Het proces van een moeder in beeld en woord

Geja van Reenen.

Op een ochtend zit ik samen met mijn zoon op de bank een kopje koffie te drinken. Hij is wat afwezig en zit wat met zijn Ipad te spelen. Plotseling staat hij op, geeft mij zijn Ipad en zegt: ‘Mam, wil je dit eens lezen?’

Ik lees een brief van een jongen geschreven aan zijn ouders. Hij vertelt dat hij op jongens valt. Eerst realiseer ik me niet dat deze brief voor mij bedoeld is. Ik ben zo naïef om te denken dat een vriend van hem zijn ouders wil vertellen dat hij homo is.

Toch vraag ik hem: “Gaat dit over jou?’.

Mijn zoon is homo, nou en?

Op het moment dat hij ‘ja’ zegt staat mijn wereld even stil. Een zwaar gevoel bekruipt mijn maag, mijn keel wordt dichtgeknepen. Vanaf dat moment is mijn leven veranderd. Ik sta aan het begin van een lang en heftig proces. Een proces wat begint bij ‘help mijn zoon is homo’ maar uitloopt in ‘mijn zoon is homo, nou en?!’

Ik heb ervaren dat er nog maar weinig bekendheid is over het proces waar ouders in terecht komen. Het gevolg is dat het voor omstanders soms moeilijk is om hen bij te staan, ze weten er zich geen raad mee en gaan je soms uit verlegenheid negeren en ontlopen.

Mijn missie is meer bekendheid geven aan datgene wat ouders meemaken. Enerzijds als erkenning en herkenning voor andere ouders, anderzijds om het inlevingsvermogen van omstanders te vergroten. Het is mooi om dit via beeld en woord te kunnen delen. De werken en gedichten die ik nog ga maken tijdens mijn proces zullen geplaatst worden onder 'wij de kerk in woord en beeld'. Ik hoop dat het andere ouders tot steun mag zijn.

#homo #orthodox #gedichten #ouders

Recente blogposts

Alles weergeven

LHBT+ Gebed

God, mijn God, verlaat mij niet, ook niet als mij Uw zegen ontzegd wordt, ook niet als ik zondig genoemd word, en word veroordeeld om wie ik ben, om wat ik ben. Mijn hart breekt als ik het verdriet zi

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.