Zucht naar vrijheid

Anoniem.

Ik kwam op mijn 19e uit de kast en ben toen weggegaan bij de gereformeerde gemeente waarin ik ben opgegroeid. Ik ben er niet uitgezet, maar toen mijn ouders naar bijeenkomsten gingen die georganiseerd werden voor ouders van LHBT-ers werd ze daar verteld dat 'wij' de bijbel verdraaiden en verkeerd uitlegden zodat het in ons straatje past. Dit geeft duidelijk een standpunt weer, maar ik dacht dat het goed zou zijn en dat mijn ouders, die behoorlijk wat moeite hadden met mijn coming-out, er baat bij zouden hebben om andere LHBT-ouders te ontmoeten. Niet zo als ik hoopte dus.

Samen op zoek

Mijn vriendin zat in de PKN, gereformeerd verband. Zij gaf daar catechisatie aan tieners maar toen zij uit de kast kwam kon dat niet doorgaan.

Mijn vriendin en ik zijn samen twee jaar lang op zoek geweest naar 'ons plekje' binnen de gemeente van Christus. Het kerkverband maakte uiteindelijk niet eens zoveel meer uit, als er maar genoeg liefde was onder de mensen om ons ook een plek daar te gunnen. Wij hebben ons erg verstoten gevoeld. We wilden gewoon zondags naar een kerk waar we onze God konden aanbidden en eren met mede-gelovigen. Was dat te veel gevraagd?

Niet oordelen

Keer op keer ontdekten we dat de kerk waar we gingen kijken homoseksualiteit als zonde zag, niet accepteerde of in elk geval geen homo-huwelijken sloot. Dat laatste vinden we erg belangrijk aangezien we echt in de kerk voor God willen trouwen en wat zou het mooi zijn als dat kan in de kerk en met een voorganger waar je bekend en vertrouwd mee bent.

Uiteindelijk zijn wij min of meer neergestreken bij Doorbrekers. De meningen daar zijn weliswaar verdeeld, maar het is bekend dat wij een stel zijn en de oprichter, Peter Pauwe, geeft aan dat hij niet mag en wil oordelen. Hij roept zijn luisteraars op iedereen lief te hebben, ongeacht ras, leefstijl, geaardheid, etc. Met Gods genade is er een leven in vrijheid, ook voor ons.


#homohuwelijk #liefde #verstoten #lesbienne #kerk #afwijzing #gereformeerd #comingout

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.