top of page

Meer LHTBI inclusie in de kerk vraagt om hetero-bondgenoten

Daniel en Els Roukema.

Opgevoed in een traditionele kerk dacht ik eigenlijk niet zoveel na over het thema LHBTI+. Mijn standpunt was dat het volgens de Bijbel niet mocht, zonder er zelf onderzoek naar te doen of er over na te denken.


Deze houding is in de afgelopen tien jaar radicaal veranderd. Ik leerde vrienden kennen die homo zijn en hoorde tragische verhalen over de diepe innerlijke strijd tussen het homo/transgender en christen zijn. In deze tien jaar heb ik vele uren hierover gesproken met een vriend tijdens ons wekelijkse hardlooprondje. Ook hebben baanbrekende boeken als ‘Verscheurd’ van Justin Lee en ‘Nederlander met de Nederlanders’ van Robert Plomp mijn beeld radicaal veranderd, vooral ook vanuit Bijbels perspectief. Mijn vrouw Els was eigenlijk al zolang ik haar kende voor gelijkheid van LHBTI+-mensen in de kerk. Ik heb daarin een inhaalslag moeten maken.


Erop terugkijkend zie ik dat God in deze periode mijn hart zacht gemaakt heeft voor LHBTI+-ers. En tegelijkertijd heeft Hij mij geactiveerd om als hetero-bondgenoot op te komen voor meer inclusiviteit en gelijkheid binnen de kerk.


We leiden nu samen met een paar LHBTI+ personen een Love2Meet (L2M) LGBTQ+ groep in onze kerk. We ontmoeten elkaar twee keer per maand en hebben eens in het kwartaal een thema-avond hierover met een gastspreker. We zijn de L2M een jaar geleden begonnen en inmiddels staat de teller op vijftig deelnemers. Dit zegt denk ik wel iets over het nut en de noodzaak van een dergelijk platform.


Els en ik voelen een sterke drive om samen met de LHBTI+ community hierin op te trekken en God’s onvoorwaardelijke liefde te delen. We willen onze kinderen ook laten weten dat ieder mens geschapen is naar het beeld van God.


“Oh yes, you shaped me first inside, then outside; you formed me in my mother’s womb. I thank you, High God—you’re breathtaking! Body and soul, I am marvelously made! I worship in adoration—what a creation!”

Psalm 139 – The Message.

 

Daniel en Els Roukema zijn getrouwd, hebben 3 dochters en wonen in Nijkerkerveen. Ze zijn lid van Mozaiek033.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
samen zijn wijdekerk
bottom of page