Verloofd

Anoniem.

Na een tijdje met mijn vriendin samen te zijn geweest, gingen we een serieus gesprek aan over de toekomst. We besloten te gaan trouwen! En zo begon ik onze families in te schakelen rondom de plannen. Een escape room moest het worden en die werd uitgezet. Helaas, ik kan niet liegen en mijn vriendin was allang van de dag op de hoogte. Gelukkig alleen nog niet van de invulling. Desondanks was het een zeer geslaagde dag!

Het vreugdevolle nieuws deelden we eerst met familie en daarna posten we op facebook: VERLOOFD!! šŸ˜ƒ Vele felicitaties ontvingen we. En hoe stom ook, al deze positieve reacties wogen niet op tegen de paar pijnlijke of uitblijvende reacties. We kregen twee berichten, met daarin de boodschap dat er wordt gebeden voor een openbaring van God voor ons. Het was zo liefdevol verpakt, dat het onschuldig leek, maar de boodschap was duidelijk. Ook kregen we de boodschap dat God zijn zegen ons niet kon geven.

Het is een gevecht om telkens weer uit te moeten leggen dat wij voor elkaar kiezen. Dat wij Ć©n God Ć©n elkaar liefhebben. Dat als ik vol enthousiasme vertel verloofd te zijn, ik niet die enthousiaste reacties terug krijg. Dat ik al van te voren nadenk over hoe ik mijn relatie met een vrouw moet verwoorden en verantwoorden, om maar niet gelijk in discussie te belanden. Zouden wij niet ook even heel enthousiast van de daken mogen schreeuwen dat we verloofd zijn? Nee, we moeten op onze hoede zijn, omdat we volgens sommigen zondig bezig en zij ervan overtuigd zijn dat er een beter leven voor ons is. We zouden er bitter van worden, als we niet telkens ervoor kiezen om er positief in te staan.

Kortom een gevecht dat we ons leven lang moeten voeren. Telkens zullen er mensen zijn die veroordelen en denken ons te moeten vertellen hoe het zit. Maar moet dat ons tegenhouden? Ik denk het niet. Wij kiezen ervoor om onze liefde en relatie met God uit te stralen naar anderen. Alleen daarmee kunnen we wat laten zien, angst zal alleen maar het tegendeel bewijzen.

Een paar avonden geleden vroeg mijn verloofde, vertel eens, waar ben je dankbaar voor? We hebben zoveel op kunnen noemen. We zijn blij en God ontzettend dankbaar voor elkaar. Die vreugde willen wij aan anderen laten zien.


#verloofd #trouwen #lesbisch #veroordelen

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
ā€‹

Stichting Wijdekerk

ā€‹

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

ā€‹

Ā© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

ā€‹

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.