TafelTijd

TafelTijd is een initiatief van Wijdekerk om door het land heen met LHBT+-mensen en betrokkenen samen kerk te zijn. Waar kun je nou beter ervaren samen kerk te zijn dan aan Zijn tafel? Belangrijk bij de groepen is dat we niet samen aan tafel gaan om elkaar te overtuigen, maar om elkaar te inspireren, steunen, bemoedigen en aanvaarden in de Liefde van Jezus Christus.

TafelTijd biedt een format om groepen te starten door heel het land. Het is de bedoeling om ongeveer eens per 2 maanden bij elkaar te komen. Dat kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een andere geschikte ruimte. Dit zal ook af hangen van de grootte van de groep. De ‘besloten' Facebookgroep TafelTijd verbindt al die groepen met elkaar. Na de behandeling van een thema in een groep is er daar gelegenheid te kunnen napraten, ook met mensen uit andere groepen. Zo kunnen we als groepen van elkaar leren en elkaar inspireren. Ook kunnen we lezen en zien (foto's, vlogs) wat het TafelTijd thema andere groepen en mensen heeft gebracht. Samen zijn wij immers dat Ene Lichaam van God. 

TafelTijd heeft een menu samengesteld waar je gebruik van kunt maken. Deze menu's staan hieronder online voor de gastheer/vrouw. Hij of zij kan deze downloaden en uitprinten voor de eigen groep. Je kunt ze ook eventueel aanpassen en aanvullen naar eigen inzicht. Elke TafelTijd heeft een gastheer/vrouw die in principe per keer wisselt. De gastheer/vrouw verzorgt altijd een kaars, brood om te breken en druivensap en/of wijn voor de gasten. De gasten brengen zelf eten en drinken mee om te delen met de andere gasten (potluck). Ook let de gastheer/vrouw erop dat in het gesprek iedereen aan bod komt en bewaakt deze de tijd.

Op de jaarlijkse Wijdekerkdag, op de eerste zaterdag in oktober, is er gelegenheid om ook mensen van anderen groepen te ontmoeten.

TafelTijd Thuis

In verband met de corona maatregelen is het voorlopig niet mogelijk om met een grotere groep samen te komen en met elkaar een maaltijd te vieren. TafelTijd Rotterdam is met dit gegeven creatief aan de slag gegaan en heeft de TafelTijd Thuis editie bedacht voor de december periode. Deze kun je gebruiken voor een viering met een beperkt aantal mensen, volgens de RIVM richtlijnen, bij iemand thuis. Je kunt het aangeboden programma in de TafelTijd Thuis editie gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook creatief aan de slag gaan en een eigen variant hierop bedenken

 

Download de TafelTijd Thuis-editie.

Ook een TafelTijd groep starten?

Wil je ook een TafelTijd groep starten? Mail naar info@wijdekerk.nl voor meer informatie en wij nemen verder contact met je op. 

 

Goed om te weten: Tafeltijd wordt in samenwerking met Wijdekerk georganiseerd. Als organisator ben je eindverantwoordelijk voor de avond. Als Wijdekerk faciliteren we waar het mogelijk en gewenst is.

De geplande bijeenkomsten kun je terugvinden onder TafelTijden verder op deze pagina en op onze facebook pagina.

 

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.