Lieve Vader

Hester van Beers.

Wat een prachtige mensen hebt U gemaakt. Liefhebbende, dappere en krachtige mensen. Mensen met bijzondere talenten en verlangens. Bij WijdeKerk kom ik hun verhalen en hartenkreten dagelijks tegen. Helaas is de wereld voor hen soms een harde, koude plek. Soms lijkt het alsof er blokkades worden opgeworpen, zodat Uw liefde niet ongehinderd kan stromen. Wat een mooie mensen, maar wat ontzettend veel verdriet kan er in hun levens bestaan.

Sommigen van hen worden buitengesloten en afgewezen. Sommigen hebben er jaren over gedaan om zichzelf en hun geaardheid of genderidentiteit te accepteren, of worstelen hier nog altijd mee. Sommigen voelen zich zelfs diep wanhopig.

Wanneer ik twijfel over mijn opvattingen rondom LHBT en geloof, kijk ik naar deze mooie mensen en naar wat wij voor hen kunnen betekenen. Ik denk aan de sfeer van liefde en acceptatie die er is wanneer we samenkomen. Dan voel ik dat dit niet verkeerd kan zijn. Een boom is immers te herkennen aan zijn vruchten. De vruchten van WijdeKerk zijn zichtbaar in de opluchting bij mensen die eindelijk een plek vinden waar ze gehoord worden, in het enthousiasme van ons team en in de uitwisseling van mooie en minder mooie ervaringen.

Ik wil U danken voor al deze bijzondere mensen. Dank U wel dat wij een sprankje van Uw liefde mogen laten zien in deze wereld. Dank U wel voor wat ik leer van de mensen die hun verhalen met ons delen. Dank U wel voor alle veilige kerken die inmiddels op onze kaart staan.

Ik bid dat we komend jaar een veilige haven mogen zijn voor LHBT’ers en hun naasten, en dat we een middel mogen zijn om de acceptatie van LHBT’ers in de kerken te vergroten. Ik bid voor alle mensen die zich eenzaam, onbegrepen en ongelukkig voelen, dat zij Uw liefde mogen vinden en vasthouden. Dat geldt ook voor mensen die LHBT’ers in Uw naam kwetsen of buitensluiten. Ik bid dat U hen wilt laten zien hoe wijd Uw liefde is. Ik bid om Uw Koninkrijk.

Dat vraag ik U door Christus, onze Heer. Amen.

Heel veel liefs, Hester

#liefde #acceptatie #gebed #wanhoop

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.