Team wijdekerk

Wijdekerk Teamdag 30 juni 2019.

Er zijn een aantal teamleden die anoniem hun bijdrage leveren aan Wijdekerk. Zij kunnen door prive omstandigheden niet met een foto op de teampagina staan. Voor ons zijn zij even waardevol als ieder ander teamlid! 

Schrijven van artikelen

Anonieme teamleden

Mijn naam is Alexander Noordijk, ik ben opgegroeid in een klein idyllisch plaatsje Mijnsheerenland wat in de Hoeksche Waard ligt. Momenteel woon ik al weer dik tien jaar samen met mijn geweldige man Kai. Als kind had ik de ambitie om predikant te worden. De weg daartoe was vanwege mijn geaardheid niet eenvoudig. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in Amsterdam IJburg waar ik een inclusieve kerk wil zijn. Ieder mens is een geliefd kind van God, dat is mijn motto! Op deze manier werk  ik stap voor stap aan mijn droom: "een tolerantere samenleving". Naast het organiseren van TafelTijd, wil ik mij  inzetten voor meer inclusiviteit en gelijkheid in kerken. Dit geldt ook voor onze multiculturele doelgroep. 

werkgroep TafelTijd en multiculturele belangen

Alexander Noordijk

Ik ben Ali Kersbergen, alleenstaande moeder van 3 zonen, uit Dordrecht. Ik kerk in de Kerk van de Nazarener. Mijn middelste is ongeveer 20 jaar geleden uit de kast gekomen, en heeft afwijzing van de toenmalige jeugdleiding in de kerk moeten meemaken. HIj heeft daarmee ook het geloof vaarwel gezegd. Zelf heb ik het als eenzaam ervaren, dat ik geen ouders kende die hetzelfde proces doorgingen. Daarom wil ik me graag inzetten voor ouders van lhbt+ die nu in dit proces zitten, of er al uit zijn, zodat we elkaar kunnen steunen en bemoedigen. Ik hoop dat

Wij de ouders een sterk netwerk gaat vormen, waarin we elkaar opbouwen.

De onvoorwaardelijke liefde van Jezus Christus is de grond waarop ik sta, en die wil ik graag delen. Zodat geen kind meer hoeft te twijfelen of het welkom is bij onze God, zoals het is.

beheerder van de besloten Facebookgroep Wij de ouders, netwerker

Ali Kersbergen

Mijn naam is Arjanne Burger. Ik ben een creatieve duizendpoot, met een aantal passies. Waaronder mijn vriendin, het ‘geloof’ en ‘psychologie’. Al in mijn jonge jaren leerde ik God kennen en was ik bezig om mij te verdiepen in de christelijke theologie. Hier ben ik dan ook 4 jaar in geschoold, wat ik erg leuk gevonden heb. 
Mijn leven verliep niet gemakkelijk. Zelfs bijzonder lastig op veel momenten. Toch heb ik veel van de issues waar ik mee worstelde kunnen omzetten in iets moois. Voor mijzelf en geregeld ook voor anderen. Bloggen en zo nu en dan spreken, schrijven en mij uiten in creativiteit – denk aan muziek en kunst – zijn manieren geworden om hieraan uiting te geven. Zie mijn Ar(t) pagina. 
www.arjanneburger.nl/kunst

Schrijven interviews en vormgeving

Arjanne Burger

Ik ben Clara Beck en woon in Amsterdam samen met mijn zoontje Jonathan en mijn man Stefan. Ik kom uit Düsseldorf, ben katholiek en geloof in de alomvattende liefde van God. Dat deze er niet voor iedereen zou zijn vond ik altijd al onbegrijpelijk. Vanuit de vreugde van van het Nieuwe Testament en het geloof dat God van zijn kinderen houdt, onvoorwaardelijk, wil ik er aan mee helpen dat er een verzoenend tijdperk aanbreekt tussen kerk en LHBT'ers. En dat iedereen wordt geaccepteerd en aangenomen voor wie hij of zij is.

Gebedsteam

Clara Beck

Ik ben Ellen Kleinlein en woon samen met mijn hond Hugo. In de 30 jaar die ik nu in Arnhem woon ben ik van ‘fanatiek lesbisch’ naar ‘enthousiast Christen’ verhuisd. Mijn coming out als Christen in de homoscène was en is niet altijd even makkelijk. Veel LHTB'ers voelen zich, en terecht al lang geleden de kerk uit gejaagd, en zijn wars van alles wat met geloof te maken heeft. Daarom vind ik het heel belangrijk om de LHTB'ers (weer) in contact te brengen met het geloof en met God. Ik ben heel blij dat ik dit samen met WIJdekerk mag doen. 
Ik organiseer Tafeltijd Arnhem.  Ook organiseer ik (met Poink) incidenteel activiteiten met een christelijk tintje voor lesbische vrouwen. 

Schrijven van artikelen

Ellen Kleinlein

Ik ben Ennio Drost en ik ga dansend door het leven (ik ben danser/ dansdocent/ choreograaf van beroep). Mijn liefde voor God uit ik ook door te schrijven. Zo wil ik de ander bemoedigen en uitnodigen om ook op die genade grond te komen staan. Om vanuit daar naar elkaar en naar het leven te kijken. Dan ga je steeds meer begrijpen hoe geliefd we zijn. En ja, dan kan je toch niet anders dan dansen?

organiseren van evenementen, schrijven van artikelen

Ennio Drost

Mijn naam is Esther van Vliet, geboren in Ter Aar. Sinds m’n studie woonachtig te Ede en alweer 12 jaar werkzaam in Hilversum. Ruim 9 jaar geleden uit de kast gekomen en gelijk met verkering. M’n hele leven en ikzelf lagen overhoop en tegelijkertijd klopte alles zo enorm, viel er iets enorm op z’n plek. God bleef, tot mijn grote verbazing, zoals ik Hem kende: vol liefde. Het heeft gestormd die eerste jaren, we ploeterden ons door afwijzing, botheid en onbegrip heen. Ik ben vreselijk dankbaar dat onze relatie heeft standgehouden en dat Esther en ik nog bij elkaar zijn. Die dankbaarheid zet ik graag om in actie, want ik gun een ieder de liefde. En ik ben van harte overtuigd dat God en geaardheid geen tegenstelling is.

secretaris stichting Wijdekerk

Esther van Vliet

Ik ben Frank van Reenen, getrouwd met Geja. Wij zijn de ouders van twee dochters en een zoon die homo is. Daarnaast zijn we de schoonouders van een hetero- en een homo schoonzoon. Toen onze zoon uit de kast kwam, zijn we in sneltreinvaart een proces in getuimeld. Voor die tijd was homoseksualiteit iets wat ver van mij afstond. In dit proces heb ik veel pijn en verdriet ervaren, juist door de manier waarop de kerk en anderen hiermee omgaan. Ik hoop er via deze website een steentje aan bij te kunnen dragen dat christelijke LHBT-ers binnen de kerk een plekje zullen vinden waar ze zich veilig en geaccepteerd voelen zoals ze zijn.

Beheer en ontwerp website, dagelijkse coördinatie, bestuurslid stichting Wijdekerk

Frank van Reenen

Mijn naam is Gerard. Ik studeer Stedenbouwkunde en woon samen met Coen in Breda. Ik schrijf graag en hoop met mijn teksten voor Wijdekerk bij te dragen aan de acceptatie van christelijke lhbt’ers. Zelf groeide ik op in een reformatorische omgeving en nu wil ik die ervaring inzetten om christenen en lhbt’ers meer begripvol naar elkaar te laten zijn. Ik ga graag het gesprek aan om elkaar beter te begrijpen en in liefde aan te nemen. Ik geloof dat de Liefde zal overwinnen. 

Schrijven van blogs, artikelen en interviews, vormgeving

Gerard Amersfoort

Ik ben Gerrit Verhelst, getrouwd met Linda. We wonen “onderin” ons landje in Terneuzen. We hebben vijf kinderen en onze jongste is transman. Ik voel me betrokken bij mensen die om hun geaardheid niet geaccepteerd worden, en daarom wil ik mijn steentje bijdragen aan het werk van Wijdekerk.

administratieve taken

Gerrit Verhelst

Mijn naam is Harm Beskers, homo, getrouwd en met een levend geloof in Jezus. Ik vind het vreselijk wanneer mensen of instituties mensen van Jezus weg houden en hen doen geloven dat Jezus er alleen voor bepaalde ‘goede’ mensen is. Dat is dan ook de reden dat ik bij Wijdekerk betrokken ben geraakt. Ik loop al een tijdje mee in het christen-homo wereldje. Wat me zo aanspreekt aan Wijdekerk? Dat we meer zijn dan alleen dit onderwerp, wij zijn ook Zijn kerk!

externe contacten, financiën, adviseur, werkgroep TafelTijd en multiculturele belangen

Harm Beskers

Ik ben Henk Velthuis. Ik ben getrouwd en vader van twee dochters. Ik werk als docent scheikunde op een middelbare school. Verder schrijf ik blogs over diverse onderwerpen die mij bezig houden, zoals de verhouding tussen geloof en wetenschap, duurzame ontwikkeling, milieuvraagstukken, sociaal onrecht en ongelijkheid. Doordat één van mijn dochters lesbisch is werd ik gedwongen na te denken over de verhouding geloof, kerk en homoseksualiteit. Ik merkte dat er veel pijn bij dit onderwerp is, waardoor mensen zich van God vervreemd voelen. Ik voel me daarom verantwoordelijk om mij in te zetten voor een veilige plek in de kerk voor LHBT-ers.

redactionele werkzaamheden, kwaliteitsbewaking, administratieve werkzaamheden

Henk Velthuis

Mijn hart en passie liggen bij de fotografie. www.henrikenijenhuis.nl Ik vroeg mij al lange tijd af, wat ik voor Wijdekerk kon doen en/of betekenen. Mijn diepste en grootste wens is dat alle LHBTQ'ers overal gelijkwaardig, respectvol en liefdevol worden behandeld. Dat ieder mag komen zoals die is. Daarom wil ik naast mijn blog over mijn homoseksualiteit en christenzijn d.m.v. fotografie graag een steentje bijdragen aan Wijdekerk. Ik hoop dat steeds meer mensen zorgeloos en zonder angst en afwijzing uit de kast durven komen en nieuwsgierig worden naar deze grote eensgezinde familie.

huisfotograaf

Henrike Nijenhuis

Mijn naam is Ineke Kappers-Mitchell. Geboren en getogen in Ermelo.  Na 42 jaar in de VS ben ik terug verhuisd naar Ermelo, samen met mijn Amerikaanse man. Ik ben in Nederland opgeleid als kleuterleidster. Nadat ik naar de VS verhuisd ben heb ik theologie gestudeerd en was bevestigd in 1982 in de United Church of Christ. Ik vond mijn roeping in "intentional interim ministry” en vele jaren heb ik dat werk gedaan in veel verschillende plaatsen. Ook diende ik 18 jaar als lid van de faculteit van het Interim Ministry Network.  Mijn kerkgenootschap liep voorop met het steunen van “marginalized groups” en stemde in 2005 voor “same gender marriage equality”. Ik ben blij dat ik Wijdekerk gevonden heb en zie er naar uit om nieuwe kennissen te maken.

vertaalster

Ineke Kappers-Mitchell 

Ik ben Jan van Doeselaar, getrouwd met Henny, we wonen helemaal “onderin” ons landje, in Terneuzen. Ik heb 5 kinderen uit een vorig huwelijk. Ik voel me betrokken bij mensen die om één of andere reden gemakkelijk worden veroordeeld door sommige medechristenen. Zelf heb ik dat ook meegemaakt bij mijn scheiding en ook van nabij met een kennis die als lesbienne uit de kast kwam. Er blijkt veel onkunde en soms ook onwil te zijn om zich in te leven in iemands gevoelens en/of motieven.

Ik groeide op in de Gereformeerde Gemeente, dat was voor mij traumatisch, maar ik heb een hele verandering doorgemaakt in mijn geloof. Gods liefde is voor iedereen!

Omdat ik weet hoe je kunt hunkeren naar begrip en acceptatie, draag ik graag mijn steentje bij aan het werk van Wijdekerk.

redactionele werkzaamheden, beheer website

Jan van Doeselaar

Mijn naam is Janine, woonachtig in Werkendam. Meewerken met deze organisatie doe ik, omdat ik zelf gemerkt heb hoe lastig het is voor mensen om naar een kerk te gaan en 'anders' te zijn. Momenteel ben ik zoekende naar een passende gemeente en wil graag anderen de pijn besparen door kerken op de kaart te zetten waar je echt welkom bent. Voor mij was het niet al van puber af aan duidelijk, langer heb ik getwijfeld en wat nu Gods weg hierin was. Nu mag ik weten dat ik biseksueel ben en dat God mij accepteert zoals ik ben. En dat besef gun ik iedereen!

administratieve werkzaamheden, organiseren events

Janine van der Stelt

Ik ben Jordi Noort en ik woon sinds anderhalf jaar in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Sinds elf jaar ben ik uit de kast naar iedereen in mijn omgeving. Ik heb een zegenrijk leven gehad als het gaat om reacties daarop, maar ik weet wat een negativiteit en afwijzing anderen (hebben) ervaren omwille van hun geaardheid. Dit geeft mij de motivatie om bij Wijdekerk betrokken te zijn door op de landelijke Wijdekerkdag hen van muziek te voorzien, en columns te schrijven op de website, zodat een ieder zich geliefd mag weten door Jezus, onze Broer. 

schrijven van artikelen

Jordi Noort

Ik ben Jonathan den Boer en ik woon in Amsterdam. Daar ben ik bezig met mijn Master Econometrics & Operations Research aan de Vrije Universiteit. Ik ben als homo opgegroeid in een predikantsgezin, in een omgeving waar homoseksualiteit weinig tot niet zichtbaar is en vaak niet geaccepteerd wordt. Ik wil graag bijdragen aan een veilige omgeving voor jongeren die opgroeien in een omgeving zoals deze. Mede door Wijdekerk kunnen we aan hen laten zien dat zij zichzelf kunnen zijn bij andere christenen, binnen kerken, christelijke verenigingen enzovoorts. Ik hoop dat we op deze wijze Gods onvoorwaardelijke liefde kunnen laten zien aan iedere christelijke LHBT-er. 

contacten mbt de evenementen kalender

Jonathan den Boer

Mijn naam is Kai Yung. Ik woon en werk in Amsterdam. Ooit heb ik aan God beloofd om me voor Hem in te zetten. Helaas kon ik dit in mijn vorige kerk niet realiseren, vanwege de enorme worsteling met mijn geaardheid. Als verloren zoon heb ik uiteindelijk deze kerk verlaten. Nooit gedacht dat ik jaren later getrouwd zou zijn met mijn lieve man Alexander, die voorganger is van een PKN kerk in Amsterdam. God heeft mij nooit verlaten, Hij heeft mij juist gedragen toen ik door het dal ging. Uiteindelijk heb ik mijn homoseksualiteit geaccepteerd en dat is een enorme bevrijding. God houdt van lhbt’ers en dit wil ik met mijn man op diverse manieren aan iedereen bekend maken. Bij tafeltijd ben ik onderdeel van de multiculturele groep, omdat ik zelf in Hong Kong geboren ben en weet hoe het is om een andere cultuur te hebben. 

werkgroep TafelTijd en multiculturele belangen

Kai Yung

Mijn naam is Linda Verhelst. Ik ben geboren en getogen in Terneuzen. Mijn leven ging lang niet altijd over rozen, maar het heeft me mede gemaakt tot wie ik nu ben. Mijn man Gerrit en ik zijn de ouders van vijf kinderen. Luke, de jongste, is onze transgender zoon. Luke en wij hebben veel afwijzing ervaren. We hebben veel geleerd en zijn heel blij met Wijdekerk. Wijdekerk laat weten dat iedereen er mag zijn en dat je geliefd bent door God ongeacht je geaardheid. Ik vind dat Wijdekerk heel goed werk doet en daarom wil ik ook mijn steentje bijdragen. Ik wil er graag zijn voor LHBT+-mensen die geen veilig thuis hebben.

administratieve taken

Linda Verhelst

Ik ben Marjan van der Spek-den Hertog, ik woon in Zwolle en ben daar lid van de CGK. Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd met een dijk van een man en moeder van vier prachtige zoons, en schoonmoeder van twee lieve schoondochters en een lieve schoonzoon. 

Ik sta voor de klas als docent Nederlands op het Greijdanus in Zwolle. Verder ben ik in onze kerkelijke gemeente actief in een oudergroep (ouders van jongeren die uit de kast zijn) en organiseren we af en toe een ontmoetingsavond voor deze ouders. 

Door de ervaring met mijn eigen kinderen ben ik ervan overtuigd dat jongeren geholpen zijn met voorbeelden in hun omgeving van homochristenen die een volwaardige plek mogen innemen in de kerk. Daarvoor zou ik me graag inzetten. 

Mocht je meer willen weten, vraag maar raak. Mijn mailadres is mjvanderspek@gmail.com en ook via Facebook kun je me vinden.

interviewen van mensen, schrijven van artikelen en redactionele werkzaamheden

Marjan van der Spek-den Hertog

Mijn naam is Marleen Dijksterhuis. Ik woon in Arnhem. Ik heb een evangelische achtergrond, waarin ik wat betreft homoseksualiteit had meegekregen dat ‘je het wel mag zijn, maar niet doen’. Ik ben daar na een intensief proces heel anders over gaan denken. Niet lang daarna kwam mijn broertje uit de kast. Ik heb het als leiding van God ervaren dat het zo verliep. Je hoort vaker dat het andersom gaat. De verhalen van LHBT+-mensen gaan mij sindsdien aan het hart. Het ergste wat je jezelf (of een ander) kan aandoen is jezelf veroordelen om wie je bent, om wat je voelt. Ik wil er graag voor de ander zijn met een luisterend oor en open hart. Ik gun ieder mens de innerlijke vrijheid om zichzelf te mogen zijn.

ondersteuningsteam

Marleen Dijksterhuis

Mijn naam is Maurits Immink. Ik woon in Driebergen, studeer Sociaal Juridische Dienstverlening in Utrecht en speel piano in een Utrechtse kerk. In mijn familie ben ik de eerste die open is over homoseksuele gerichtheid. Ik kwam op mijn 24steuit de kast. Al die tijd daarvoor heb ik mijn gevoelens voor mannen en mijn homoseksueel gedrag verzwegen, omdat ik bang was voor negatieve reacties. Die (overbodige?) angst had ik ook omdat mijn vader dominee is. Inmiddels probeer ik steeds meer een balans te vinden tussen mijn seksuele identiteit en mijn identiteit als christen. 

schrijver van artikelen en blogs

Maurits Immink

Ik ben Minke Velthuis en getrouwd met mijn mooie vrouw Nienke. Zij is voor mij vanaf het begin een geschenk van God geweest en ik merk steeds meer hoe God ons samen heeft gebracht. Met de vele dromen die we hebben, loop ik telkens nog tegen de muur aan dat christen zijn en lesbisch zijn geen makkelijke combinatie is. Soms zit die muur in mijzelf, soms geeft de ander die muur. Omdat ik ervaar dat ik niet altijd vrijuit kan spreken vind ik het belangrijk om mij voor de acceptatie van LHBT-ers in te zetten. Daarom schrijf ik graag over dit onderwerp om meer bewustwording te creëren. 

interviewen van mensen, schrijven van artikelen, organiseren van events en onderhouden van contacten, werkgroep TafelTijd

Minke Velthuis

Mijn naam is Miranda Terpstra-van de Kerk.  Ik ben moeder van twee jongemannen en getrouwd met Ivo. Ik voel me geroepen recht te doen aan (de van huis uit) christelijke medebroeders en zusters die zich als lhbt+ identificeren. Ik ben dankbaar dat ik hierin een steentje mag bijdragen en mensen hun God gegeven waardigheid mag bewaren. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen, dat mij door mensen wordt gegeven wanneer zij hun levensverhaal, pijn en ook regelmatig angst voor God delen. Ik verlang ernaar dat ieder mens zich welkom, veilig en gelijkwaardig mag voelen binnen kerkelijk Nederland, want samen zijn Wijdekerk.

Initiatiefneemster en voorzitter van Stichting Wijdekerk, onderhouden contacten, organiseren van evenementen, social media en vormgeving, werkgroep TafelTijd

Miranda Terpstra-van de Kerk

Mijn naam is Marieus Mulder, woon in Hilversum en ben sinds 2009 getrouwd met Marc. Vanaf mijn 17de ben ik ‘uit de kast’ en in de kerkelijke gemeente waar ik toen bij hoorde was dat niet altijd gemakkelijk.  Misschien wel mede daardoor heb ik jarenlang flink mijn best gedaan om los te komen van God en gebod. Uiteindelijk is dat niet gelukt:: ik ben onmiskenbaar een gelovig mens zonder daarin overigens al te stellig te zijn.

Het is belangrijk dat je als mens mag zijn wie je bent. Daarom vind ik het pijnlijk en verdrietig dat juist binnen de kerk er zoveel uitsluiting is. Voor mij reden genoeg om een bijdrage te leveren aan Wijdekerk.

interviewen van mensen, schrijven van artikelen en redactionele werkzaamheden

Marieus Mulder

Ik ben Paula Blokhuis. Getrouwd met Fred. Moeder van vier kinderen en oma van een aantal kleinkinderen. 

 

We hebben veel gesprekken bij ons thuis. Ook met andere mensen. Dat kan over van alles gaan. Fred is predikant. Ik heb zelf mijn betaalde baan opgezegd om meer van zulke gesprekken te kunnen voeren.

Omdat ik uit ervaring weet hoe zwaar het kan zijn als je kind uit de kast komt, wil ik graag meedoen in Wijdekerk. En daarbij probeer ik me te laten leiden door de liefde van Jezus. Daar begint en eindigt alles.

Landelijk aanspreekpunt en coördinator Wij de ouders (voor ouders van lhbt)

Paula Blokhuis

Ik ben René Wichers en ik woon in Overijssel. In het dagelijks leven ben ik engineer en werk ik in de hoogspanningstechniek. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding tot 'hobbytheoloog': ik volg de sprekersroute aan het baptistenseminarium. Ik spreek af en toe in een aantal gemeentes en geef ook bijbelstudies. Het is mijn droom dat de kerk een plaats is waar we ons omarmd weten door God,  waar we elkaar omarmen en waar we liefdevol en met respect in gesprek zijn. 

vertaler

René Wichers

Ik ben Rosanne Veldwijk, woonachtig in Zwolle. Aan het werk als project manager voor een prachtig bedrijf en gek op muziek, zingen, familie, vrienden en speciaal biertjes. Wij de Kerk raakt me, omdat het een uniek platform is met een praktische insteek: het maakt inzichtelijk waar je mag zijn zoals je wilt zijn. Daar draag ik, onder andere op financieel vlak, dolgraag mijn steentje aan bij! 

penningmeester stichting Wijdekerk, administratieve taken

Rosanne Veldwijk

Mijn naam is Sa Xi Hamilton. Ik studeer verpleegkunde. Zelf ben ik niet christelijk opgevoed. Ik wist vanaf jongs af aan dat ik ook op vrouwen val. Vanaf mijn 16e leerde ik God kennen in een Chinees-evangelische kerk. Ik ben op zoek gegaan naar de betekenis van mijn gevoelens en de gedachten van God. Ik vond Hem. De acceptatie en de liefde, die ik van Hem ontvang en voor mijzelf voel, is mijn vreugde geworden. Mijn doel als schrijver voor Wijdekerk, is het gevoel dat ik voor God en mijzelf voel, meegeven aan iedereen die ik ontmoet. Het is de basis van waaruit ik schrijf.

Schrijven van blogs, artikelen en interviews

Sa Xi Hamilton

Hoi, ik ben Savitri Grolle. Ik ben een jonge vrouw uit Ede. Ik ben student financiële administratie. En werk in een logistiek bedrijf in Ede. Ik ben opgegroeid in een christelijke omgeving. Ik ben in 2015 uit de kast gekomen en merk dat het geloof daardoor wel weer een plek in mijn leven heeft gekregen. Ik hou van lezen, reizen, optredens bezoeken en fotografie. Waarom Wijdekerk? Omdat ik er van overtuigd ben dat we samen het verschil kunnen maken voor de christelijke LHBT'ers.

beheerder Instagram en algemene ondersteuning

Savitri Grolle

Mijn naam is Sija Schorel Hillebrand. Ik heb een gereformeerde achtergrond en ben nu diaken en lid bij de PKN BMvier in Rotterdam. Als ouderenadviseur bij PCOB en in vriendschappen heb ik met lhbt ers te maken. Zij hebben het er moeilijk mee dat zij niet geaccepteerd worden. Mede door mijn gehandicapte zoon weet ik hoe het voelt om niet geaccepteerd te worden. Ik geef een deel van mijn tijd aan Wijdekerk, omdat wij mensen niet mogen oordelen over wat goed of fout is. Wij zijn allemaal kinderen van God. Ik hoop dat de kerkelijke gemeenten, die deze mensen nu nog weigeren, op een dag laten horen dat zij welkom zijn als volwaardige broeders en zusters.

administratieve taken

Sija Schorel-Hillebrand

Ik ben Simone van Turenhout, getrouwd met Dik. Moeder van een dochter en een zoon. Beide kinderen hebben hun coming out gehad. Voor mij is het erg belangrijk dat lhbt'ers welkom zijn bij God. Dat Zijn kerk een inclusieve kerk behoort te zijn. Zolang ik christen ben, ben ik een vurige voorbidder geweest. Binnen het gebedsteam van Wijdekerk wil ik graag mijn steentje bijdragen

gebedsteam

Simone van Turenhout

Mijn naam is Tsjerk de Jong. Wonende en werkende in Meppel. Ik werk als peroonlijk begeleider bij Vanboeijen op een ernstig meervoudig beperkte groep. Van jongs af aan ben ik opgegroeid binnen de GKV en nu nog steeds lid van de GKV te Meppel. Al een tijd heb ik contact met Wijdekerk. Steeds meer kwam ik met kleine ideeën om elkaar te mogen ontmoeten. Ik vind het erg belangrijk dat mensen omzien naar elkaar. En hoe kan je dat beter doen dan elkaar te ontmoeten via leuke events. Graag wil ik mij inzetten om events te organiseren voor iedereen die betrokken wil zijn bij Wijdekerk. 

organisatie events

Tsjerk de Jong

Ik ben Willian Kroeze, opgegroeid in een klein gehuchtje, ‘s-Heerenbroek. Sinds m’n werk wonend in Harderwijk. In mijn puberteit kwam ik erachter dat ik lesbische gevoelens had waarmee ik niet uit de voeten kon. Iets dat er niet mocht zijn. Heb dit als een pijnlijke en eenzame tijd ervaren. Maar wel een tijd waarin God niet verdween. Ik hield dit alles stil, omdat homoseksualiteit geen positief label had in de hervormde wereld waarin ik opgegroeide. Mijn coming out ging geleidelijk. Ook in de kerk leidde dit tot negatieve ervaringen. Tegenwoordig kerk ik in een hervormde gemeente waarin ik mag zijn wie ik ben. In Gods Liefde mogen we de ander zien en waarderen in alle veelkleurigheid. Ik zet me in voor Wijdekerk, omdat zij staat voor die veelkleurigheid. Ik hoop dat christelijke LHBT’ers hier en in een kerk een veilige plek vinden.

administratieve taken

Willian Kroeze

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.