top of page

Het Verhaal van Erik: Een kind van God

Door Arjanne Holsappel.

In een rustig stadje, omgeven door de kalme cadans van het dagelijks leven, woont Erik. Hij is een man van vele facetten, een lappendeken van rollen: een kind van God, een broer, een zoon en een leraar. Erik wordt beschreven als creatief en muzikaal, vriendelijk maar ook een tikkeltje eigenwijs.

 

Hoewel Erik nog nooit een romantische relatie heeft gehad, worstelt hij soms met zijn eigen onzekerheden en de uitdagingen die hij voorziet in het omgaan met de verwachtingen van anderen.  Maar ondanks dit blijft hij vastberaden om het beste voor anderen te zoeken, voortgestuwd door zijn geloof in een liefhebbende God die zijn sterktes en zwaktes omarmt.

 

Het pad naar zelfacceptatie voor Erik is bezaaid met obstakels, vooral wanneer hij zijn seksuele geaardheid openbaart in een christelijke omgeving. Elk nieuw contact betekent opnieuw uit de kast komen, een proces dat met veel onzekerheid en angst gepaard gaat. Maar ondanks de moeilijkheden gelooft Erik dat het zijn beste beslissing ooit is geweest.

 

In zijn zoektocht naar steun in de christelijke gemeenschap vindt Erik soms meer weerstand dan begrip. Maar na verloop van tijd ziet hij de discussie openen en ervaart hij meer warmte en betrokkenheid binnen zijn gemeente. Zijn boodschap aan anderen is er een van begrip, compassie en openheid voor de verhalen van anderen.

 

Voor degenen die worstelen met homoseksualiteit en geloof, pleit Erik voor dialoog en begrip, en moedigt hij hen aan om elkaar te ontmoeten in de aanwezigheid van Jezus. En voor degenen die een soortgelijke reis doormaken, biedt hij een luisterend oor en een bemoedigende boodschap: je hoeft jezelf niet te verbergen, want God's liefde is grenzeloos en zijn schouders breed genoeg om jouw lasten te dragen.

 

Met zijn levensmotto uit Psalm 11:2 "Walk Straight, Act Right, Tell The Truth", benadrukt Erik het belang van integriteit en waarheid in het leven. Hij hoopt dat jongeren een veilige haven vinden, waar ze zichzelf kunnen zijn zonder angst voor afwijzing, en waar kostbare tijd niet verloren gaat aan het gevecht om geaccepteerd te worden.

 
Welkom bij 'Uit de schaduw: Krachtige verhalen van de LHBT+ Gemeenschap'. Hier ontdek je de persoonlijke reis van individuen binnen onze gemeenschap. Deze verzameling biedt een intieme inkijk in het uit de kast komen, de strijd om acceptatie, en de zoektocht naar zelfliefde en authentieke verbinding. Diverse perspectieven delen openhartig hun worstelingen, triomfen en de rol van geloof in hun leven.

De verhalen die je hier vindt, zijn verzameld en uitgewerkt door Arjanne Holsappel. Met toewijding heeft Arjanne gewerkt om de persoonlijke reizen binnen de LHBT+ gemeenschap te delen. Deze verhalen getuigen van kracht, doorzettingsvermogen en de transformerende kracht van liefde en acceptatie. Laten we samen bouwen aan een wereld waarin diversiteit wordt gevierd en waar iedereen de vrijheid heeft om authentiek zichzelf te zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
samen zijn wijdekerk
bottom of page