Homo, seks en God …

Ies van der Hoek.

Vrij logisch dat je gauw met seks te maken krijgt als je verliefd bent, maar probeer het verschil te zien tussen liefde en lust. Wie streng kerkelijk opgroeit krijgt het dan moeilijk. Die heeft immers geleerd: dat mag niet, dat is niet goed, dat wil God niet. Dan kom je klem te zitten tussen je liefde voor je vriend (en de seks die daar bij komt) en je overtuiging dat God daar op tegen is.

Kies je voor je vriend krijg je problemen in je omgeving: thuis, vrienden, kerk, school. Kies je voor je geloof kan dat het einde zijn van je liefde. Beide wil je niet. En dus …? Schipperen, polderen, van allebei een beetje? Jullie vriendschap en liefde vast houden, maar zonder seks? Dat zou dan moeten voor de rest van je leven … Vraagt God dat van je? De mensen van je kerk zeggen van wel …

Schepping

Je kent het paradijsverhaal uit de bijbel (zo nodig googlen). Adam is alleen en verlangt naar een maatje: God geeft hem Eva. Man en vrouw, alleen in die relatie past seks. Eh … dat is interpretatie, uitleg, een mening … Het kan ook anders: God geeft Adam ‘de hulp die bij hem past.’ Adam is hetero, dus krijgt hij een vrouw.

Logisch, er moeten kinderen komen, nageslacht. Maar als jij en ik daar geweest waren: had God ons een leuke vent gegeven? Dát is toch de hulp die bij óns past … Ook interpretatie, een mening, maar waarom minder, of slecht? Het is niet zo moeilijk de paar teksten die in de bijbel staan over homoseksualiteit anders uit te leggen dan bij jou in de kerk geleerd wordt.

Keuze

Wie je gelooft en wat je gelooft is een keuze. Best moeilijk om anders te kiezen dan je ouders en je omgeving. Maar het is aan jou wat je doet. Veel hangt af van je godsbeeld, van hoe je God ziet. Durf daar eens over te praten.

Ies van den Hoek is initiatiefnemer van Ben ik Homo? Dit blog is ook op zijn website verschenen.


#geloof #bijbel #God

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.