengen jullie het allergrootste gebod in de praktijk? “Heb je naaste lief als jezelf”? Ben

Je weet pas hoe het is, als je er niet omheen kunt. Op dat punt kom je pas als je je liefdevol verbindt. Sta open voor liefde, nuance en verbinding. Stop met voor God te spelen alsof je Hem hierover in je broekzak hebt terwijl je er niks meer van weet dan je reflex om te oordelen. Houd je met de zaken bezig die God’s koninkrijk echt dienen en vergeet niet dat Jezus zelf hier zich nooit over heeft uitgelaten. En lees je Bijbel echt goed voordat je met teksten smijt. Vanuit de kerk heb ik geen steun ervaren. Dat was geen onderwerp dat ik bespreekbaar wilde maken. Homoseksualiteit was het ultieme voorbeeld van verdorven gedrag. Tegen hen zou ik willen zeggen: Heb oog voor de persoon achter het probleem. Ik wil hen vergeven, zoals God mij door Jezus vergeven heeft, maar dat ik dat tegelijk ook moeilijk vind, omdat er weinig mogelijkheid is voor gesprek. En verder dat ze nodig hebben wat ik ook nodig heb: Liefde, een luisterend oor en vertrouwen. Ik wil ze vragen met een open blik de wereld in te kijken. Niet de ander te veroordelen die niet in hun rijtje past. Het Evangelie is toch juist de blijde boodschap voor iedereen! Jongen Alsjeblieft, luister eerst naar de persoon met wie je spreekt. Ga naast die persoon zitten. Verdiep je eerst in de kwestie zodat je een genuanceerde mening kunt vormen. Veroordeel niet. De dank is dan ook groot van mij en van mijn vriendin. Dank dat jullie ons niet veroordelen. Niet iedereen is het met ons eens. Dat hoeft ook niet, maar dank dat er ruimte is voor gesprek en dat we onszelf kunnen zijn in de kerk. Anne

Liefdevolle mensen: waarschijnlijk had je het zelf niet door, maar in jullie zie ik de liefde van Jezus. Tegen de mensen die oordelen zou ik willen zeggen: Kijk eerst naar Jezus, dan naar jezelf en dan pas naar mij. Frits Ik zou tegen christenen willen zeggen: leef je eigen leven in relatie met jouw geloof. Laat dit niet afhangen van regeltjes (visie) die anderen je willen opleggen. Gerrie Accepteer me zoals ik ben Elly

 

Bloggen doe ik op mijn pagina www.arjanneburger.nl en zo nu en dan spreek, schrijf en heel geregeld uit ik mij in creativiteit – denk aan muziek en kunst . Zie ook mijn Ar(t) pagina -> www.arjanneburger.nl/art

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
samen zijn wijdekerk
bottom of page