Wijdekerk uitgelezen Engels

Op deze pagina zetten we een aantal boeken voor je op een rij over seksuele oriëntatie en geloof. In alfabetische volgorde. Dit zijn titels waar LHBT+-vrienden van ons veel aan gehad hebben. Misschien zit er een boek tussen dat je interesse wekt.

Als je een boek bestelt via de link bij het boek, krijgen wij van bol.com een kleine vergoeding.

An evangelical pastor’s path to embracing people who are gay, lesbian or transgender into the company of Jesus.

Ken Wilson

Read The Spirit Books

A Letter to my Congregation

As a teenager and young man, Justin Lee felt deeply torn. Nicknamed "God Boy" by his peers, he knew that he was called to a life in the evangelical Christian ministry. But Lee harbored a secret: He also knew that he was gay. In this groundbreaking book, Lee recalls the events--his coming out to his parents, his experiences with the "ex-gay" movement, and his in-depth study of the Bible--that led him, eventually, to self-acceptance. But more than just a memoir, TORN provides insightful, practical guidance for all committed Christians who wonder how to relate to gay friends or family members--or who struggle with their own sexuality. Convinced that "in a culture that sees gays and Christians as enemies, gay Christians are in a unique position to bring peace," Lee demonstrates that people of faith on both sides of the debate can respect, learn from, and love one another.

Justin Lee

Time Warner Trade Publishing

Torn

An examination of the historical, cultural, psychological, medical, social, and religious lenses through which LHBT+ people have been viewed – with solutions to resolve decades of distortion