Aan mijn zoon

Marjan van der Spek-den Hartog.

Vijf jaar geleden kwam je uit de kast. Mijn eerste reactie was liefde en acceptatie (Je bent zo en dat is oké), de tweede reactie was zorg: hoe ga jij je leven vormgeven in een maatschappij waarin je behoort tot een minderheid, wat ga je allemaal meemaken? En hoe gaat jouw omgeving (je vrienden, je christelijke studentenvereniging) hierop reageren? En hoe zit dat tussen jou en God?

Vijf jaar later is mijn acceptatie gebleven, zijn mijn zorgen verminderd en mijn liefde en bewondering voor jou gegroeid. Je vindt je weg. Je investeert in een mooie relatie met je vriend, je kijkt zorgvuldig om je heen en weegt af in welke situaties je deelt dat je een vriend hebt. Je bent een sociaal bewogen en liefdevol mens geworden.

In de Bijbel heb je gezocht, maar weinig steun gevonden om te kunnen zijn wie je bent. Je hebt het geprobeerd, je hebt gebeden om duidelijkheid wat je met je geaardheid kon en mocht, maar het bleef stil. Je besloot het geloof vaarwel te zeggen. Je verzekerde mij dat ik daar niet rouwig om moest zijn: het bracht je immers geen rust of kracht, het maakte je geen gelukkiger mens. Je hebt veel in je eentje moeten uitvechten. Dat was een eenzame strijd, en je bent er vastberaden uitgekomen.

Nu, ruim vijf jaar later, hoop ik nog steeds dat je op een dag zult ervaren dat God jou liefheeft en waardeert. En ik gun onze kerk dat jij en andere homo’s een volledig gelijkwaardige plek krijgen in de gemeente, zodat jullie veelkleurigheid en talenten gevierd worden, en jullie de kans krijgen om anderen (misschien wel jongeren die zich afvragen of ze door God geliefd zijn in hun anders-geaard zijn) voor te gaan in een leven met God.

Misschien had zo iemand in de kerk jou destijds kunnen helpen, een stukje van je strijd met je mee kunnen lopen… Ik had het je echt gegund.

Veel liefs, je moeder

Marjan van der Spek-den Hertog, getrouwd met Martin, moeder van vier zoons, docent Nederlands op het Greijdanus in Zwolle en teamlid bij wijdekerk.nl

#ouders #homo #geloof

Recente blogposts

Alles weergeven
Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk