Een kind

Laurens Hoevenaren

Een kind

Heb je een kind en weet je hoe het voelt

wanneer het in je groeit? Ken je de warmte

van het kleine lijf in vaders handen,

de hunkering bij jou te mogen horen?

Eens droeg ik bloemen in het donker en kende geen verschil

tussen verbannen of bespuugd. Ik wist alleen

dat ik zou breken in het licht.

Ik was het duister zelf: wie kent de pijn omdat je niet mag zijn?

Wie weerstaat de lokroep van het water?

Tot iemand zei: ‘Een waterlelie toont zijn hart uitsluitend in de zon. Niemand heeft zichzelf gemaakt

en liefde is bij ieder aangeboren.’ Uit koude modder ging ik open.

Nu hijs ik de vlag voor iedereen die zich bevrijdt, ik laat de wind de kleuren dragen naar huizen in dit land waar mensen, ouders, iets van homo’s vinden. En verder nog, naar zo veel landen waar marteling en smaad of zelfs de kogel mij zou wachten.

Heb je zo’n kind? Ben je zo’n kind?

Hijs dan de vlag, kom in het licht. Durf naar een regenboog te reiken, opdat geen mens uit liefde zal vergaan.

*Laurens Hoevenaren, dorpsdichter van de gemeente Brummen 2016-2018, ter gelegenheid van de Internationale Coming Out Dag op 11 oktober 2017. Op deze dag hees de gemeente Brummen voor het eerst in haar geschiedenis de Regenboogvlag. (www.laurenshoevenaren.nl)


#gedicht #ouder

Recente blogposts

Alles weergeven
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk