Een stralende oktoberdag

Jacob Diederiks.

Na een Wijdekerkdag vol intense indrukken zocht ik even na tien uur het bed op. Ik was moe en tegelijk ook voldaan. Nog steeds komen me, op bed liggend met mijn tablet, verschillende mensen voor de geest. Hoe divers mogen we zijn - van L naar H tot B en T en nog veel meer! Met enkelen heb ik gesproken en voelde ik een klik. Ook zag ik mannen die me intrigeerden door hun schoonheid, wat mij deed aarzelen hen vrijmoedig aan te spreken. Vanwege de relatie met mijn vrouw, met wie ik 51 jaar lief en leed deelde, heb ik een grens getrokken. Onze relatie is ondanks mijn seksuele geaardheid als homo goed, wat niet wil zeggen dat het ideaal is - bij wie is het dat wel? Zo luisterde zij bij thuiskomst vol belangstelling naar mijn ervaringen van deze dag. Eén daarvan, het gesprek met een al wat oudere man, die net als ik niet is gaan scheiden, zal me bijblijven als dierbaar. Eindelijk ontmoette ik iemand die leeft onder dezelfde omstandigheden als ik en toch een gelukkige indruk maakte.

Van sommige verhalen werd ik verdrietig, zoals het uit angst voor de gemeenschap er niet voor uit durven komen dat je lhbt bent en daarom alleen naar de kerk gaat, zonder vriend of vriendin. Tegen hen wil ik zeggen: laat je leven niet onvervuld voorbij gaan. Nu kan het nog. Besef dat je oud bent voor je het weet - ik spreek uit ervaring. Ik was 71 toen ik uit de kast kwam. Te laat om mijn leven over een totaal andere boeg te gooien, iets wat ik nu niet meer betreur. Zelfs mijn lieve vrouw zei: het heeft zo moeten zijn. Maar jij, die nog jong bent: zoek mensen op die je kunt vertrouwen, bid tot God en waag die stap. Het zal pijn doen oude banden te verbreken, maar het leven met je partner dat je ervoor terug krijgt is goud waard.

God bless you!

#huwelijk #mannenontmoetingsplaats #wijdekerkdag

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.