top of page

Wij de jongeren

de jongeren van wijdekerk

Welkom op de te gekke pagina van WDJ!

Als eerste, wat leuk dat je ons hebt gevonden!

Wie zijn Wij de jongeren?

WDJ is een onderdeel van Wijdekerk. Ons team bestaat uit allemaal LHBT+’ers. LHBT+ staat voor alle variaties in gender, geslacht en liefdesvoorkeur, die je niet in een standaard sprookjesverhaal terugvindt 😉. Past deze beschrijving ook bij jou?

Of weet je het (nog) niet? Dan hebben wij iets gaafs voor jou!  

Logo Wij De Jongeren.jpeg

Het hele WDJ-team is christelijk en veel van ons zijn ook in kerkelijke gezinnen opgegroeid. We hebben allemaal verschillende kerkelijke achtergronden. Daardoor hebben wij veel verschillende ervaringen, waarmee we jullie (hopelijk) een beetje verder op weg kunnen helpen. Helaas hebben wij ook gemerkt dat het niet altijd makkelijk is om uit kast komen binnen de kerk of je christelijke omgeving. Natuurlijk zijn er ook heel veel kerken of christelijke plekken waar dat wel heel goed gaat! Daarom willen wij er graag voor jou zijn om een luisterend oor te bieden of je te adviseren. Dit willen wij graag doen op twee manieren.

 

Het buddysysteem

Wanneer je je aanmeldt voor WDJ word je gekoppeld aan een buddy. Dat gaat zo: Als eerste kun je hieronder iemand uitkiezen, waarvan je denkt: ‘Die past bij mij!’ Hierin maak je een eerste en een tweede keus. We hopen dat uit onze voorstelstukjes een beetje blijkt wie wij zijn. Het is niet altijd mogelijk om iedere buddy te kiezen omdat het maximum aantal jongeren dat een buddy onder zijn of haar hoede kan nemen bereikt is.

Als je een eerste en een tweede keus hebt gemaakt kun je je aanmelding versturen. Jouw buddy neemt contact met jou op, en probeert met jou een moment te plannen om te (video)bellen. We vinden het belangrijk om jou goed te leren kennen! In dit (korte) gesprek vragen wij je ook of je in onze WhatsApp-groep wil.

Een aantal buddy’s stellen zich anoniem voor. Sommige van onze teamleden zitten namelijk nog in de kast. We willen dat alle teamleden zonder zorgen jou kunnen helpen. Wanneer een anoniem teamlid je buddy wordt, krijg je in het kennismakingsgesprek te weten wie dit is. We respecteren elkaars privacy, wat met ons gedeeld wordt is veilig bij ons. Lees hierover onze privacyverklaring.* Wij vinden jouw proces belangrijk en kijken waar jij je goed bij voelt. Daarin willen wij jou ondersteunen.

De WhatsApp-groep

De tweede manier om jou verder te helpen is onze supertoffe WDJ-WhatsApp-groep! Deze groep is bedoeld voor jongeren van 16 tot 25 jaar. In deze groep kun je zinnige en onzinnige dingen met elkaar bespreken. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreekt je buddy met jou hoe de WhatsApp-groep werkt. Dit doen we om de groep veilig te houden, voor jou en voor de andere jongeren. Het deelnemen aan de groepsapp is vrijwillig. Je kunt er ook voor kiezen om alleen contact te hebben met je buddy, voor vragen en advies. Als je jonger bent dan 16, kun je wel een buddy toegewezen krijgen, maar is deelname aan de groepsapp nog even niet mogelijk.

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje! Ons mailadres is wijdejongeren@wijdekerk.nl

De Buddy's

Portretfoto.jpeg

Gertine

Mijn naam is Gertine, ik ben geboren in 1991. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en woon in Rotterdam met mijn vrouw. We zijn in 2018 getrouwd. We zijn lid van de Nederlandse Gereformeerde Kerk. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter, lees ik een boek of maak ik muziek in de band van de kerk.

Het heeft bij mij lang geduurd (ik was bijna 22) voordat ik de veiligheid en het vertrouwen had om uit de kast te komen. Ik was bang voor de reactie van anderen en heb me vaak eenzaam gevoeld. Ik kon de woorden niet vinden om te delen wat er in mij omging. Gelukkig leerde ik stap voor stap mij open te stellen. Ik heb niet alle antwoorden gevonden, maar ik heb wel de twijfels en vragen leren omarmen.

Als buddy hoop ik dat ik een poosje met je mee mag wandelen op je reis. Je verhaal is veilig bij mij, ik luister naar je. Ik wil je graag bemoedigen en er voor je zijn. Je bent niet alleen, je bent niet de enige. Je bent bovenal geliefd, als mens.

Joel.jpg

Joël

Hoi, hoi, ik ben Joël. Ik ben geboren in 2000, homo en opgegroeid in Rouveen. Ik werk in de ouderenzorg en volg daarnaast de opleiding verzorgende IG & begeleider specifieke doelgroepen.


Sinds 2021 ben ik uit de kast. Doordat ik in een reformatorische omgeving ben opgegroeid als LHBT+'er, weet ik als geen ander hoe eenzaam dit kan zijn. Sinds mijn negentiende ga ik niet meer naar de kerk van mijn ouders (HHK) waar ik nog wel sta ingeschreven. Langzaam aan ben ik op zoek naar een kerk die wel bij mij past.


Mijn coming-out was moeizaam en geen leuke ervaring. Ondanks veel negatieve reacties van m’n ouders, familie en andere mensen uit de kerk, krijg ik de kracht om in gesprek te blijven en te laten zien dat je als LHBT+'er jezelf kan zijn en kunt geloven. Nu ik een relatie heb is het er allemaal niet makkelijker op geworden, maar ik voel mij gesteund door vrienden, door God en door mijn vriend.


Ik kan me voorstellen dat jij behoefte hebt om met iemand te praten die je snapt en weet wat je doormaakt.
Daarom wil ik er voor jou zijn! Ik hoop dat ik jou kan helpen door je een luisterend oor te bieden, of je te helpen met praktische dingen.


Want jij bent kostbaar, waardevol en geliefd bij Jezus. Je staat er niet alleen voor!

Anoniem en creatief.jpeg

Anoniem en creatief

Hoihoi! Zoals je ziet, blijf ik hier ook nog even anoniem, want ik ben voor bepaalde mensen in mijn leven nog ‘in de kast’. Wie weet zie je hier later wél een foto!

Ik ben geboren in 2003, ergens in de Randstad en groeide op in een groot gezin. Tot mijn 18e ging ik naar de Gereformeerde Gemeente en daarom ook naar een Reformatorische school. Die jaren waren erg zwaar door alle confrontatie tussen mijn ‘onsubtiele’ gay zijn en die conservatieve omgeving. Weggaan was een heerlijke bevrijding! 

In het dagelijks leven studeer ik ijverig en houd ik me veel bezig met kunst, haken en schilderen, muziek, geschiedenis, activisme - noem het maar op! Ook mijn lieve queer vrienden zoek ik graag op voor een gezellig avondje.

In mijn familie komen álle verschillende kerkstromingen voor, maar ik bezoek nu de Vrijgemaakte Kerk.

Ik ben bij Wijdejongeren aangesloten om een stukje herkenning te kunnen geven rondom lhbt+ en christen zijn en ik luister graag naar de dingen - van frustratie tot opluchting - die je kwijt wilt!

Thomas WDJ.jpg

Thomas

Hoi, Ik ben Thomas, ik ben van 2001, en ik ben een transgender jongen en bi. Mijn voornaamwoorden zijn hij/hem/zijn. Ik hou van gitaar spelen, gamen, ben fan van Doctor Who, en heel gelukkig met mijn vriend sinds eind april 2021. Ik ben pas net uit de kast gekomen naar mijn familie toe.

 

Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Ik heb niet heel veel meer met de kerk, maar ik geloof wel in God. Toen ik er achter kwam dat ik bi was, heb ik wat onderzoek gedaan naar hoe het zit met homo zijn en de Bijbel en weet daar dus best wel wat van af. Hint: God houdt van je wie/wat je ook bent en/of doet! Als je daar meer over wilt weten kun je me altijd een berichtje sturen :).

 

Ik hoop dat ik hier mensen kan helpen die dezelfde struggles hebben die ik had toen ik erachter kwam dat ik LHBT+ was, omdat ik zelf best wel alleen was en eigenlijk niemand had. Je hoeft er niet alleen voor te staan!

Inge WDJ.jpeg

Inge

Mijn naam is Inge, ik ben geboren in 1997. Ik werk als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg en hoop dit jaar af te studeren als HBO verpleegkundige. Daarnaast ben ik sinds 2017 samen met mijn lieve partner Loes. Wij maken deel uit van de protestante gemeente in Zaltbommel. Tot en met mijn 19e was ik lid van een PKN kerk gereformeerde bond.

Voor mij staat centraal dat je verhaal veilig is bij mij, dat mijn hart open staat voor wie je bent. Dat je welkom bent, van top tot teen. Ik vind het belangrijk te delen dat echte liefde vrij maakt van alle gebrokenheid die we zien in deze wereld. Dat je niet alleen bent, dat delen met de (A)nder helend kan zijn. Dat wanneer je Gods liefde voor jou voelt, je niets anders kan dan deze liefde te willen uitdelen aan God zelf, aan jezelf en aan anderen. Ik wil delen dat je zoekende mag zijn, dat er twijfels en verwarring mogen zijn.


God laat niet los wat zijn hand begon. Je bent nooit uit het zicht. Je bent zoveel meer dan enkel één label of deel van je identiteit. Jezus kan liefde en licht scheppen in ieders leven. Je bent geliefd, altijd.

WDJ-Anoniem.jpeg

Anoniem en muzikaal

Hoi! Voor op deze pagina ga ik even anoniem door het leven. Ik ben ik ben geboren in 1996, en ik woon sinds een jaar samen, ergens in het zuiden van het land.

Ik hou ontzettend van muziek maken en ik luister ook graag naar muziek. Daarom heb ik dit vrolijke poppetje uitgekozen om als mijn foto te dienen! Verder hou ik van creatieve dingen doen, zoals praktische dingen knutselen en naaien, en ik hou van koken. Ik hou me verder bezig met een duurzaam leven, waarbij ik zo veel mogelijk rekening hou met het milieu.

Ik ben opgegroeid in een Hervormde Gemeente, waar ik nu nog steeds bij aangesloten ben. Hierin is het niet altijd makkelijk om anders te zijn dan de gemiddelde kerkganger. In mijn familie is mijn coming out over het algemeen wel goed gegaan, al is dat al zo lang geleden!

Omdat ik zelf graag had gewild dat er zoiets als dit was geweest toen ik bezig was met mijn identiteit, heb ik me aangesloten bij WDJ. Ik sta altijd open voor een gezellig kletsuurtje, maar ook voor een goed gesprek kun je me wakker maken! Ik hoop dat wij, als team, jou kunnen helpen om meer jezelf te worden.

Groetjes!

WDJ-Timo.jpeg

Timo

Hé, ik ben Timo. Leuk dat je ons hebt gevonden! Ik zal me even voorstellen. Ik ben dus Timo en ik ben homo. Je mag dat eigenlijk snel weer vergeten, want ik ben zelf niet zo van de labels. Ik werk met kinderen met een beperking en het is mijn doel om hun leven elke dag een stukje beter te maken.

Sinds een paar jaar ben ik uit de kast en ik ben er superblij mee dat ik mezelf kan zijn in Gods liefde. Ik ben opgegroeid in een gezin met vijf kinderen, waar ik gezien en gewaardeerd word zoals ik ben. Ik kom uit een Gereformeerd Vrijgemaakte kerk en ben daar nog altijd lid van. Dit is niet altijd makkelijk, omdat niet alle leden dezelfde mening hebben over mijn geaardheid. Wel vind ik het altijd belangrijk om in gesprek te blijven. Mijn ‘coming out’ was heel gezegend en ik zie dat ik daarin door God geholpen ben. Ik weet dat het ook heel anders had kunnen gaan. Ik ben opgegroeid in Barneveld, een gelovige plaats. Stel je voor dat ik bijvoorbeeld niet op huisnummer 12 was geboren, maar op nummer 14! Dan had mijn leven er heel anders uitgezien.

Ik weet dat het in de christelijke wereld helaas niet vanzelfsprekend is dat iemands geaardheid wordt geaccepteerd. Ik weet van mijn eigen coming out dat het soms heel eenzaam kan voelen. Daarom wil ik er graag voor jou zijn. Dat kan zijn om je te helpen in praktische zin of voor een luisterend oor. Een gezellig gesprek kan soms ook heel fijn zijn! Ik hoop je zo veel mogelijk te kunnen helpen met een open vizier. Jouw mening en jouw vragen staan centraal. Lijkt je het leuk dat ik je buddy word? Hopelijk spreken we elkaar dan snel.

 

Groetjes,

Timo

Aanmelden
samen zijn wijdekerk
bottom of page