top of page

Wijdekerk linkt hulpverlening

Op deze pagina linken wij naar een aantal hulpverleners en coaches. Dit zijn mensen waar LHBT+-betrokkenen van Wijdekerk goede ervaringen mee hebben. Wij voegen hier hulpverleners toe mits wij een goede referentie hebben. Dat geeft geen garantie dat de aangeboden hulp of persoon ook voor jou de beste keuze is. Wij raden je daarom aan om de informatie op de genoemde websites goed te bekijken en te bepalen met wie jij een klik hebt. We wensen je goede passende hulp toe via onze site of andere wegen. Je bent het waard!

suicidepreventie.jpg

Suïcidepreventie voor Kerken  (SvK) is bedoeld voor ondersteuning op het gebied van zelfmoordpreventie door kerken. Omdat het voorkomen van zelfdoding centraal staat op deze site, zijn de schema's en gespreksadviezen van SvK ook voor iedere toeleider bruikbaar. Helaas is suïcide niet in alle gevallen te voorkomen, ook niet als je toegerust bent om de signalen te zien. Maar elke suïcide die wordt voorkomen, is de moeite waard. 

Worstel je met gedachten over zelfmoord, klik dan hier voor directe hulp via 113online.nl

Robert[1].jpg
Agape Coach 

Als je anders bent is het niet altijd eenvoudig je mooiste zelf te leven. De vraag: ”Wie ben ik”, is soms lastig te beantwoorden als je nooit de veiligheid en ruimte hebt ervaren om echt jezelf te ontdekken en te zijn. Als geestelijk coach/counselor help ik mensen die anders zijn, vanuit Gods liefde hun identiteit te ontdekken en aanvaarden. Om van daaruit samen met God het pad te vinden waarin ze hun mooiste zelf mogen leven. God heeft niemand geschapen om een leven lang te proberen iemand anders te zijn. Je kunt alleen Gods liefde uitstralen als je echt jezelf mag zijn.

Robert van Mierlo.

els van der naalt.jpg
Coachtime 

Wat ben je en wie ben je? Kun je jezelf zijn? Wie ben je dan wanneer je jezelf bent? Grote vragen, en tja, wat houdt het eigenlijk in wanneer je jezelf wel of niet kunt zijn? Mijn passie is om mensen te helpen met deze existentieel vragen. Om ze te helpen tot hun recht te komen. Je komt het best tot je recht wanneer je eenheid ervaart in je leven. Dan kun je gezond en vitaal het leven aan. Met mijn levenservaring loop ik graag een tijdje naast je. Omdat mensen zonder uitzondering prachtige wezens zijn, dus jij ook!

Els van der Naalt.

Jacqueline Riedijk.jpeg
Colour your heart

Compassie, verbinding vanuit het hart, harmonie en liefde. Dat typeert wie ik ben. Ik houd ervan om mezelf uit te dagen, mijn hart in te kleuren door onder andere te lezen, mezelf te ontwikkelen en vervolgens anderen daar in mee te nemen. Ik leef vanuit geloof in een persoonlijke God die ieder hart wil inkleuren. Vanuit die visie zie ik ieder mens als uniek en waardevol.  Jij doet ertoe! Jij bent geschapen met jouw unieke 'hartskleuren'. Soms gaat het in het leven niet zoals je had gehoopt en verwacht, en ben je de kleuren van je hart kwijt. Misschien lukt het niet om alle ballen in de lucht te houden en overspoelt het leven of de situatie je. Met de juiste inzichten over jezelf en Zijn liefde is er verandering mogelijk! Als moeder van geen "standaard gezin" heb ik dit zelf mogen ervaren! Er is ruimte voor jouw verhaal in een veilige, sfeervolle en oordeelvrije ruimte waar alles er mag zijn.  

 

Liefdevolle groet, Jacqueline Riedijk

vrouw_uit_de_kast_diana.jpg

Als geaardheidscoach coacht Diana Arkeveld vrouwen, mannen en stellen met vragen rondom geaardheid. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met lesbische/biseksueel gevoelens in een hetero huwelijk én in het op latere leeftijd uit de kast komen. Kenmerkend in haar coaching is haar sterke analytische vermogen en haar doortastende manier van vragen stellen, in combinatie met een gezonde dosis humor. Ze zal snel de vinger op de zere plek leggen zonder een oordeel te hebben over jouw situatie. Dit alles op een evenwichtige, rustige en zorgzame wijze.
 
Diana is van huis uit HBO-verpleegkundige en is jaren lid geweest van de gereformeerd vrijgemaakte kerk. Christelijke cliënten voelen zich bij haar snel op hun gemak. Een cliënt vertelt: "Ik beveel Diana aan als coming-out-coach voor christelijke holebi's omdat zij vanuit veel empathie en respect naar het christelijk geloof kijkt. Zij dringt niemand een keuze op en ziet de positieve kanten van het christelijk geloof. Bij haar is er geen valse tegenstelling tussen geloof en geaardheid en ze kan je juist helpen om die twee in evenwicht te brengen."

Anton Henning.jpeg
Herspectief

In mijn praktijk geef ik massages en bied ik coaching aan. Hier ben je, zeker als LHBT+er, echt welkom…  Jezelf liefhebben vanuit het geliefd zijn, dat is iets dat ik je van harte gun en je ook wil aanreiken als mogelijk nieuwe ervaring. Je mag er zijn, helemaal zoals je bent. Dit mag je zelf komen ervaren… Met coaching wil ik er voor je zijn door een stukje op je weg met je mee te lopen, je vragen te verhelderen en je te bemoedigen. Juist in een periode waarin het geluk verstopt lijkt zal ik er voor je zijn met oprechte aandacht en vrij van een oordeel. Zo bied ik je een veilige omgeving waarin je de ruimte krijgt om te werken aan dat waar je tegenaan loopt in je leven. Dus: laat je (aan)raken, kom in gesprek of kies voor de combinatie hiervan.  

 

Mijn eigen reis: opgegroeid binnen de Gereformeerde Bond. Tot geloof gekomen in een Volle Evangelie Gemeente. Getrouwd en twee kinderen gekregen. Tevergeefs een aantal keren ‘behandeld’ om van mijn homoseksuele gevoelens af te komen. Na vele jaren van afwezigheid heb ik de weg naar de ERV in Amsterdam gevonden, gevolgd door een thuiskomen binnen de PKN-kerk. Nu ben ik deel van Mozaïek033. 

Anton Henning

Alfred Scholten.jpg
Lichaamsbewust massagepraktijk 

​Wat kan er veel gebeuren in een leven als christen en lhbt-er. Spanning, onverwerkte gevoelens en je levensgeschiedenis liggen allemaal opgeslagen in je lichaam. Door massage kan dit voelbaar worden. Ik ben Alfred Scholten opgegroeid in een christelijke omgeving en gelukkig ontdekt dat ik ook een kind van God mag zijn. Ik heb een massagepraktijk gericht op herstel van contact tussen voelen en denken. Je lichaam is daarbij de toegangspoort. Door heel bewust te voelen, kom je weer tot jezelf en kan de verbinding tussen denken en voelen worden hersteld. Zo kom je weer thuis bij jezelf, zoals je werkelijk bent. Massage kan dus ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je denken. Zoek je rust in hoofd en lichaam? Dan is massage iets voor jou! Laat je lichaam spreken!

Marjon Letter.JPG
Marjon Letter, systemisch coach, LHBT+ support

Ik hou van buiten de lijntjes kleuren en weet uit ervaring dat het leven er kleurrijker, creatiever en rijker van wordt. Speciale aandacht heb ik voor mensen die zichzelf herkennen als onderdeel van de regenboog: in of uit de kast, binnen of buiten een religieuze gemeenschap als kerk, bijvoorbeeld.

Mijn specialisatie ligt in het begeleiden van LHBT+specifieke vraagstukken, en dan denk ik aan problemen rond (zelf)acceptatie, coming-out , LHBT+ (of naaste van) zijn, al dan niet in combinatie met het geloof.

Mieke.jpg
Mieke Kroonen, contextuele therapie en pastoraat

Ik hou van klaprozen. De intens warme en dieprode kleur die in een berm langs de weg of langs de rand van een weiland te vinden zijn in de zomer. Als kind plukte ik op een warme zomerdag een veldboeket voor mijn moeder. Natuurlijk mochten de prachtige rode klaprozen in mijn boeket niet ontbreken. Samen met het geel, wit en het blauw was het prachtig geworden! Hoe groot was dan ook mijn teleurstelling dat binnen een uur de rozen hun vitaliteit en kracht verloren. Het waren trieste bloemen geworden. Ik leerde dat klaprozen geworteld moeten blijven om te kunnen groeien.

Is het met ons niet precies hetzelfde? Wanneer je door omstandigheden of onrecht in je leven ontworteld bent geraakt en jezelf kwijt bent dan verlies jij je kleur en vitaliteit. Als je verlangt naar herstel en opnieuw wilt wortelen dan mag je mij bellen of een email sturen. Ik neem dan contact met je op en gaan we samen kijken wat bij je past en hoe ik helpen kan.

ontknoopt.jpg
Ontknoopt coaching en advies 

Meer energie krijgen, beter in je vel zitten, in verbinding staan met jezelf, achter jezelf leren te staan en keuzes kunnen maken. Gezien worden en opkomen voor jezelf. Ontdekken waarom de relatie met de ander soms zo ingewikkeld is. Zo maar een greep uit een behoefte die jij misschien hebt en waar jij mee aan de slag wilt. Bij ONTKNOOPT Coaching werken we samen aan jouw coachvraag. 

Wij zijn Roland en Liesbeth Bron en allebei coach. We vinden het leuk als jij een afspraak met één van ons tweeën maakt. Wij zijn (evangelisch) christen en hebben allebei geaccrediteerde coachopleidingen gevolgd. Wij hebben twee kinderen. Onze dochter is lesbisch en heeft een vriendin. We genieten van wie zij zijn en ook het contact met elkaar in het gezin. We zijn vertrouwd en bekend met wat er zoal op je pad kan komen als lhbt-er of als ouders van een lhbt-kind. Niet alleen vanuit onze eigen ervaring maar ook vanuit de jaren dat Liesbeth betrokken was bij Caritas, een praatgroep voor vaders en moeders van lhbt-kinderen. In een coachingtraject krijg je handvatten waarmee je actief aan de slag kunt gaan om zo te komen tot antwoorden op jouw coachvraag.

logo_Orpheus.png
Orpheus hulpverlening 

Landelijke vereniging voor hulpverlening bij homo/biseksualiteit in man-vrouw relaties. Al veertig jaar zetten vrijwilligers en leden van Orpheus zich in voor hulpverlening en advies aan mensen die tijdens hun heteroseksuele relatie er achter komen dat ze homoseksuele gevoelens hebben. De Vereniging Orpheus biedt (ervarings-) deskundige hulp aan homoseksuelen in man-vrouw relaties en organiseert in het hele land gespreksavonden en voorlichtingsweekeinden.

gert-zomer-300x169.png
Pastor Gert 

Pastor Gert biedt individueel pastoraat voor iedereen. Naast individueel pastoraat vind ik het ook heel gaaf om groepen bij elkaar te brengen van mensen die met dezelfde vragen worstelen en hen te begeleiden/coachen. Of je nu kerkelijk, zoekende of kerkloos bent. Graag zoek ik samen met mensen naar hoe in deze tijd het geloof geleefd kan worden. Ik heb, sinds ik in 1984 gemeentepredikant werd, ervaring opgedaan als inspirator, verbinder, coach. Woorden die mij als persoon typeren zijn: openheid, ruimte, vrijheid en veiligheid. Met deze kernwaarden kan ik dichtbij mensen komen en hen het vertrouwen geven dat we samen een begaanbare weg zullen vinden.

Gert Zomer

Marjan Verkerk.jpg
Praktijk de Terebint 

Je loopt rond met vragen over je geaardheid en je vindt het moeilijk om een veilige plek te vinden om je vragen te stellen. Je bent van harte welkom bij me!

Ik gun het jou om misschien wel voor het eerst in je leven echt te mogen zijn wie je bent!

Ik werk als psychosociaal therapeut zowel vanuit mijn christen-zijn, m’n eigen ervaring en vanuit verschillende therapeutische benaderingen in Veenendaal en Zaltbommel. De hulp die ik je bied wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Marjan Verkerk

Jeremy Heshof.jpg
Praktijk voor Mannen

Goed dat je dit leest want dat kan betekenen dat er dingen in je leven spelen waar je hulp bij zoekt. Misschien heb je al geprobeerd om deze zaken zelf aan te pakken, maar zoek je nu ondersteuning, hulp en advies van een professional die oprecht het beste met je voor heeft. Je bent in dat geval bij mij aan het juiste adres. Ik ben Jeremy Heshof en heb een eigen praktijk gericht op mannen met hulpvragen op het gebied van (homo/bi)seksualiteit, geloof, relaties, werk en zingeving. Ik ben HBO opgeleid en ben in het bezit van de Aantekening Seksuologie NVVS. Daarnaast ben ik BIG en NRVS (Nederlands Register voor Seksuologie) geregistreerd. Neem gerust een kijkje op mijn website!

Merian van den Berg.JPG
Sutura

Ben je zoekende in de manier waarop je je geaardheid een plek wil geven, bijvoorbeeld in relatie tot je familie of de geloofsgemeenschap waar je bij wilt (blijven) horen? Heb je een ‘roze’ relatie en ben je op zoek naar een relatietherapeut? Heb je een ‘regenbooggezin’ en ben je op zoek naar een gezinstherapeut? Wees welkom!

Ik ben gelovig, lesbisch, getrouwd en werkzaam als systeemtherapeut in mijn eigen praktijk: Sutura. Sutura staat voor hechting en verbinding, wat voor mij belangrijke kernwaarden zijn. Je staat als mens niet op jezelf, maar in verbinding met de mensen om je heen en met God, onze Vader. Ik wil je graag helpen op jouw persoonlijke zoektocht, zodat je in verbinding kan zijn met jezelf, met je naasten en met God.

Merian van den Berg

Jonathan Top.JPG
Vrij om te vliegen

Als Gestalttherapeut werk ik, met wat er op dát moment speelt in je leven. Dit kan zowel Individueel als Systemisch. Naast dat het draait om bewustwording en acceptatie, gaan we ook op zoek naar nieuwe of andere wegen die passend zijn bij jou persoonlijk. Ik geloof en werk vanuit vertrouwen, dat het mogelijk is om te helen in dit leven. De basis is al in je gelegd: je bent uniek, geliefd en hebt een eigen betekenisvolle plek gekregen. Dit proces van heling ga ik graag met je aan. Zodat ook jij ruimte krijgt om je vleugels uit te slaan, vrij om te vliegen.


Vanuit deze insteek begeleid ik - naast vragen rond Identiteit- ook trajecten betreffende Gender/LHBI+. Als insider ben ik bekend met de complexheid van trans. De moeite die je tegenkomt, de tegengestelde gevoelens… In dit alles mag je vasthouden: je bent meer dan je trans/LHBI+ alleen!
Partners, ouders en naasten kunnen eveneens bij mij terecht. Al zijn jullie processen van een ander kaliber, jullie persoonlijke gevoelens en gedachten vragen evengoed om de juiste zorg en aandacht.

Jonathan Top

ellemieke.jpg
Praktijk In Gesprek 

Praktijk InGesprek biedt psychosociale ondersteuning (therapie, begeleiding) aan mensen die in hun persoonlijk leven vastlopen of handvatten nodig hebben om verder te kunnen. Ook christenen die te maken hebben met homoseksualiteit of mensen die hier in hun directe omgeving mee te maken hebben kunnen terecht bij praktijk InGesprek voor een hulpverleningstraject. Daarnaast werkt praktijk InGesprek, binnen een samenwerking met Mariet Odink Kerkelijk Werk, aan meer openheid. Dit door programma's op maat te bieden aan kerken of groepen die meer ruimte willen maken voor het gesprek over homoseksualiteit. Neem hiervoor met één van ons beiden contact op.

Zijn liefde is onvoorwaardelijk. Daarom past het ons om in de ondersteuning allereerst in liefde naast de ander te gaan staan, oordelen los te laten en samen te zoeken naar Gods plan in ieders leven. Ons doel is dan ook dat de gesprekken leiden naar een houding van actieve liefde, betrokkenheid en respect naar broers en zussen die te maken hebben met homoseksualiteit.

Ellemieke Tempelaar.

Mariët.jpg
Mariët Odink Kerkelijk Werk 

Mariët Odink Kerkelijk Werk biedt trainingen voor vrijwilligers in de kerk zoals jeugdleiders en kerkenraden. Het doel van deze trainingen is dat deelnemers hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten voor anderen, om naar elkaar om te zien en écht naar elkaar te luisteren. Daarnaast bied Mariët Odink Kerkelijk Werk in samenwerking met Praktijk InGesprek psycho-pastorale ondersteuning aan gemeenten die meer ruimte willen maken voor het gesprek over homoseksualiteit. Wanneer een kerkenraad, pastorale raad of jeugdgroep dit in de gemeente wil vormgeven kunnen wij ingeschakeld worden. U kunt dan met één van ons beiden contact opnemen.


Mariët Apperloo-Odink.

andersom.jpg
AndersOm 

AndersOm heeft als doel dat LHBT’ers van alle leeftijden zich beter thuis voelen in hun omgeving doordat ze zich geaccepteerd voelen, hun vragen en moeiten kunnen delen en er in hun (kerkelijke) omgeving op een liefdevolle manier met seksuele diversiteit wordt omgegaan. Mariët Apperloo en Ellemieke Tempelaar hebben veel LHBT'ers en hun naasten mogen begeleiden op verschillende plaatsen in Nederland. Ze zijn geraakt door de persoonlijke verhalen van christelijke LHBT'ers die, vaak op jonge leeftijd al, voor grote vragen komen te staan: ben ik geliefd? Mag ik er zijn? Hoe zal mijn leven eruit zien? Voor deze mensen en iedereen in hun omgeving willen Mariët en Ellemieke zich inspannen. Ze willen bouwen aan veilige plekken waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze een luisterend oor vinden. Ze vinden het belangrijk ieder persoon in liefde te zien en respectvol zonder oordeel naast hen te gaan staan. Ook voor hun (kerkelijke) omgeving is AndersOm van waarde. Mariët en Ellemieke willen kerken en organisaties helpen met omzien naar LHBT’ers op een manier die bij de kerk of organisatie zelf past. Zonder oordeel of sturing helpt AndersOm bij het gesprek over seksuele diversiteit.

Op dit moment worden in Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk gratis activiteiten van AndersOm aangeboden. Meer informatie vind je op onze website.

samen zijn wijdekerk
bottom of page