Wijdekerk linkt particuliere initiatieven

21691230_514493078886155_2055739774_n.jp

Waarom begin je als opa een site voor tienerjongens die zich afvragen of ze homo zijn? Dat slaat toch nergens op? Of wel…?
Misschien heb jij iets aan mijn levenservaring. Misschien voorkomt deze site dat je dezelfde fouten maakt als ik.
Daarom ben ik gaan schrijven!

Ben ik homo?
B-YOUnity.jpg

B-YOUnity Veenendaal is bedoeld voor gelovige en niet gelovige homoseksuele mensen; LHBT+.

Het Kernteam van 'B-YOUnity Veenendaal' bestaat uit Shannah en Lindsey. De Facebookgroep ging in februari 2017 in de lucht en zo werd B-YOUnity een feit :) Inmiddels zijn we uitgebreid met een Facebookpagina, vernieuwde Website en een gezellige What's App groep. Daarnaast organiseren we 1x per maand een gezellige avond!

B-YOUnity Veenendaal
dogmavrij.jpg

Inge Bosscha biedt op haar site Dogmavrij een platform voor verhalen over het loslaten van aangeleerde, beperkende dogma's. Dogmavrij wil daarbij taboedoorbrekend, openhartig, respectvol en (zelf)kritisch bijdragen aan meer begrip tussen gelovigen en niet (meer) gelovigen en aan inspiratie voor verbindende gesprekken.

Tussen de vele verhalen die daar worden verteld, zitten ook verhalen van LHBTQ'ers, een doelgroep die haar zeer aan het hart gaat.

Dogma vrij
emmanuel.jpg

Op zijn serieuze website met-een-knipoog wil Emmanuel jou teksten en overdenkingen meegeven,
die vaak linken met (zijn Rooms-Katholieke) geloof en/of (homo)seksualiteit.

Ook zijn oude columns voor het met ContrariO fuseerde CHJC tot ChristenQueer vind je hier terug, evenals zijn preken die hij houdt in zijn parochiekerk en plaatselijk verzorgingshuis tijdens Woord- en Communie-vieringen.

Ieder mens is uniek. Zo ook zijn teksten en de links naar interessante sites. Wat je niet ligt of waar je problemen mee hebt, moet je niet lezen. Maar als zijn bijdragen je boeien, dan kunnen ze jou wellicht verrijken!

Emmanuel: homo en geloof met een knipoog
Henrike Nijenhuis.jpg

Henrike Nijenhuis ziet en voelt veel onrecht en ongelijkwaardigheid en deelt daarom haar pijnlijke verhaal én worsteling met jullie m.b.t. homoseksualiteit en geloof. Zij wil opstaan en bruggen bouwen vanuit Gods Liefde.

Wil jij Henrike via haar blog blijven volgen dan kun je op de website je emailadres achterlaten. Voel je vrij!

Homoseksualiteit en christen
logo_LHBT blog cultuur en geloof.png

Weblog over geloof en religie voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's). Door Frederik Boven, politiek filosoof en coördinator geloof bij COC Groningen & Drenthe.

LHBT blog cultuur & geloof
mirjam van tunen.jpg

Persoonlijke website van Miriam van Tunen, auteur van : Achter de kast

Ik heb altijd een groot gevoel van rechtvaardigheid gehad. Deze drive heeft ervoor gezorgd dat ik ben gaan strijden voor gelijkheid. Met name gelijkheid voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, aseksuelen en travestieten. Seksuele diversiteit en de thema’s die daarom heen ontstaan interesseren mij enorm.

John_Lapre.jpg

John Lapré, Beroepsmilitair (marineofficier), meester in de rechten, reisde door 112 landen en gebieden, schreef 3 boeken. Laatste: 'De veilige kerk' (mei '17). Op zijn eigen website schrijft hij regelmatig een blog over wat hij zoal meemaakt en waar hij tegen aanloopt.

mr. John H. Lapré
pinkbutterfly.png

Het diverse schrijven op deze site gaat over een 'vlinderleven'. Een leven dat gekleurd is door pijn. De pijn, het verdriet en strijden, de acceptatie en het worstelen. Kortom een heel proces tussen 'binnen en buiten'. Leven als transgender is een strijden met mijn vrouwelijke innerlijk en mijn mannelijke uiterlijk. Een leven tussen licht en donker.

De naam Jessah betekend 'God aanschouwd/ziet en is genadig.' Voor mij is dit een waardevolle betekenis van een mooie naam. God die meegaat en mij ziet in dit proces. Deze Blog verteld over- en laat zien de verborgenheid in de binnenzijde van mijn cocon. Stap voor stap inzicht in mijn leven. Het proces van ontpoppen is weliswaar een moeilijk proces geweest. Maar heeft ook een keerzijde. God heeft mij in dit proces sterker gemaakt en zo mag ik steeds meer de vlinder worden die uit haar cocon is gekomen. Graag neem ik je in dit proces mee. Een proces van uitvliegen vanuit Zijn liefdevolle hand.

Pink Butterfly Life door Jessah
logo-regeboogforum.png

Homoseksualiteit en geloof: dat is niet meteen een combinatie die erg voor de hand lijkt te liggen. Toch gaat het daar over op dit forum. Het is een forum voor en door mensen die te maken hebben met die combinatie. Je bent zelf homo of je krijgt er in je vrienden- of familiekring mee te maken: welkom hier!

Regenboogforum
Schrijfwoede.jpg

Schrijfwoede is ontstaan vanuit de gedachte dat een liefdevol en eerlijk woord écht raakt, de lezer prikkelt en zo nodig over de streep trekt. Elke tekst komt rechtstreeks uit het hart en is geboren vanuit de gedachte dat de juiste woorden daadwerkelijk iets teweegbrengen.

De blog artikelen gaan regelmatig over identiteit en homoseksualiteit.

Schrijfwoede
verliefde jongens.png

Verliefde jongens wil jongeren, die ontdekken dat ze homoseksuele gevoelens hebben, helpen zich een weg te vinden in de verdere ontwikkelingen van hun gevoelens. Op deze site kun je antwoorden vinden op veel vragen die te maken hebben met homoseksualiteit (ook voor ouders en verzorgers). Verder biedt de site de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Verliefde jongens
logo_vromepraatjes.png

Weblog van Robert Plomp. Robert is 38 jaar, woont in Delft, is getrouwd met Nelleke Plomp, met wie hij samen 3 kinderen heeft. Hij is lid van de ‘gereformeerde bonds’ gemeente Mattheüs in Delft, waar hij jarenlang jeugdleider en jeugdouderling is geweest. Na veel studie, zelfstudie en gesprekken is Robert gaan spreken en publiceren over theologische en christelijke onderwerpen.

Vrome praatjes