Uit de kast. Uit de kerk?

Anne de Groot.

Anne de Groot deed op 3 Maart 2017 een oproep bij ons op Wijdekerk aan christelijke lhbtq+ uit Friesland.

Zij deed - in samenwerking met het COC Friesland - al eerder onderzoek naar de visie op homoseksualiteit binnen een breed spectrum van kerkelijke denominaties. Haar doel bij dit nu afgeronde onderzoek (ook in samenwerking met het COC Friesland en met Tûmba) is om een eerlijk beeld te schetsen van wat het inhoudt om als lhbtq+ -er “uit de kast” te komen in een Evangelische omgeving. Ze is meegegaan naar de kerk en is in gesprek gegaan met diverse mensen (met diverse wegen) om tot een goed beeld te komen.

De resultaten bevestigen hoe belangrijk de stem van familie en betrokkenen is, namelijk om te komen tot een accepterende houding en inclusiviteit, waarbij verschillende wegen en keuzes naast elkaar mogen bestaan. Wij danken Anne de Groot en het COC Friesland voor de toestemming om het onderzoek "Uit de kast. Uit de kerk?" te delen.

Anne de Groot volgt een Masteropleiding Culturele Antropologie* aan de Universiteit Utrecht. Zij deed al eerder onderzoek naar homoseksualiteit in Friese kerken. Het eerdere onderzoek van Anne kunt u vinden op Wijdekerk informeert

* Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeert de verscheidenheid aan menselijke samenlevingen en culturen, zoals de mens en zijn omgeving, gebruiken, gewoonten, symbolen en religies.

#uitdekast #onderzoek #evangelisch

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.