top of page

Kerk van brokkenpiloten en regenbogen

Droominee.

(een manifest voor kwetsbaarheid en inclusiviteit in de kerk)

DIT IS de veelkleurige kerk van brokkenpiloten en regenbogen waar ik voor voel we zijn een STILLE wanORDE, ontregelde boel we hebben het niet perfect op een rijtje we falen bij de vleet dat is een voldongen feit vanuit hemels perspectief zijn we allemaal gelijk geen verschil in behandeling tussen jou en mij je diversiteit zet ik voor de goegemeente niet te kijk

we leven in dezelfde wereld gebroken we zullen liefdesvuur stoken met de verstotenen of buitenbeentjes die het slecht trekken en geen verstikkende bijbelteksten gebruiken om ze te nekken

geen levitiKUS van verraad maar graag een hoorbaar LIEF en KUS in LIEFieteKUS zie; ’t is te vaak dat zo’n theologische disKUSsie op eigen interpretaties rust dus rust zacht uit op het hemelse KUSSEN en droom de dag want er is oneindige liefde die inclusief op je wacht brand je niet aan hun hels kabaal laat je door Levend Water blussen die banden van het juk wil ontbinden en geMOEDERend sussen spreek voor degene die weerloos zijn in hemelsnaam we zijn passievolle prutsers en knoeipotten zonder schaam

slechts eva- en adamskostuums met liefdesmantels bedekt we durven het toe te geven: we zijn verre van perfect en lopen niet met “hoe-het-hoort” te koop shit happens maar daarin groeien rozen en vinden we hoop

als de regen en zon botsen vinden we in de lucht een regenboog voordat je balkt over onze splinters; haal eerst zelf wat uit je oog stop met het vermannen, vermanen en start met verzonnen we zijn stralend, hier geaard en door gOd gezonden

we zijn uniek gevormd en geschapen en dat doet ertoe mozaïek van mafkezen, klets maar raak; niks is taboe

gOd houdt van hen die anders zijn, Zijn liefde is PRO-fielen we zijn in dezelfde adem zowel heilig als arme zielen dat voelen we diep van binnenuit, het ziet er roze-kleurig uit we lachen als het moet “huisje-boompje-beestje” in hun gezicht uit structuren verstikken als orde een heteronorm is het is ons te veel gedoe als het dit wit kerkje spelen is

we zijn murw geslagen door misleiders en broederlijke dictaten man- en machtspelletjes of religieuze sausjes tijd voor die nieuwe wijn in nieuwe wijnvaten het licht schijnt juist dwars door de barsten en gaten

voordat we vlinders worden hangen we aan een zijden draadje het dromenrijk (koninkrijk) kome vermomd als een mosterdzaadje door de grond gezakt, ontspruit; zet het boompjes op een grassroots beweging we groeien hogerop

we breken grijze kerkmuren af en trekken rond in bonte tabernakels dansend stappen we met een glimlach over iedere obstakel we bieden onderdak aan elk apartgezette zonderling we vinden ware schoonheid in verwondering en zelfs in verwonde zielen of verscheurde hartenkreten kunnen we de geschreven brieven van de Geest lezen laat ze niet die glinsteringen uit je ogen stelen jouw lichtend licht moet je niet onder kerkstoelen of -banken steken

boemannen schrijven bombardementen aan boeken letters en kritische blikken zijn slachtoffers aan het zoeken maar laten we onszelf lossnijden van "het zou zó moeten" laten we discipelende diva’s zijn, profeten in pyjamabroeken provocerend, omdat we in de ander dat beeld van gOd zien en in het karakter van Jezus een genadevolle allemansvriend welke wegen we ook tegenkomen we gaan diep

onze levens gezalfd met kleurige vreugdeolie

we zijn de kerk van brokkenpiloten en regenbogen gezegend zijn zij die het veelkleurig verkloten zalig zijn zij die gebroken zijn, zij die gepest zijn of leven met de naweeën en pijn maar zich niet in een hoek laten drukken Christus laat zich vinden te midden van de brokstukken niet om de advocaat van de duivel te spelen niet om te oor-delen , maar om met Zijn Stem te oor-helen

en te redden wat er te redden valt tussen schip en wal Zijn armen zo wijd dat je erin schuilen mag we zijn maar tonen, samen een compositie in de Scheppers notenbalk om de glorie en luister in het concert des levens reeds en nog niet te horen maar vast mee te spelen te delen, we zijn puur, onvolmaakt en verre van af maar we mogen ons geliefd weten van de wieg tot het graf

We zijn de kerk van brokkenpiloten en regenbogen de kerk van grenzeloze liefde, genade en mededogen

amen

 

De Droominee, Rik Zutphen, een inclusieve versie van de Kerk van Brokkenpiloten gemaakt voor de roze zaterdag viering op 25 juni 2018 in de Sint Jan te Gouda. Kerk van brokkenpiloten en regenbogen kun je ook beluisteren als spoken word bijdrage.


Recente blogposts

Alles weergeven
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
samen zijn wijdekerk
bottom of page