top of page

Team wijdekerk

teamfoto 30-06-2019jpg.jpg

Wijdekerk Teamdag 30 juni 2019.

anoniem.jpg

Anonieme teamleden

Schrijven van artikelen

Er zijn een aantal teamleden die anoniem hun bijdrage leveren aan Wijdekerk. Zij kunnen door prive omstandigheden niet met een foto op de teampagina staan. Voor ons zijn zij even waardevol als ieder ander teamlid! 

Albert.jpg

Albert van Reenen

organisatie Wijdekerkdag, Instagram

Hoi, ik ben Albert. Ik woon in Barneveld samen met Peter. Ik werk als woonbegeleider in de GGZ.
Wij gaan samen naar de kerk en zingen allebei in een van de bands. Ik had mijn coming out op mijn 24e, omdat ik lang met mezelf geworsteld heb over mijn geaardheid en het geloof. Wij hebben zelf het proces van beleid schrijven meegemaakt in onze gemeente. Ik heb veel gehad aan verhalen en gesprekken met anderen. Ik vind het mooi om zelf ook iets voor anderen te betekenen en wil me daarom graag inzetten voor iedereen die zichzelf moet kunnen zijn. We zijn allemaal geliefd door God en laten we vooral die liefde aan elkaar doorgeven!

Alexander.jpg

Alexander Noordijk

werkgroep TafelTijd en multiculturele belangen

Mijn naam is Alexander Noordijk, ik ben opgegroeid in een klein idyllisch plaatsje Mijnsheerenland wat in de Hoeksche Waard ligt. Momenteel woon ik al weer dik tien jaar samen met mijn geweldige man Kai. Als kind had ik de ambitie om predikant te worden. De weg daartoe was vanwege mijn geaardheid niet eenvoudig. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in Amsterdam IJburg waar ik een inclusieve kerk wil zijn. Ieder mens is een geliefd kind van God, dat is mijn motto! Op deze manier werk  ik stap voor stap aan mijn droom: "een tolerantere samenleving". Naast het organiseren van TafelTijd, wil ik mij  inzetten voor meer inclusiviteit en gelijkheid in kerken. Dit geldt ook voor onze multiculturele doelgroep. 

Anita.jpg

Anita Verwoest

Schrijven van artikelen

Hallo, ik ben Anita Verwoest. Geboren en getogen in Den Haag. Getrouwd met de leukste man van de wereld en trotse ouder van twee prachtzonen, waarvan de jongste homo is. Zelf ben ik niet gelovig opgevoed en pas later in mijn leven tot geloof gekomen. De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in geloof en LHBT+-christen zijn. Ik heb gezocht, gelezen, mensen gesproken en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit prima samen kan gaan. Mijn hart breekt als ik zie hoeveel afwijzing er nog in de kerk is. In plaats dat we deze mensen omarmen en Gods onvoorwaardelijke liefde laten zien, jagen we ze de kerk uit! Daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen in het schrijversteam van Wijdekerk.  

Bert.jpg

Bert Gijsbertsen

Gebedsteam

Ik ben Bert Gijsbertsen en woonachtig in Veenendaal. Ik houd van mensen en ben een echte zorg-man. Ik houd ontzettend veel van gospelmuziek, met name Gospel Country. Van huis uit ben ik Nederlands Hervormd opgevoed, later ging ik ruim twee jaar naar een Gereformeerde kerk, daarna naar een Evangelie-gemeente, waar mijn hart qua beleving het meeste ligt. Vroeger speelde ik orgel, helaas doe ik dit niet meer. Komend jaar wil ik naast mijn werk als Verzorgende PG (psychogeriatrie/dementenzorg), deel uit gaan maken van de Cliniclowns.

Danielle Slik.jpg

Daniëlle Slik

TafelTijd Sint Pancras

Hi, ik ben Daniëlle, getrouwd met Jan Paul. Moeder van drie geweldige dochters. Ik ben opgegroeid in een Evangelische kerk met strakke normen. Hier vond ondanks prediking van onvoorwaardelijke liefde veel uitsluiting plaats. Dit vond ik verwarrend en nog altijd pijnlijk. Toch heb ik mij altijd welkom bij en geliefd gevoeld door God de Vader. Ik weet nu dat God niemand uitsluit. Wij zijn Zijn oogappels, geborgen in Zijn hand. Door een zoektocht samen met een van onze dochters zijn mijn ogen open gegaan voor de verhalen van christelijke LHBT+-mensen. Ik heb een warm hart voor ieder mens en stel samen met Jan Paul ons huis open voor een TafelTijd groep. Samen eten, samen vragen stellen, verwonderen, er mogen zijn, naast elkaar staan en Gods onvoorwaardelijke liefde delen, kwetsbaar durven zijn, fouten maken en weer uitspreken. Wij hopen een veilige plek te kunnen bieden. O ja, ik ben creatief en muzikaal dus samen zingen gaat er zeker ook van komen!

anoniem.jpg

David

Vrijwilliger regio Den Haag

Hoi, ik ben David (geb. 1989), en ik wil mij graag inzetten voor Wijdekerk als vrijwilliger in de regio Den Haag, waar ik woonachtig ben. Na lang zoeken en veel bidden heb ik mijzelf met mijn geaardheid leren aanvaarden. Nu wil ik ontdekken wat Zijn doel voor mijn leven is en hoe ik wat Hij mij heeft gegeven kan inzetten voor Zijn Shalom. Dit is een doorlopend proces waarin ik met anderen samen op weg mag zijn. Het lijkt mij daarom een goede zaak om op te trekken met andere LHBT+-christenen in de buurt en daarbuiten.

In mijn vrije tijd sport ik graag, zoals (golf)surfen en in de gym. Ook een borrel op zijn tijd kan mij wel bekoren. Mij typeert onder andere dat ik op tijd ben en oplossingsgericht te werk ga.

Disclaimer:
Teneinde de zoekresultaten voor mijn volledige naam in de perken te houden, moet deze introductie met “David” genoegen nemen. Hieraan liggen verschillende overwegingen aangaande mijn persoonlijke veiligheid en professionele integriteit ten gronde. Wat dat betekent leg ik bij gelegenheid gaarne uit.

David.jpg

David Schalken-den Hartog

Wijdekerk Drechtsteden

Ik ben David Schalken-den Hartog, trotse geboren en getogen Dordtenaar en al sinds 1989 samen met mijn partner Gerard. Wij wonen in het historische centrum, hebben 6 pleegkinderen en staan vol in het leven. Het is bij ons nooit saai! Onze kinderen staan altijd op 1 en daarnaast ben ik Raadslid, zit ik in een aantal besturen en ben ik vrijwilliger bij de Voedselbank. Af en toe help ik bij de tienerdienst van onze Kerk.

 

Ik heb samen met Elly van Wenum in 2010 “Uit de Kast in de Kerk” opgestart in onze stad. We hebben een aantal gespreksavonden georganiseerd waarvoor we alle Dordtse Kerken uitnodigden. Naar mijn idee een groot succes en een mooie eerste stap om met elkaar in gesprek te komen over inclusiviteit. Ik hoop dat we daar als WijdeKerk Drechtsteden een vervolg aan kunnen geven en wil me daar graag voor inzetten. De Kerk moet een warm bad zijn waar iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt en ook zichzelf moet kunnen zijn!

Ellen.jpg

Ellen Walhout

administratieve taken

Mijn naam is Ellen Walhout. Ik ben geboren en opgegroeid in Vleuten en woon nu in Hardenberg. 

Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen waarvan één LHBT is. Mede dankzij dit kind heb ik nog meer mogen leren hoe belangrijk het is om te leven als christen vanuit liefde.

Ook in mijn werk als verzorgende (individuele gezondheidszorg) kom ik ouderen tegen die niet hetero zijn. Hun verdriet over het verleden is voor mij een extra drive om als moeder en verzorgende uit de kast te komen en mij in te zetten voor Wijdekerk.

Ennio.jpg

Ennio Drost

Organiseren van evenementen, schrijven van artikelen

Ik ben Ennio Drost en ik ga dansend door het leven (ik ben danser/ dansdocent/ choreograaf van beroep). Mijn liefde voor God uit ik ook door te schrijven. Zo wil ik de ander bemoedigen en uitnodigen om ook op die genade grond te komen staan. Om vanuit daar naar elkaar en naar het leven te kijken. Dan ga je steeds meer begrijpen hoe geliefd we zijn. En ja, dan kan je toch niet anders dan dansen?

Eric-Jan Kaat.jpg

Eric-Jan Kaat

ondersteuning buddy team

Mijn naam is Eric-Jan, geboren 1 juni 1983. Ja ik ben inderdaad niet de ‘jongste’ meer 😉 maar dat weerhoudt me er niet van om me in te zetten voor Wij de Jongeren. Ik kom oorspronkelijk uit de Ger. Gem, maar sinds maart 2022 ben ik samen met m’n man aangesloten bij de gereformeerde Kerk in Wierden. Ik woon samen met René en 2 duvels van katten in het immer rustige Vriezenveen. Mede door mijn achtergrond in de zorg, psychologie, telefonist voor Centrum Seksueel Geweld en mijn contacten bij 113 ZelfmoordPreventie, ben ik gevraagd om het buddy team overkoepelend te ondersteunen. Ik ben zelf dus geen buddy, maar ik help de buddies als ze vragen hebben. 

Veiligheid en discretie staan bij mij hoog in het vaandel: ik behandel alles volledig vertrouwelijk! Ik bied je graag een luisterend oor en ik help je graag met welke vragen dan ook. Door ervaringen in mijn persoonlijke leven en in mijn werk, hoop ik dat ik je een stapje verder op weg kan helpen. Wie je ook bent en wat je achtergrond ook is: ik luister graag naar je verhaal en ik wil samen met jou kijken wat voor jou werkt.

Esther.jpg

Esther van Vliet

Secretaris stichting Wijdekerk

Mijn naam is Esther van Vliet, geboren in Ter Aar. Sinds m’n studie woonachtig te Ede en alweer 12 jaar werkzaam in Hilversum. Ruim 9 jaar geleden uit de kast gekomen en gelijk met verkering. M’n hele leven en ikzelf lagen overhoop en tegelijkertijd klopte alles zo enorm, viel er iets enorm op z’n plek. God bleef, tot mijn grote verbazing, zoals ik Hem kende: vol liefde. Het heeft gestormd die eerste jaren, we ploeterden ons door afwijzing, botheid en onbegrip heen. Ik ben vreselijk dankbaar dat onze relatie heeft standgehouden en dat Esther en ik nog bij elkaar zijn. Die dankbaarheid zet ik graag om in actie, want ik gun een ieder de liefde. En ik ben van harte overtuigd dat God en geaardheid geen tegenstelling is.

Floruska.jpg

Floruska Bus

administratieve taken

Mijn naam is Floruska Bus, getrouwd met Jeroen en moeder van twee dochters, waarvan de oudste onze transdochter is. We wonen in Alphen aan den Rijn. Toen onze dochter uit de kast kwam als trans op haar veertiende, vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats. Met het gezin hebben we deze transitie samen doorgemaakt, maar het zorgde er ook voor dat ik zelf als ouder anders tegen geloofszaken aan ging kijken. Ik had veel vragen die maar weinig mensen echt snapten. Bij Stichting Wijdekerk ontmoette ik ouders die dit snapten en dat voelde heel goed. Wat een netwerk van verbondenheid! Nu als vrijwilliger een kleine taak, maar hopelijk een begin van iets moois.  

Frank.jpg

Frank van Reenen

Beheer en ontwerp website, dagelijkse coördinatie, bestuurslid stichting Wijdekerk

Ik ben Frank van Reenen, getrouwd met Geja. Wij zijn de ouders van twee dochters en een zoon die homo is. Daarnaast zijn we de schoonouders van een hetero- en een homo schoonzoon. Toen onze zoon uit de kast kwam, zijn we in sneltreinvaart een proces in getuimeld. Voor die tijd was homoseksualiteit iets wat ver van mij afstond. In dit proces heb ik veel pijn en verdriet ervaren, juist door de manier waarop de kerk en anderen hiermee omgaan. Ik hoop er via deze website een steentje aan bij te kunnen dragen dat christelijke LHBT-ers binnen de kerk een plekje zullen vinden waar ze zich veilig en geaccepteerd voelen zoals ze zijn.

Geja van Reenen.jpg

Geja van Reenen

Wij de ouders

Mijn naam is Geja van Reenen uit Barneveld, getrouwd met Frank. We hebben twee dochters, een zoon en twee schoonzonen. Daarnaast zijn we opa en oma van een kleinzoon. Toen onze zoon vertelde dat hij op mannen viel en later een relatie kreeg, hebben we veel afwijzing en verdriet ervaren. Met name in de kerk was het heftig en pijnlijk. Over mijn proces kun je meer lezen in het boek 'Ik zal altijd van je houden!". Binnen Wijdekerk wil ik me graag inzetten om andere ouders te ondersteunen en te bemoedigen vanuit de liefde van Jezus.  

Gerard.jpg

Gerard Amersfoort

spreker, schrijver, refo belangen behartiging

Mijn naam is Gerard. Ik studeer Stedenbouwkunde en woon samen met Coen in Breda. Ik schrijf graag en hoop met mijn teksten voor Wijdekerk bij te dragen aan de acceptatie van christelijke lhbt’ers. Zelf groeide ik op in een reformatorische omgeving en nu wil ik die ervaring inzetten om christenen en lhbt’ers meer begripvol naar elkaar te laten zijn. Ik ga graag het gesprek aan om elkaar beter te begrijpen en in liefde aan te nemen. Ik geloof dat de Liefde zal overwinnen. 

Gertine Barneveld.jpg

Gertine Barneveld

Wij de jongeren, buddy

Mijn naam is Gertine, ik ben geboren in 1991. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en woon in Rotterdam met mijn vrouw. We zijn in 2018 getrouwd. We zijn lid van de Nederlandse Gereformeerde Kerk. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter, lees ik een boek of maak ik muziek in de band van de kerk.

Het heeft bij mij lang geduurd (ik was bijna 22) voordat ik de veiligheid en het vertrouwen had om uit de kast te komen. Ik was bang voor de reactie van anderen en heb me vaak eenzaam gevoeld. Ik kon de woorden niet vinden om te delen wat er in mij omging. Gelukkig leerde ik stap voor stap mij open te stellen. Ik heb niet alle antwoorden gevonden, maar ik heb wel de twijfels en vragen leren omarmen.

Als buddy hoop ik dat ik een poosje met je mee mag wandelen op je reis. Je verhaal is veilig bij mij, ik luister naar je. Ik wil je graag bemoedigen en er voor je zijn. Je bent niet alleen, je bent niet de enige. Je bent bovenal geliefd, als mens.

Harm.jpg

Harm Beskers

externe contacten, financiën , adviseur

mijn naam is Harm Beskers, homo, getrouwd en met een levend geloof in Jezus. Ik vind het vreselijk wanneer mensen of instituties mensen van Jezus weg houden en hen doen geloven dat Jezus er alleen voor bepaalde 'goede' mensen is. Dat is dan ook de reden dat ik bij Wijdekerk betrokken ben geraakt. Ik loop al een tijdje mee in het christen-homo wereldje. Wat me zo aanspreekt aan Wijdekerk? Dat we meer zijn dan alleen dit onderwerp, wij zijn ook Zijn kerk! Ik hou me bezig met de externe contacten en financiën, daarnaast heb ik een adviserende rol.

Ilse.png

Ilse Dekker

Wij de jongeren - instagram

Ik ben Ilse Dekker en ik ben geboren in 1998. Ik heb een tweelingzus en drie broers. Sinds juli 2021 woon ik in een studio in Amersfoort, in een jongeren community. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie en zing in de band van mijn kerk in Amersfoort. In het dagelijkse leven werk ik als Welzijnswerker bij Accolade Zorg met ouderen en ben ik de dirigent van het ouderenkoor :) Ik vind het belangrijk om extra aandacht te kunnen geven aan kwetsbare ouderen, mijn motto is immers ook “heb je naaste lief als jezelf”.

Iets meer dan een half jaar geleden ben ik erachter gekomen dat ik op vrouwen val en kwam ik via internet terecht bij Wijdekerk. Wat mij meteen aansprak waren de bemoedigende verhalen en berichten op social media en dat je er dus niet alleen voor staat als christelijke LHBT+-jongere.

Ineke.jpg

Ineke Kappers-Mitchell 

vertaalster

Mijn naam is Ineke Kappers-Mitchell. Geboren en getogen in Ermelo.  Na 42 jaar in de VS ben ik terug verhuisd naar Ermelo, samen met mijn Amerikaanse man. Ik ben in Nederland opgeleid als kleuterleidster. Nadat ik naar de VS verhuisd ben heb ik theologie gestudeerd en was bevestigd in 1982 in de United Church of Christ. Ik vond mijn roeping in "intentional interim ministry” en vele jaren heb ik dat werk gedaan in veel verschillende plaatsen. Ook diende ik 18 jaar als lid van de faculteit van het Interim Ministry Network.  Mijn kerkgenootschap liep voorop met het steunen van “marginalized groups” en stemde in 2005 voor “same gender marriage equality”. Ik ben blij dat ik Wijdekerk gevonden heb en zie er naar uit om nieuwe kennissen te maken.

Inge.png

Inge Verhoeks

Wij de jongeren, buddy

Mijn naam is Inge, ik ben geboren in 1997. Ik werk als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg en hoop dit jaar af te studeren als HBO verpleegkundige. Daarnaast ben ik sinds 2017 samen met mijn lieve partner Loes. Wij maken deel uit van de protestante gemeente in Zaltbommel. Tot en met mijn 19e was ik lid van een PKN kerk gereformeerde bond.

Voor mij staat centraal dat je verhaal veilig is bij mij, dat mijn hart open staat voor wie je bent. Dat je welkom bent, van top tot teen. Ik vind het belangrijk te delen dat echte liefde vrij maakt van alle gebrokenheid die we zien in deze wereld. Dat je niet alleen bent, dat delen met de (A)nder helend kan zijn. Dat wanneer je Gods liefde voor jou voelt, je niets anders kan dan deze liefde te willen uitdelen aan God zelf, aan jezelf en aan anderen. Ik wil delen dat je zoekende mag zijn, dat er twijfels en verwarring mogen zijn. God laat niet los wat zijn hand begon. Je bent nooit uit het zicht. Je bent zoveel meer dan enkel één label of deel van je identiteit. Jezus kan liefde en licht scheppen in ieders leven.


Je bent geliefd, altijd.

Jacqueline.jpg

Jacqueline Riedijk

Wij de ouders

Mijn naam is Jacqueline Riedijk. Ik ben getrouwd met Egbert en trotse moeder van drie geweldige zoons, waarvan er twee homo zijn. Ik deel graag vanuit mijn ‘hartstkleuren’ en geef dit vorm in mijn coachpraktijk waar we op zoek gaan naar ieders unieke hartskleuren.

 

Als moeder van ‘geen standaard’ gezin weet ik hoe het is als je kinderen uit de kast komen. Dit kan de nodige worstelingen met zich mee brengen. Voor mij is Wijdekerk een prachtige manier om een steentje bij te dragen aan een kleurrijke kerk door een luisterend oor te bieden en er voor elkaar te zijn. Zijn liefde is zo kleurrijk! Wij mogen leven en delen van onze unieke ‘hartskleuren'!

Jan.jpg

Jan

Steunpunt bij schade door SOGIECE

Ik ben Jan. Een groot deel van mijn leven heb ik gedacht dat mijn geloof en mijn homo-zijn twee vanzelfsprekendheden waren die niet te combineren waren. Gelukkig weet ik nu anders.

 

Voor Wijdekerk zet ik mij om deze reden graag in!

Jean Paul Slik.jpg

Jan Paul Slik

TafelTijd Sint Pancras

Mijn naam is Jan Paul. Ik woon samen met mijn vrouw Daniëlle in het mooie Sint Pancras (bij Alkmaar). Wij hebben drie dochters. In mijn dagelijks leven ben ik schuldhulpverlener.
Vanaf mijn tienerjaren ging ik naar een Evangelische gemeente. Daar heb ik veel geleerd over de liefde van God en Jezus. Maar ook ervaren dat leefregels vaak erg strak waren. De laatste jaren heb ik ontdekt dat deze jas mij niet meer zo goed past.
Ik ervaar God op de fiets, in de natuur voel ik mij het dichtst bij God en ervaar ik zijn liefde het meest.
Door een eindexamenopdracht fotografie van onze dochter heb ik veel persoonlijke verhalen van LHBT+-mensen gehoord. Deze waren vaak schokkend en pijnlijk. Daardoor ben ik in een proces terecht gekomen en ben dingen gaan onderzoeken. God heeft mijn hart veranderd en ik kreeg verlangen om echt iets te betekenen voor deze broers en zussen. TafelTijd is een vorm die bij mij past. Mijn huis en hart staan open.

Jan.jpg

Jan van Doeselaar

redactionele werkzaamheden, beheer website

Ik ben Jan van Doeselaar, getrouwd met Henny, we wonen helemaal “onderin” ons landje, in Terneuzen. Ik heb 5 kinderen uit een vorig huwelijk. Ik voel me betrokken bij mensen die om één of andere reden gemakkelijk worden veroordeeld door sommige medechristenen. Zelf heb ik dat ook meegemaakt bij mijn scheiding en ook van nabij met een kennis die als lesbienne uit de kast kwam. Er blijkt veel onkunde en soms ook onwil te zijn om zich in te leven in iemands gevoelens en/of motieven.

Ik groeide op in de Gereformeerde Gemeente, dat was voor mij traumatisch, maar ik heb een hele verandering doorgemaakt in mijn geloof. Gods liefde is voor iedereen!

Omdat ik weet hoe je kunt hunkeren naar begrip en acceptatie, draag ik graag mijn steentje bij aan het werk van Wijdekerk.

Jeffrey Alfrink.jpg

Jeffrey Alferinck

Steunpunt bij schade door SOGIECE

Mijn naam is Jeffrey, geboren in 1990 en woonachtig in Rotterdam. In mijn dagelijks leven sta ik voor een groep kleuters, train ik leerkrachten m.b.t. onderwijsontwikkeling en om inhoudelijk betekenisvol les te kunnen geven. En Ik serveer koffie op 10 km hoogte. Ik ben opgegroeid in een dorp in het oosten van het land. Ik kwam er al snel achter dat ik mij daar niet thuis voelde. Vanuit daar heb ik zo’n kleine 10 jaar in Amsterdam gewoond. Nu is Rotterdam mijn thuishaven. Ik ben opgegroeid in een Volle Evangelie gemeente/Pinkstergemeente. Voor mij was dat (helaas) niet te plek om te ontdekken wie ik als persoon, in zijn geheel, ben. Daarom zet ik mij in voor Wijdekerk. Ik luister graag naar jouw verhaal.

Joël.jpg

Joël Raatgever

Wij de jongeren, buddy

Ik ben Joël. Ik ben geboren in 2000, en opgegroeid in Staphorst en Rouveen. Momenteel doe ik de opleiding Verzorgende IG & begeleider specifieke doelgroepen. Voor Wijdekerk ben ik buddy voor jonge mensen, bij Wij de jongeren. Ik hoop dat ik jonge mensen kan helpen met hun struggles rondom LHBT+ en geloof.


You are never walk alone!

Kai.jpg

Kai Yung

werkgroep TafelTijd en multiculturele belangen

Mijn naam is Kai Yung. Ik woon en werk in Amsterdam. Ooit heb ik aan God beloofd om me voor Hem in te zetten. Helaas kon ik dit in mijn vorige kerk niet realiseren, vanwege de enorme worsteling met mijn geaardheid. Als verloren zoon heb ik uiteindelijk deze kerk verlaten. Nooit gedacht dat ik jaren later getrouwd zou zijn met mijn lieve man Alexander, die voorganger is van een PKN kerk in Amsterdam. God heeft mij nooit verlaten, Hij heeft mij juist gedragen toen ik door het dal ging. Uiteindelijk heb ik mijn homoseksualiteit geaccepteerd en dat is een enorme bevrijding. God houdt van lhbt’ers en dit wil ik met mijn man op diverse manieren aan iedereen bekend maken. Bij tafeltijd ben ik onderdeel van de multiculturele groep, omdat ik zelf in Hong Kong geboren ben en weet hoe het is om een andere cultuur te hebben. 

Lianne Grootendorst.jpg

Lianne Grootendorst

informatie voor regenboogouders

Hallo iedereen, ik ben Lianne, geboren in 1993 in een klein dorpje vlakbij Rotterdam. Toen ik 21 was, ben ik uit de kast gekomen als lesbisch. Dit was een hele zware tijd met veel gevoel van eenzaamheid en afwijzing vanuit de evangelische kerk en mijn familie. Ondertussen woon ik samen met mijn vrouw in Haarlem en werk daar ook als fysiotherapeut. Wij bezoeken een Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Amsterdam, waar wij welkom zijn als lesbisch stel.

Ik zet mij heel graag in voor Wijdekerk. Door Wijdekerk hebben wij eindelijk een kerk gevonden waar ik geaccepteerd word en dit voelt als het einde van een zoektocht van jaren naar acceptatie in de kerk. Graag zet ik mij daarom in voor meer acceptatie in en rondom de kerk voor LHBTI+-mensen omdat ik weet hoeveel pijn de zoektocht in je eentje soms kan doen.

Lieke.jpg

Lieke Wijntje

Wij de jongeren, buddy

Hoi, ik ben Lieke! Ik ben geboren in 1998 en opgegroeid in Duiven waar ik nog steeds woon. Ik ben 100% christen en 100% lesbisch. Ik ga naar de Baptistengemeente Arnhem-Centrum waar ik ben opgegroeid en al heel lang onderdeel ben van het muziek team met mijn gitaar en de praatjes tussen de liedjes door. Daarnaast ben ik momenteel werkzoekende, en doe ik vrijwilligerswerk bij ZOA. Reizen is een grote passie, ik zit wel eens op de racefiets of ik sta in de sportschool te kickboksen.
Voor mij is God LIEFDE. Ik geloof dat Hij ons allemaal lief heeft, helemaal zoals je bent! Maar als LHBTI+-persoon kan dat soms best of heel erg ingewikkeld zijn en kan je veel vragen hebben. Mijn "ik kom uit de kast" reis begon toen ik 13 was. Ik heb ook mijn vragen en angsten gehad en zo gaan we allemaal ons eigen proces door. Maar weet dat je er niet alleen voor staat! 

Voel je vrij om je vragen te stellen, je verhaal te delen, gewoon samen alles even helemaal kak te vinden of samen te lachen. Ik zal er voor je zijn! En het allerbelangrijkste: Weet dat je bovenal Gods geliefde kind bent!!

Linda en Jan Willem.jpg

Linda en Jan Willem Evers

Wij de ouders

Wij zijn Linda en Jan Willem Evers, en wonen in Rhenen. Eén van onze kinderen is homoseksueel. Wij leiden een ouderkring van Wijdeouders in Midden Nederland, en willen ook graag naar andere ouders luisteren die dat nodig hebben.

Luz.jpg

Luz Bosua

Beheer Twitter en Instagram

Ik ben Luz Bosua. Geboren in Colombia, en vanaf mijn tweede jaar in Nederland. Ik werk als taxichauffeur voor leerlingen in het speciaal onderwijs, en voor mensen die van zorgvervoer afhankelijk zijn. Sinds mijn veertiende jaar ben ik uit de kast. Daar heb ik de nodige geloofs-worstelingen voor moeten doorstaan in de familie en in de kerk. Ik vind het fijn om mee te helpen bij Wijdekerk. 

Maarten.jpg

Maarten Boer

Event coördinator

Ik ben Maarten Boer, woon in Zaandam en werk in het bruisende centrum van Amsterdam. Ik ben een levensgenieter! Mijn verlangen naar harmonie en mijn verleden hebben er voor gezorgd dat ik mij als vrijwilliger bij het team van Wijdekerk heb gevoegd.
Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin, streng gelovig maar wereldvreemd. Ik was 19 toen ik naar de grote stad vluchtte omdat er voor mij geen plek was als gay persoon in kerk, thuis en dorp. Ik ben uitgevlogen en heb onwijs veel geleerd. In een razend tempo leerde ik de boze grotemensenwereld kennen en heb ik kilometers gemaakt. Nu anno 2022 ben ik in balans. Houd hoop, wees lief, geniet en maak altijd ruimte in je hart voor je medemens! Hoe leuk dat ik voor Wijdekerk de “events” mee mag organiseren! Ik werk als Eventmanager dus dat moet goedkomen! Toch?

Mart van de Kamp.jpg

Mart van de Kamp

Coördinator Wij de ouders van transkinderen

Mijn naam is Mart, geboren in Dordrecht, wonend in Gouda. Samen met Rineke, mijn vrouw, heb ik vier kinderen die allen uitgevlogen zijn. Als ouder van een trans dochter ben ik betrokken geraakt bij het werk van Wijdekerk. In Gouda ben ik betrokken bij LHBTIQ+-belangenbehartiging vanuit de Regenboog Alliantie Gouda. Ik ben afkomstig uit de reformatorische hoek van kerkelijk Nederland (uit de gereformeerde gemeenten), kerk nu in een zgn. gereformeerde bondsgemeente binnen de PKN, en voel me erg betrokken op deze kringen. Tegelijkertijd spreekt de wijdte van Wijdekerk me erg aan. Ik zou mijzelf willen omschrijven als: verbindend waar mogelijk, scherp waar nodig, genadig in alles; boven alles: (ook maar een) mens.

Maurits.jpg

Maurits Immink

schrijver van artikelen en blogs

Mijn naam is Maurits Immink. Ik ben opgegroeid in Driebergen, maar ik woon sinds kort in Woudenberg. Naast mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening, speel ik bijna iedere zondag piano in een Utrechtse kerk. In mijn familie ben ik de enige LHBTI'er, of in ieder geval de eerste die er open voor is. Ik kwam op mijn 24ste uit de kast als gay. Al die tijd daarvoor heb ik mijn gevoelens voor mannen en mijn homoseksueel gedrag verzwegen, omdat ik bang was voor negatieve reacties. Die angst had ik ook omdat mijn vader dominee is. Inmiddels probeer ik steeds meer een balans te vinden tussen mijn seksuele identiteit en mijn identiteit als christen.

Micha.jpg

Micha Bos

Refo belangen behartiging

Mijn naam is Micha Bos en ik ben geboren in 1988 in Purmerend. Sinds acht jaar ben ik, en woon ik gelukkig samen met mijn vriendin Sonja in het prachtige stadje Kampen. Ik werk als (regie)verpleegkundige in een revalidatiecentrum en dat doe ik met veel plezier. Door mijn verleden voel ik mij verbonden met Wijdekerk. De eerste 30 jaar van mijn leven heb ik als vrouw geleefd in een reformatorische omgeving. Het zoeken naar mijn identiteit was geen eenvoudige weg. Toen ik als vrouw een relatie kreeg met Sonja ben ik 'gevlucht' uit het stadje waar ik opgegroeid ben. Samen hebben we een langdurig proces doorgemaakt om een thuis te vinden binnen een evangelische gemeente. Helaas heeft de kerk ons niet kunnen vasthouden. Voor twee vrouwen die een relatie hebben met elkaar was daar nog geen ruimte. Inmiddels zijn we al een aantal jaren dakloos in het huis van God en hebben we samen mijn hele transitie doorgemaakt van vrouw naar man. Ik ben dankbaar dat Sonja naast mij is blijven staan! Dit alles heeft mijn geloof en vertrouwen in God sterk gemaakt. Ik weet mij gekend, geliefd en gedragen door God mijn Vader. Persoonlijk voel ik mij niet echt meer verbonden met het systeem kerk. De geestelijke vrijheid die ik buiten de kerk ervaren heb, kan ik erg waarderen. Voor mij betekent kerk zijn; zonder oordeel naast elkaar lopen, samen eten, samen delen in brood en wijn en elkaar ontmoeten bij het kruis waar genade overvloedig is. Via Wijdekerk hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een veiligere omgeving voor LHBTI+-personen binnen de (reformatorische) kerk. Met name door mijn gezicht te laten zien, mijn persoonlijke verhaal te delen en in liefde te zoeken naar de verbinding. 

Mieke Kroonen.jpg

Mieke Kroonen

Steunpunt bij schade door SOGIECE

Hoi, ik ben Mieke Kroonen. Ik heb op latere leeftijd mijn ‘coming out’ gehad. Ik dacht dat het zondig was en heb jarenlang deze gevoelens onderdrukt en gedacht dat God mij er wel van zou genezen. In het hele proces wat ik ben gegaan is mijn geloof op de schop gegaan en ben ik anders naar God gaan kijken. Meer liefdevol… Ik ben inmiddels heel gelukkig in een relatie met een lieve vrouw.

Ik ben bewogen met mensen die worstelen met hun identiteit en wil voor hen een luisterend oor zijn binnen de steungroep bij schade door conversietherapie, oftewel SOGIECE.

Mike.png

Mike van Ballegooijen

schrijver van artikelen 

Hoi, ik ben Mike van Ballegooijen en ik woon in Wageningen. Hier heb ik Biologie gestudeerd en inmiddels ben ik al afgestudeerd. Naast mijn fascinatie voor natuur, ben ik zelf veel in boeken te vinden, ik ben een echt leesbeest. Ook vind ik het leuk om lekker creatief bezig te zijn. Ik ben zelf homo en ik heb een hele leuke vriend. Ik vind het belangrijk dat er juist in de kerk meer ruimte komt voor LHBT+-mensen. Ik wil uitdragen dat geloof en LHBT+ heel goed hand in hand gaan. Als onderdeel van het schrijversteam ga ik schrijven over onderwerpen die mij persoonlijk aangaan of erg raken.

Miranda.jpg

Miranda Terpstra-van de Kerk

Initiatiefneemster en voorzitter van Stichting Wijdekerk, onderhouden contacten, organiseren van evenementen, social media en vormgeving, werkgroep TafelTijd

Mijn naam is Miranda Terpstra-van de Kerk.  Ik ben moeder van twee jongemannen en getrouwd met Ivo. Ik voel me geroepen recht te doen aan (de van huis uit) christelijke medebroeders en zusters die zich als lhbt+ identificeren. Ik ben dankbaar dat ik hierin een steentje mag bijdragen en mensen hun God gegeven waardigheid mag bewaren. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen, dat mij door mensen wordt gegeven wanneer zij hun levensverhaal, pijn en ook regelmatig angst voor God delen. Ik verlang ernaar dat ieder mens zich welkom, veilig en gelijkwaardig mag voelen binnen kerkelijk Nederland, want samen zijn Wijdekerk.

Natasja.png

Natasja Schreuder

schrijver

Natasja Schreuder, wonend in Velsen én Ede, aangenaam! Parttime werkzaam als agogisch medewerker GGZ binnen het Leger des Heils. Daarnaast fulltime schrijfster en taalfanaat die o.a. verhaalt op www.mensenverhalen.com.

Sinds mijn 21e heb ik een actief geloofsleven dat zich uit in een liefde voor theologie die ik zichtbaar wil leven, communiceren en onderbouwen in keuzes die ik maak. Mijn coming out na het beëindigen van een 12 jarig heteroseksueel huwelijk was een diepgaande zoektocht naar mijn persoonlijke én het algemene beeld op God, liefde en identiteit. Ik ben er vooral achter dat het antwoord ligt aan de persoon die je de vraag stelt.

Ik ben blij onderdeel te zijn van het schrijversteam van de wijdekerk. Omdat ik geloof dat het de moeite waard is de verschillende overtuigingen van liefde, in respect te belichten. Want alleen die 2 brengen dichter bij elkaar.

paula.jpg

Paula Blokhuis

penningmeester stichting Wijdekerk, Landelijk aanspreekpunt en coördinator Wij de ouders (voor ouders van lhbt+)

Ik ben Paula Blokhuis. Getrouwd met Fred. Moeder van vier kinderen en oma van een aantal kleinkinderen. 

 

We hebben veel gesprekken bij ons thuis. Ook met andere mensen. Dat kan over van alles gaan. Fred is predikant. Ik heb zelf mijn betaalde baan opgezegd om meer van zulke gesprekken te kunnen voeren.

Omdat ik uit ervaring weet hoe zwaar het kan zijn als je kind uit de kast komt, wil ik graag meedoen in Wijdekerk. En daarbij probeer ik me te laten leiden door de liefde van Jezus. Daar begint en eindigt alles.

René.jpg

René Wichers

vertaler

Ik ben René Wichers en ik woon in Overijssel. In het dagelijks leven ben ik engineer en werk ik in de hoogspanningstechniek. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding tot 'hobbytheoloog': ik volg de sprekersroute aan het baptistenseminarium. Ik spreek af en toe in een aantal gemeentes en geef ook bijbelstudies. Het is mijn droom dat de kerk een plaats is waar we ons omarmd weten door God,  waar we elkaar omarmen en waar we liefdevol en met respect in gesprek zijn. 

Rosanne Wijnsma.jpg

Rosanne Wijnsma

schrijven van blogs en artikelen

Mijn naam is Rosanne Wijnsma en ik woon met mijn hond in Amsterdam. Ik kwam uit de kast nadat ik de diagnose Autisme kreeg; en ik kon gaan accepteren dat ik anders was. Ook ontdekte ik dat LHBTI onder autisten veel voorkomt. Bij Tafeltijd vond ik een plek waar ik helemaal mezelf kon zijn. Inmiddels zit ik in het team van Tafeltijd Monnickendam. Ik schrijf een blog op ikbenrosanne.nl over hoe het is om met autisme te leven. Daarnaast ben ik psycholoog en werk ik als onderzoeker. 

Shiva.jpg

Shiva Jabandeh

jongerenevents

Mijn naam is Shiva Jabandeh. Ik ben opgevoed door een islamitische moeder en een atheïstische vader die mij van jongs af aan de vrijheid gaven zelf op zoek te gaan naar waar mijn hart lag. Mijn moeder zei altijd: 'Als je maar weet dat God altijd met je is.' Ik probeerde mij te verdiepen in andere geloven, maar keer op keer werd ik teruggetrokken naar het Christendom. Ik vond een kerk en bleef hierbij. Toch voelde ik mij niet helemaal op mijn plek. Ondanks de acceptatie van iedereen in die kerk, vond ik het lastig dat ze vonden dat queer zijn iets is om voor te bidden. Dit dreef me er toe de kerk te verlaten en sindsdien ben ik bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe kerk. Een waar ik mezelf kan zijn, zonder dat het ertoe doet op wie ik verliefd word. Omdat ik dit best lastig vind, wil ik via deze weg zorgen dat het voor anderen niet zo lastig is. Dat iedereen weet dat God liefde is. En God verbiedt liefde nooit.

Sija.jpg

Sija Schorel-Hillebrand

administratieve taken

Mijn naam is Sija Schorel Hillebrand. Ik heb een gereformeerde achtergrond en ben nu diaken en lid bij de PKN BMvier in Rotterdam. Als ouderenadviseur bij PCOB en in vriendschappen heb ik met lhbt ers te maken. Zij hebben het er moeilijk mee dat zij niet geaccepteerd worden. Mede door mijn gehandicapte zoon weet ik hoe het voelt om niet geaccepteerd te worden. Ik geef een deel van mijn tijd aan Wijdekerk, omdat wij mensen niet mogen oordelen over wat goed of fout is. Wij zijn allemaal kinderen van God. Ik hoop dat de kerkelijke gemeenten, die deze mensen nu nog weigeren, op een dag laten horen dat zij welkom zijn als volwaardige broeders en zusters.

Simone.jpg

Simone van Turenhout

gebedsteam

Ik ben Simone van Turenhout, getrouwd met Dik. Moeder van een dochter en een zoon. Beide kinderen hebben hun coming out gehad. Voor mij is het erg belangrijk dat lhbt'ers welkom zijn bij God. Dat Zijn kerk een inclusieve kerk behoort te zijn. Zolang ik christen ben, ben ik een vurige voorbidder geweest. Binnen het gebedsteam van Wijdekerk wil ik graag mijn steentje bijdragen

Thomas.jpg

Thomas

Wij de jongeren, buddy

Hoi, Ik ben Thomas, ik ben van 2001, en ik ben een transgender jongen en bi. Mijn voornaamwoorden zijn hij/hem/zijn. Ik hou van gitaar spelen, gamen, ben fan van Doctor Who, en heel gelukkig met mijn vriend sinds eind april 2021. Ik ben pas net uit de kast gekomen naar mijn familie toe.

Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Ik heb niet heel veel meer met de kerk, maar ik geloof wel in God. Toen ik er achter kwam dat ik bi was, heb ik wat onderzoek gedaan naar hoe het zit met homo zijn en de Bijbel en weet daar dus best wel wat van af. Hint: God houdt van je wie/wat je ook bent en/of doet! Als je daar meer over wilt weten kun je me altijd een berichtje sturen :).

 Ik hoop dat ik hier mensen kan helpen die dezelfde struggles hebben die ik had toen ik erachter kwam dat ik LHBT+ was, omdat ik zelf best wel alleen was en eigenlijk niemand had. Je hoeft er niet alleen voor te staan!

Tsjerk.jpg

Tsjerk de Jong

organisatie events

Mijn naam is Tsjerk de Jong. Wonende en werkende in Meppel. Ik werk als peroonlijk begeleider bij Vanboeijen op een ernstig meervoudig beperkte groep. Van jongs af aan ben ik opgegroeid binnen de GKV en nu nog steeds lid van de GKV te Meppel. Al een tijd heb ik contact met Wijdekerk. Steeds meer kwam ik met kleine ideeën om elkaar te mogen ontmoeten. Ik vind het erg belangrijk dat mensen omzien naar elkaar. En hoe kan je dat beter doen dan elkaar te ontmoeten via leuke events. Graag wil ik mij inzetten om events te organiseren voor iedereen die betrokken wil zijn bij Wijdekerk. 

samen zijn wijdekerk
bottom of page