Onze plaats

'The new pope' de dramaserie ( op Netflix) gaat over een nieuwe leider, leugens en verborgen agenda's in het Vaticaan. In het 2e seizoen aflevering 7 klinkt een prachtige speech, die Peter van der Wal zó aansprak, dat hij op een zaterdagavond deze zin voor zin heeft genoteerd en vervolgens vertaald. Wij willen deze krachtige woorden graag met je delen:


de meisjes die ons hebben afgesnauwd

de jongens die ons hebben verlaten. de vreemden die ons hebben genegeerd de ouders die ons verkeerd hebben begrepen de werkgevers die ons hebben afgewezen de raadgevers die aan ons twijfelden de pestkoppen die ons sloegen de broer en zus die ons uitlachten de vrienden die ons in de steek lieten de conformisten die ons uitsloten de kussen die ons werden ontzegd omdat niemand ons zag ze waren allemaal te druk met ergens anders naar kijken terwijl ik rechtstreeks naar jullie keek alleen naar jullie omdat ik een van jullie ben berouw kent geen hiërarchie lijden is geen sport er is geen eindklassement we werden gekweld door acne en verlegenheid door striae en ongemak door kaalheid en onzekerheid door anorexia en boulimia door obesitas en diversiteit verguisd vanwege onze huidskleur onze seksuele geaardheid onze lege portemonnees onze lichamelijke beperkingen onze discussies met onze ouderen ons ontroostbaar gehuil de afgrond van onze nietigheid de krochten van ons verlies de leegte in ons de terugkerende, hardnekkig gedachten om er een eind aan te maken nergens om te rusten nergens om te staan nergens om bij te horen Niets, niets, niets Ja, zo voelden we ons. En net als jullie, weet ik het nog allemaal Maar het maakt niet meer uit dat de wereld problemen met ons had Want nu vanaf nu hebben wij problemen met de wereld Wij tolereren het niet langer dat we als een probleem worden bestempeld Want in feite zijn zij het probleem en wij de oplossing Wij, die zijn bedrogen en in de steek gelaten, afgewezen en verkeerd begrepen, opzij geschoven en gekleineerd ‘Hier is geen plek voor jou’, zeiden ze met hun stilzwijgen ‘Waar is onze plek dan?’ smeekten wij met ons stilzwijgen Dat antwoord hebben we nooit gekregen Maar nu weten we het. Ja. We weten wat onze plek is. Onze plek is hier. Onze plek is de kerk. Kardinaal Biffi zei het op een zeer eenvoudige manier; "We zijn allemaal stumpers die God heeft samengebracht om een glorieuze Kerk te vormen". Ja, we zijn allemaal stumpers Ja, we zijn allemaal hetzelfde En ja, we zijn de vergetenen Maar dat is nu voorbij Vanaf vandaag zullen we niet meer vergeten worden Ik verzeker jullie: Ze zullen ons herinneren Omdat wij de Kerk zijn
Recente blogposts

Alles weergeven

Pelgrim

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.