Wij de jongeren

de jongeren van wijdekerk

Welkom op de te gekke pagina van WDJ!

Als eerste, wat leuk dat je ons hebt gevonden!

Wie zijn Wij de jongeren?

WDJ is een onderdeel van Wijdekerk. Ons team bestaat uit allemaal LHBT+’ers. LHBT+ staat voor alle variaties in gender, geslacht en liefdesvoorkeur, die je niet in een standaard sprookjesverhaal terugvindt 😉. Past deze beschrijving ook bij jou?

Of weet je het (nog) niet? Dan hebben wij iets gaafs voor jou!  

Logo Wij De Jongeren.jpeg

Het hele WDJ-team is christelijk en veel van ons zijn ook in kerkelijke gezinnen opgegroeid. We hebben allemaal verschillende kerkelijke achtergronden. Daardoor hebben wij veel verschillende ervaringen, waarmee we jullie (hopelijk) een beetje verder op weg kunnen helpen. Helaas hebben wij ook gemerkt dat het niet altijd makkelijk is om uit kast komen binnen de kerk of je christelijke omgeving. Natuurlijk zijn er ook heel veel kerken of christelijke plekken waar dat wel heel goed gaat! Daarom willen wij er graag voor jou zijn om een luisterend oor te bieden of je te adviseren. Dit willen wij graag doen op twee manieren.

 

Het buddysysteem

Wanneer je je aanmeldt voor WDJ word je gekoppeld aan een buddy. Dat gaat zo: Als eerste kun je hieronder iemand uitkiezen, waarvan je denkt: ‘Die past bij mij!’ Hierin maak je een eerste en een tweede keus. We hopen dat uit onze voorstelstukjes een beetje blijkt wie wij zijn. 

Als je een eerste en een tweede keus hebt gemaakt kun je je aanmelding versturen. Jouw buddy neemt contact met jou op, en probeert met jou een moment te plannen om te (video)bellen. We vinden het belangrijk om jou goed te leren kennen! In dit (korte) gesprek vragen wij je ook of je in onze WhatsApp-groep wil.

Een aantal buddy’s stellen zich anoniem voor. Sommige van onze teamleden zitten namelijk nog in de kast. We willen dat alle teamleden zonder zorgen jou kunnen helpen. Wanneer een anoniem teamlid je buddy wordt, krijg je in het kennismakingsgesprek te weten wie dit is. We respecteren elkaars privacy, wat met ons gedeeld wordt is veilig bij ons. Lees hierover onze privacyverklaring.* Wij vinden jouw proces belangrijk en kijken waar jij je goed bij voelt. Daarin willen wij jou ondersteunen.

De WhatsApp-groep

De tweede manier om jou verder te helpen is onze supertoffe WDJ-WhatsApp-groep! Deze groep is bedoeld voor jongeren van 16 tot 25 jaar. In deze groep kun je zinnige en onzinnige dingen met elkaar bespreken. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreekt je buddy met jou hoe de WhatsApp-groep werkt. Dit doen we om de groep veilig te houden, voor jou en voor de andere jongeren. Het deelnemen aan de groepsapp is vrijwillig. Je kunt er ook voor kiezen om alleen contact te hebben met je buddy, voor vragen en advies. Als je jonger bent dan 16, kun je wel een buddy toegewezen krijgen, maar is deelname aan de groepsapp nog even niet mogelijk.

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje! Ons mailadres is wijdejongeren@wijdekerk.nl

De Buddy's

WDJ-Daniëlle.JPG

Daniëlle

Nou, ik ben dus Daniëlle en ik ben 23 jaar. Sinds kort woon ik in Jistrum! Ik ben geboren in Katwijk aan Zee en ik ben werkzaam in de sector Zorg & Welzijn. Sinds 2020 ben ik heel erg verliefd op mijn vriendin!

Ik ben een opgewekt, creatief persoon die graag onder de mensen is. Een stilzitter ben ik zeker niet: ik ben ondernemend en hou ervan om mijzelf en anderen uit te dagen. Ook ben ik een echte regeltante, dat zie je dan ook terug in de vele lijstjes die op mijn bureau rondslingeren. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het schilderen en knutselen en als het voorjaar wordt, vind je mij veel buiten in mijn eigen moestuin. Ook vliegen er regelmatig muzieknoten door mijn huis, maak ik zingend schoon en pingel ik met regelmaat op mijn gitaar.

 

Mijn coming out was niet altijd even gemakkelijk in de omgeving waarin ik mij op dat moment begaf. Ik had in die tijd veel behoefte om met gelijkgestemden te praten. Ik kan me voorstellen dat jij hier misschien ook wel behoefte aan hebt! Als dat zo is, wil ik graag een luisterend oor voor jou zijn, een adviseur of gewoon een gezellige kwebbeltante. Ik wil er voor je zijn!

Groetjes,

Daniëlle

WDJ-Anoniem.jpeg

Anoniem

Hoi! Voor op deze pagina ga ik even anoniem door het leven. Ik ben 25 jaar oud, en ik woon sinds een jaar samen, ergens in het zuiden van het land.

Ik hou ontzettend van muziek maken en ik luister ook graag naar muziek. Daarom heb ik dit vrolijke poppetje uitgekozen om als mijn foto te dienen! Verder hou ik van creatieve dingen doen, zoals praktische dingen knutselen en naaien, en ik hou van koken. Ik hou me verder bezig met een duurzaam leven, waarbij ik zo veel mogelijk rekening hou met het milieu.

Ik ben opgegroeid in een Hervormde Gemeente, waar ik nu nog steeds bij aangesloten ben. Hierin is het niet altijd makkelijk om anders te zijn dan de gemiddelde kerkganger. In mijn familie is mijn coming out over het algemeen wel goed gegaan, al is dat al zo lang geleden!

Omdat ik zelf graag had gewild dat er zoiets als dit was geweest toen ik bezig was met mijn identiteit, heb ik me aangesloten bij WDJ. Ik sta altijd open voor een gezellig kletsuurtje, maar ook voor een goed gesprek kun je me wakker maken! Ik hoop dat wij, als team, jou kunnen helpen om meer jezelf te worden.

Groetjes!

WDJ-Timo.jpeg

Timo

Hé, ik ben Timo. Leuk dat je ons hebt gevonden! Ik zal me even voorstellen. Ik ben dus Timo en ik ben homo. Je mag dat eigenlijk snel weer vergeten, want ik ben zelf niet zo van de labels. Ik werk met kinderen met een beperking en het is mijn doel om hun leven elke dag een stukje beter te maken.

Sinds een paar jaar ben ik uit de kast en ik ben er superblij mee dat ik mezelf kan zijn in Gods liefde. Ik ben opgegroeid in een gezin met vijf kinderen, waar ik gezien en gewaardeerd word zoals ik ben. Ik kom uit een Gereformeerd Vrijgemaakte kerk en ben daar nog altijd lid van. Dit is niet altijd makkelijk, omdat niet alle leden dezelfde mening hebben over mijn geaardheid. Wel vind ik het altijd belangrijk om in gesprek te blijven. Mijn ‘coming out’ was heel gezegend en ik zie dat ik daarin door God geholpen ben. Ik weet dat het ook heel anders had kunnen gaan. Ik ben opgegroeid in Barneveld, een gelovige plaats. Stel je voor dat ik bijvoorbeeld niet op huisnummer 12 was geboren, maar op nummer 14! Dan had mijn leven er heel anders uitgezien.

Ik weet dat het in de christelijke wereld helaas niet vanzelfsprekend is dat iemands geaardheid wordt geaccepteerd. Ik weet van mijn eigen coming out dat het soms heel eenzaam kan voelen. Daarom wil ik er graag voor jou zijn. Dat kan zijn om je te helpen in praktische zin of voor een luisterend oor. Een gezellig gesprek kan soms ook heel fijn zijn! Ik hoop je zo veel mogelijk te kunnen helpen met een open vizier. Jouw mening en jouw vragen staan centraal. Lijkt je het leuk dat ik je buddy word? Hopelijk spreken we elkaar dan snel.

 

Groetjes,

Timo

 
samen zijn wijdekerk