top of page

God geeft ons aan elkaar

Arjanne Burger. Interview met Erik.

God heeft mij gemaakt en elke adem die ik in - en uitblaas, geeft aan dat God nog steeds een plan met mijn leven heeft. Bij Hem voel ik mij veilig en mag ik helemaal mezelf zijn.

Wie ik ben ...

Mijn naam is Erik. Ik ben een kind van God, een broer, een zoon en een docent. Anderen omschrijven mij als creatief, muzikaal, vriendelijk en een tikkeltje eigenwijs. Ik wil heel graag het beste zoeken voor de ander. Ik heb in mijn leven een aantal voorbeelden die mij inspireren om het beste te zoeken voor mijn omgeving. Het lukt lang niet altijd, maar ik probeer het wel: mensen bemoedigen, uit te dagen om nieuwe stappen te nemen en naar ze te luisteren. Ik was 19 jaar en net op kamers toen ik uit de kast kwam. Een coming-out gaat natuurlijk in honderd stappen. In feite moet je als LHBT’er in iedere nieuwe ontmoeting weer opnieuw uit de kast komen, tenzij het al een algemeen feit is. Het was spannend. Mijn familie had ook tijd nodig om het een plek te geven, maar inmiddels ervaar ik bij hen ook zoveel acceptatie en liefde, en ik weet dat lang niet iedereen dat kan zeggen. Echt een zegen! Tot dusver heb ik nog geen relatie gehad. In het verleden ben ik geen relatie aangegaan omdat ik niet klaar was voor ‘het gevecht’ met de omgeving. Nu sta ik daar meer voor open. In de afgelopen vijftien jaar heb ik ontzettend veel dingen gedaan waarin ik altijd in contact was met mensen. In zoverre was ik dus niet meteen heel eenzaam. Nog steeds heb ik veel mensen om mij heen, al merk ik wel steeds meer dat, nu ik ouder word, deze gezelligheid niet hetzelfde brengt als een relatie.

Ik geloof

Ik ben christen. Dat betekent voor mij dat ik geloof in God, die van mij houdt en door mij heen zijn koninkrijk wil bouwen. Ik geloof dat ik met al mijn sterktes en zwaktes mezelf mag zijn en dat Hij voor mij zorgt! Voor mij is het christelijke geloof mijn basis. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven waarin ik God zo duidelijk aan het werk zag, en nog steeds sta ik versteld van wat Hij doet. Aan het bestaan van God twijfel ik niet echt, al ben ik door de jaren heen wel anders gaan denken over veel thema’s die ik als kind met de paplepel ingegoten kreeg. Ik vind het nu mooi om juist met anderen te spreken over wie God is en te luisteren naar de vragen en twijfels van anderen. God geeft ons aan elkaar en dat is enorm waardevol. Daarnaast ben ik een vrij actieve muzikant en mag ik regelmatig mensen meenemen in aanbidding, wat voor mijn een ontzettend dankbare en bijzondere taak is!

Wat ik mee wil geven

Wat ik zou mee willen geven aan mensen als het gaat om dit thema, is om in gesprek te gaan met mensen die een andere mening hebben dan jij: luister naar verhalen, ondersteun anderen. Iedere christen(jongere) die worstelt met zijn seksuele identiteit heeft als eerste behoefte aan mensen die luisteren zonder oordeel; aan open armen of een schouder om op te huilen. En vooral: laat sommige zaken ook tussen God en de ander. Tegen broers en zussen die het moeilijk vinden om homoseksualiteit en christendom samen te zien, zou ik willen zeggen: Praat eens met je broer of zus die met beide thema's te maken heeft in het leven. Luister naar het verhaal en probeer het te begrijpen. Bid samen en ontmoet elkaar in het bijzijn van Jezus. Misschien lees je dit en ben je zelf LHBT. Dan wil ik tegen jou zeggen: Vind mensen om je heen die je niet veroordelen. Je komt niet uit de kast om meteen weer in een nieuw kastje te worden geduwd. Vind iemand om mee te praten. Deel je ellende en je hoop. Schelden en boos zijn mag; Gods schouders zijn breed genoeg. Want weet je: Hij draagt niet alleen jóuw ellende. Mijn levensmotto is Psalm 15:2 uit the Message: Walk Straight, Act Right, Tell The Truth. Eerlijkheid en openheid brengen je het verst en doen het meeste recht aan de ander. Het lukt me lang niet altijd, maar daarom wil ik er dagelijks bij bepaald worden.

Tot slot

Iedereen heeft een weg te gaan in het leren accepteren van jezelf. Niemand volgt de stappen volgens het boekje. Ik hoop dat jongeren veiligheid vinden, een plek om zichzelf te zijn, zodat ze geen kostbare jaren verliezen door afwijzing.

 

Bloggen doe ik op mijn pagina www.arjanneburger.nl en zo nu en dan spreek, schrijf en heel geregeld uit ik mij in creativiteit – denk aan muziek en kunst . Zie ook mijn Ar(t) pagina -> www.arjanneburger.nl/art


Recente blogposts

Alles weergeven
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
samen zijn wijdekerk
bottom of page