top of page

Het verhaal van Mariëlle: Handelen zoals Jezus

Door Arjanne Holsappel.

In een rustige, vredige buurt leeft Mariëlle, een jonge vrouw die haar leven wijdt aan haar geloof in Jezus. Haar warme, liefdevolle persoonlijkheid straalt door haar vriendelijke glimlach en haar zorgzame karakter. Ze is een familiemens, gekoesterd door haar dierbaren en geliefd om haar vriendelijkheid en betrouwbaarheid.

 

Mariëlle is altijd een gevoelige ziel geweest, soms overweldigd door haar eigen onzekerheden, maar altijd vastberaden om liefde en begrip te verspreiden in haar omgeving. Haar tijd verdeelt ze graag tussen het koesteren van haar nauwe banden met haar familie en het genieten van de kostbare momenten met haar vriendinnen, terwijl ze ook kan genieten van haar eigen gezelschap in de stilte van haar huis.

 

Toch draagt Mariëlle een last op haar hart. Ondanks haar diepgewortelde geloof voelt ze zich verward en verscheurd door haar gevoelens voor vrouwen. Jarenlang heeft ze geprobeerd te voldoen aan de verwachtingen van anderen, in de hoop dat een relatie met een man haar rust zou brengen. Maar elke keer dat ze dat probeert, ontbreekt er iets. Een klik, een vonk van echte verbinding, blijft uit.

 

Uiteindelijk vindt Mariëlle de moed om haar waarheid te omarmen en haar relatie met een vrouw aan te gaan. Hoewel haar geluk overduidelijk is, ontmoet ze weerstand van sommigen in haar christelijke gemeenschap.


Voor velen lijkt haar liefde in strijd met hun overtuigingen, maar Mariëlle weet diep van binnen dat liefde geen grenzen kent.

 

Door haar eigen worstelingen heen komt Mariëlle tot een dieper begrip van wat het betekent om als christen lief te hebben. Ze leert de kracht van mededogen en de waarde van acceptatie, zelfs in het aangezicht van meningsverschillen. Haar boodschap aan anderen is er een van geduld, begrip en het vinden van kracht in Christus.

 

Voor Mariëlle is elke dag een nieuwe les, een kans om te groeien en te leren. Met een open hart en een open geest kijkt ze naar de wereld om haar heen, zonder te oordelen maar met liefde en compassie. Haar verlangen is eenvoudig: dat anderen dezelfde vrede en liefde zullen vinden die ze zelf heeft gevonden, in de wetenschap dat ze geliefd zijn zoals ze zijn, door God en door elkaar.


 

Welkom bij 'Uit de schaduw: Krachtige verhalen van de LHBT+ Gemeenschap'. Hier ontdek je de persoonlijke reis van individuen binnen onze gemeenschap. Deze verzameling biedt een intieme inkijk in het uit de kast komen, de strijd om acceptatie, en de zoektocht naar zelfliefde en authentieke verbinding. Diverse perspectieven delen openhartig hun worstelingen, triomfen en de rol van geloof in hun leven.


De verhalen die je hier vindt, zijn verzameld en uitgewerkt door Arjanne Holsappel. Met toewijding heeft Arjanne gewerkt om de persoonlijke reizen binnen de LHBT+ gemeenschap te delen. Deze verhalen getuigen van kracht, doorzettingsvermogen en de transformerende kracht van liefde en acceptatie. Laten we samen bouwen aan een wereld waarin diversiteit wordt gevierd en waar iedereen de vrijheid heeft om authentiek zichzelf te zijn.

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!
samen zijn wijdekerk
bottom of page