Wijdekerk uitgelezen

Op deze pagina zetten we een aantal boeken voor je op een rij over seksuele oriëntatie en geloof. In alfabetische volgorde. Dit zijn titels waar LHBT+-vrienden van ons veel aan gehad hebben. Misschien zit er een boek tussen dat je interesse wekt.

Als je een boek bestelt via de link bij het boek, krijgen wij van bol.com een kleine vergoeding.

Adam en Evert.jpg

Ruard Ganzevoort, Erik Olsman, Mark van der Laan

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 20,99

2010

Uitgeverij Ten Have

169

In Adam en Evert staan de verhalen van christelijke jongeren en hun omgeving centraal. Hoe proberen jonge mensen hun geloof en homoseksualiteit met elkaar te verenigen? Sommigen slagen erin beide met elkaar te verzoenen, anderen leiden een dubbelleven, weer anderen kiezen voor een celibatair leven of verlaten juist de kerk. De auteurs geven aan hoe de omgeving deze jongeren het beste kan steunen in hun zoektocht.

bestel bij Bol com.JPG

Adam en Evert

Adam en Evert.jpg

John Lapré

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 17,50

2017

Ark Media

144

Persoonlijk, inspirerend en onderbouwd boek over homoseksualiteit binnen de christelijke geloofsgemeenschap. De auteur maakte mee hoe hij vanwege zijn geaardheid 'uit de kast gedwongen werd' en vervolgens totaal geïsoleerd kwam te staan met zijn vragen rond geloof, kerk en acceptatie van seksuele diversiteit. Persoonlijk getuigenis over de weg van Lapré, zonder bittere verwijten of simplistische redeneringen. Benoeming van het ethische dilemma, begrip voor de spanningen rond dit thema, constructieve weg om als 'spoorzoekende gemeente' een benadering te vinden die liefdevol, pastoraal, wijs en bijbels is. Dit boek wil geloofsgemeenschappen helpen een veilige kerk te zijn waar liefde heerst en ruimte is voor verschil in beleving en geaardheid.

bestel bij Bol com.JPG

De veilige kerk

Adam en Evert.jpg

Erik Harinck

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 19,85

2014

Uitgeverij Boekscout

278

François, de partner van Victor, verongelukt tijdens een vakantie. Pas een jaar later komt François’ broer naar de omstandigheden ervan informeren. In de terugblik komt Victor erachter dat hij meer is dan een verslagen nabestaande en blijkt Roderick meer dan een onverschillige broer. François was Victors gids bij conflicten over homoseksualiteit op school en in de kerk. Maar wat als de strijd gestreden is? De nieuwe partner van Victor is op de achtergrond aanwezig, maar zijn schaduw loopt met een ieder mee. Verraad kleeft aan iedereen. Niemand is zo nobel als het schijnt. Wie kun je vertrouwen? Dit boek is alleen verkrijgbaar via Boekscout.nl

bestel bij Bol com.JPG

Dodelijk stilzwijgen

Adam en Evert.jpg

Hinke van Abbema

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 17,99

2019

Kokboekencentrum Jeugd

352

Het liefdesverhaal van Jona en Marouan, twee Rotterdamse tienerjongens. Als Jona met zijn broertje Lucas bij een voetbalwedstrijd de Marokkaanse Marouan ontmoet, is hij geïntrigeerd door zijn sprankelende karakter. Jona en Marouan worden goede vrienden, en Jona kan er niet meer omheen: hij is verliefd. Wat nu? Niemand weet dat hij op jongens valt, behalve een paar van zijn beste vrienden. Jona zit in de knoop en weet niet hoe hij zijn liefde voor Marouan moet combineren met zijn christelijke opvoeding. Hoe zullen zijn ouders reageren? Mag hij wel, kán hij wel homo zijn? Hinke van Abbema (Rotterdam) is theoloog en houdt van schrijven. Ze gaat regelmatig voor in kerkdiensten en is in Rotterdam werkzaam als pionier onder zinzoekers. Met dit liefdesverhaal wil ze de diversiteit van Gods goede schepping laten zien.

bestel bij Bol com.JPG

Door jou ben ik mij

Adam en Evert.jpg

James Martin S.J.

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 18,50

2018

Adveniat Geloofseducatie B.V.

150

Een eerlijke en open beschrijving en handreiking voor acceptatie van LHBT+-mensen in de Rooms Katholieke kerk. Hoe zij kunnen bouwen aan een relatie van begrip, respect en fijngevoeligheid.

bestel bij Bol com.JPG

Een brug bouwen

Adam en Evert.jpg

Miranda Terpstra - van de Kerk

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 22,50

2015

Miel uitgeverij

180

Hartenvrouw is het debuut van de heteroseksuele auteur Miranda Terpstra-van de Kerk. Op een eerlijke en open manier opent dit boek de harten van gelovige dames, die van de vrouwenliefde zijn. Vijftien dames van verschillende leeftijden en vanuit diverse christelijke achtergronden delen hun leven, hart en geloof. Een boek dat met liefde geschreven is om de homoseksuele (gelovige) medemens recht te doen. Wat doet het met een mens en met een hart als je geaardheid een onderwerp is van discussie? Wat doet het met iemand als er over je beslist en gesproken wordt, zonder dat je hart wordt beluisterd? Wat doet het in je relatie met God als Zijn mensen je ongelijk behandelen? De schrijfster zag de pijn in de ogen. De pijn van afwijzing en buitensluiten en van God af te raken. Het heeft de auteur als medegelovige diep geraakt. Het zal u als lezer ook raken: de worsteling, de afwijzing, maar ook juist de kracht en inspiratie. Een boek dat vanuit naastenliefde is ontstaan. Dit boek is alleen nog te bestellen bij Miranda Terpstra zelf via info@wijdekerk.nl

bestel bij Bol com.JPG

HartenVrouw

Adam en Evert.jpg

Storm van Engelen

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 16,61

2020

Mijnbestseller.nl

60

De discussie is fel. Homo zijn en tegelijk jezelf als Christen beschouwen. Kan dat eigenlijk wel. Conservatieven zijn fel tegen. Progressieven zijn accepterend. Maar hoe ga je er nu mee om. Het is voor iedereen anders. Daarom is dit boek gericht op christenen die tegen zijn. En op christenen die voor zijn. Homoseksualiteit is een gegeven. Toch blijft de vraag vanuit de tegenstander; keurt God dit goed? Was Jezus er niet tegen? De voorstander ziet het anders. Geloven in Christus en homo zijn kan naast elkaar staan. Het is geen paradox. Wel blijft het moeilijk om een goede houding aan te nemen. Zowel als christen homo, maar ook als conservatief christen die homoseksualiteit probeert te weerleggen. Wat beide partijen verbindt is hun liefde voor Jezus. En beide partijen hebben dezelfde Bijbel. We zoeken samen naar antwoorden. In de Bijbel en daarbuiten. De Liefde van God voor al zijn Kinderen is een feit. Kan het zo zijn dat een andere geaardheid deze liefde dwarsboomt? Juist wanneer je zelf te maken hebt met homoseksualiteit, kan dit boek je helpen. Gebeurt het in je omgeving? Dan zal dit boek je een kijkje geven in de wereld van beide kampen, met als doel je te laten groeien.

bestel bij Bol com.JPG

Help! Homo Kinderen In De Kerk

Adam en Evert.jpg

Johan Verweij

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 19,90

2020

Mijnbestseller.nl

114

In ‘Het roze schaap’ gaat Johan Verweij de confrontatie aan met zijn homoseksualiteit en het geloof. Om erachter te komen of dit met elkaar te verenigen is, vertelt hij indringend over zijn persoonlijke worsteling. Hij zoekt hulp en vindt ten slotte antwoorden. ‘Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen,’ leert mannentherapeut Jeremy Heshof hem. ‘Ware liefde sluit angst uit,’ zegt Miranda Terpstra-Van de Kerk, oprichter van platform Wijdekerk.nl. ‘Neem de bijbel niet te letterlijk, anders raak je verstrikt,’ adviseert predikant Wielie Elhorst. Of doe zoals Ramses Shaffy en ‘Zing, vecht, huil, bid, werk en bewonder, maar niet zonder ons…’ Kortom, een spraakmakend boek vol inspirerende adviezen en overdenkingen voor iedereen die op zoek is naar liefde en geluk. ‘Het tij is aan het keren. Mensen voelen verschuiving en beginnen hun eigen spiritualiteit te ontwikkelen. Daarom is er hoop.’ (Matthijs Vlaardingerbroek)

bestel bij Bol com.JPG

Het roze schaap. Een gruwel Gods?

Adam en Evert.jpg

Ies van den Hoek

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 20,50

2021

Uitgeverij Boekscout

202

Polly krijgt briefjes op zijn bank gegooid. ‘Stomme homo!’ staat er op. Is dat waar? Hoe weet je of je homo bent? Hoe kom je daar achter? En áls het waar is: wat dan?

Niels droomt van jongens. Dat wil hij niet, maar dat gebeurt gewoon. Zijn ouders zouden het niet erg vinden als hij homo is. Hij wel, vreselijk zelfs!

Youri weet allang dat hij homo is. Jammer dat ze daar thuis zo moeilijk over doen. En dus...? Weglopen?

Belevenissen en gedachten van drie vrienden, steeds met een verrassend slot. Maar wél één verhaal.

bestel bij Bol com.JPG

Hij móét wel homo zijn...

Adam en Evert.jpg

Maarten van Loon

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 18,95

2019

Buijten en Schipperheijn B.V.

151

De discussie rondom homoseksualiteit in de kerk is sterk gepolariseerd. Gesprekken verlopen veelal moeizaam en praktijken zijn verschillend. Homoseksuele broeders en zusters vragen zich maar al te vaak af of zij wel veilig zijn binnen de christelijke gemeente. Zowel zij die voor het celibaat kiezen, als zij die een relatie van liefde en trouw aangaan, ervaren niet zelden afwijzing, onbegrip en eenzaamheid. Intussen hebben zowel homo- als heteroseksuele christenen te maken met een geïndividualiseerde, op het ik gerichte cultuur, ook op seksueel en relationeel gebied. Deze bundel wil een handreiking zijn aan kerken. Theologen en pastors uit verschillende kerken en met verschillende visiesop homoseksualiteit gingen – eerst op een symposium en nu in deze uitgave – in gesprek over wat samenbindt en hoe we kunnen omgaan met verschillen.

bestel bij Bol com.JPG

Homoseksualiteit en de kerk

Adam en Evert.jpg

Ies van den Hoek

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 16,99

2021

Uitgeverij Boekscout

102

"Wat moet je als je merkt dat je je beste vriend steeds aardiger gaat vinden en je je afvraagt of ‘verliefd’ een beter woord is dan ‘aardig?’ Tim kan daarover praten met zijn moeder. Haar broer Peter is immers homo en woont met zijn vriend Reinier al jaren buiten het dorp. Voor Ruben ligt dat anders. Hij is veel langer verliefd op Tim, maar durft dat niet te zeggen. Zijn ouders weten niet eens dat hij homo is. En wat als Tim géén homo is…?
De opluchting dat ze allebei hetzelfde voelen voor elkaar en dus verliefde mógen worden, is groot. Maar voelt homojongensverliefdheid hetzelfde als voor een heterostel? Wat vindt familie daarvan? En klasgenoten en leerkrachten? En de andere mensen op het dorp? Voor de meesten is dat geen probleem, maar hoe reageer je op een klasgenoot die daar moeite mee heeft? En op de scheldpartij van een wildvreemde in de rommelmarkt?
Wat moet je met het openhartige levensverhaal van een oude man die nooit homo heeft durven zijn en nu jaloers is op jou omdat jij dat wel kan?
Leerkrachten op school reageren positief. Maar als zes procent van de achthonderd leerlingen niet-hetero is, waar zijn die dan, waarom kennen ze die niet? Wat kan de school doen om hen zich zó veilig te laten voelen dat ze ook uit die benauwde kast durven komen?
Dat het lichaam van een vijftienjarige reageert als je knuffelt en zoent, is heel logisch, maar durf je dat te zeggen? Hoe praat je daarover en hoe ga je daarmee om? Nú is het allemaal goed en heerlijk samen, bijna te mooi en waar te zijn, maar wat als…?

bestel bij Bol com.JPG

I love you man!

Adam en Evert.jpg

Hinke van Abbema

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 17,99

2021

Kokboekencentrum Jeugd

288

‘Ik geloof in jou’ van Hinke van Abbema is een prachtige nieuwe young adult dat het verhaal vertelt van de islamitische Aicha en de christelijke Sara. De zeventienjarige Aicha zit in het laatste jaar van de havo. Ze is goed bevriend met Youssef, en haar ouders zien een relatie tussen de twee wel zitten. Maar dan ontmoet Aicha op een dag de christelijke Sara, die doet wat ze wil. Als Sara haar op een dag vertelt dat ze lesbisch is, weet Aicha niet zo goed wat ze met haar gevoelens aan moet. Kan ze vrienden blijven met iemand die op meisjes valt en ook nog eens ergens anders in gelooft? En wat is er precies met Sara aan de hand?

bestel bij Bol com.JPG

Ik geloof in jou

Adam en Evert.jpg

Geja van Reenen

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 14,90

2020

Buijten en Schipperheijn B.V.

136

Wat maak je door wanneer je kind vertelt dat hij homoseksueel is? Geja van Reenen beschrijft het proces dat zij als moeder heeft ervaren. De liefde voor haar kind, de moeite en pijn rond veroordelingen en afwijzing, vooral in de kerk. Met dit boek wil zij ouders ondersteunen die hetzelfde meemaken. Daarnaast wil ze ook inzicht geven aan omstanders en kerkelijk werkers. Wat gebeurt er in een gezin als een kind uit de kast komt? Wat hebben de gezinsleden voor ondersteuning nodig? Het is een doorleefd verhaal, afgewisseld met gedichten en eenvoudige schilderijen van haar hand.

bestel bij Bol com.JPG

Ik zal altijd van je houden!

Adam en Evert.jpg

Jojanne van Aalst

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 21,00

2018

Uitgeverij Boekscout

220

Als God onvoorwaardelijke liefde (agapè) is, houdt Hij toch van mensen zoals ze zijn? De discussie rond homoseksualiteit in verhouding tot de kerk zal waarschijnlijk nooit een unaniem antwoord krijgen, maar deze diepgaande studie geeft mensen de handvatten om een eigen mening te vormen. Open en eerlijk beschrijft de auteur haar eigen weg en de hobbels die daarbij genomen moesten worden. Dit boek kan een bijdrage leveren om homoseksualiteit in de kerken meer bespreekbaar te maken om - wie weet - uiteindelijk de verschuiving van afwijzing naar acceptatie te bereiken. Pas dan mag liefde ongestraft bloeien.

bestel bij Bol com.JPG

Komt tot de Vader, kom zoals je bent

Adam en Evert.jpg

Robert Plomp

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 16,95

2016

Buijten en Schipperheijn B.V.

192

Christenen weten zich geroepen om getuigen van Jezus Christus te zijn. Wat betekent dat voor hun houding tegenover de maatschappij? De apostel Paulus geeft hun een voorbeeld door 'de Grieken een Griek' te worden, en zich aan te passen aan de sociale verhoudingen van zijn tijd. In een maatschappij waar een slaaf het eigendom is van zijn meester en een vrouw van haar man weet Paulus op die manier ruimte te vinden voor het Evangelie. Robert Plomp laat zien wat orthodoxe christenen in de eenentwintigste eeuw hiervan kunnen leren. Moeilijke onderwerpen, zoals homoseksualiteit, geloof en wetenschap en de positie van de vrouw, komen tegen deze achtergrond in een nieuw licht te staan. Het gezag van de Bijbel blijft daarbij staan en wint aan zeggingskracht voor zowel christenen als buitenstaanders. Het doel is om het Evangelie van Jezus Christus, van zonde en genade, weer vol in de schijnwerpers te zetten.

bestel bij Bol com.JPG

Nederlander met de Nederlanders

Adam en Evert.jpg

Nienke Pruiksma, Adriaan van Klinken en anderen

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 19,50

2010

Skandalon Uitgeverij B.V.

208

De Bijbel wordt vaak gebruikt om homoseksualiteit te veroordelen. Maar Bijbelse teksten kunnen ook een feest van herkenning zijn voor homoseksuele mannen en vrouwen, ze kunnen seksuele diversiteit bevestigen en de norm van heteroseksualiteit ondergraven. In deze bundel lezen theologen tal van Bijbelse verhalen en teksten door een queer bril. Dat betekent dat zij vragen over (homo)seksualiteit aan de orde stellen, de norm van heteroseksualiteit uitdagen en nieuwe perspectieven openen op gender, seksualiteit en diversiteit in relatie tot de Bijbel, de kerk, de theologie en de samenleving.

bestel bij Bol com.JPG

Onder de regenboog: de Bijbel queer gelezen

Adam en Evert.jpg

Jacob Diederiks

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 19,90

2021

Mijnbestseller.nl

94

Hoe is het om in de vijftiger jaren als homoseksueel op te groeien in de Biblebelt? In ‘Oudroze’ vertelt oud-leraar Jacob Diederiks openhartig over de strijd die hij heeft gevoerd met zijn homoseksualiteit. Het gezin waarin hij opgroeit en de kerk zitten niet echt te wachten op zijn coming-out, zodat hij tientallen jaren worstelt met zijn seksualiteit. Toch lukt het hem om op zijn zeventigste met zichzelf in het reine te komen.
Zijn persoonlijke ervaringen verweeft hij moeiteloos met de actualiteit. Want hoewel het tij in de kerken langzaam keert en er steeds meer aandacht is voor de LHBTI-emancipatie, zit de kerk nog steeds vol met oudere mannen en vrouwen, die zich vanwege hun seksuele oriëntatie niet durven uiten of zich achtergesteld voelen. Het is voor Diederiks een van de redenen geworden om voor meer openheid en veiligheid te pleiten binnen de kerk. Zijn prachtige manier van schrijven maakt “Oudroze” tot een fenomenaal egodocument, dat je van begin tot eind bij de keel grijpt. Niet alleen voor (kerkelijke) LHBTI'ers die zich in zijn verhaal herkennen, maar voor iedereen die pleit voor meer openheid.

bestel bij Bol com.JPG

Oudroze

Adam en Evert.jpg

Teus Dorrepaal

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 21,99

2018

Mozaiek

304

Levensverhaal van Mart, een onzekere jongen die opgroeit in een Zuid-Hollands reformatorisch milieu. Indringend geschreven boek dat een diepe inkijk geeft in het leven van Mart en zijn gevecht van vele jaren tussen aanvaarding en verwerping, door anderen maar ook door hem zelf. Een aangrijpend verhaal over eenzaamheid en liefde.

bestel bij Bol com.JPG

Praat er maar niet over

Adam en Evert.jpg

Jacob Diederiks

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 21,05

2013

Uitgeverij Boekscout

336

Matthijs van Mourik komt van de Bijbelgordel. Hij is homo, nou dan weet je het wel! Hij raakt overspannen en belandt bij een instelling die hem wil ‘genezen’. Niels is ook een van de deelnemers. Pas na de therapie geven zij toe aan hun verliefdheid. De prijs is wel dat Matthijs’ contact met zijn vader wordt verbroken. Edward Sanders loopt stuk op de kerk. Zijn partner Eric is niet-gelovig. Moeder Liesbeth is bezorgder dan vader Hendrik. Hoe dat komt blijft lange tijd verborgen. Schoorvoetend krijgt Edward van zijn ouders de ruimte die Coby, de zus van Liesbeth, nooit kreeg. Dit boek is alleen verkrijgbaar via Boekscout.nl

bestel bij Bol com.JPG

Schapen in schaapskleren

Adam en Evert.jpg

Erik Harinck

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 21,51

2020

Brave New Books

239

Na een zoektocht vindt Philip Grant op een kerkhof te Alblasserdam het graf van zijn Schotse opa Thomas Grant. Hij weet niet meer van hem dan dat hij in 1920 uit Dundee naar Alblasserdam emigreerde en na het faillissement van zijn bank zelfmoord pleegde. In de familie wordt beschaamd en soms met verdriet gezwegen over deze opa. Ook in Alblasserdam kunnen ze hem niet meer vertellen over de raadselachtige zelfmoord. Tot de bejaarde kerkvoogd van de begraafplaats in Philip zijn oude vriend herkent en besluit een geheim te delen. Een geheim dat zijn oorsprong vindt in de jeugd van Thomas Grant.

bestel bij Bol com.JPG

Uitgewist

Adam en Evert.jpg

Miriam van Tunen

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 15,50

2014

Uitgeverij Kokboekencentrum

144

Het verhaal van een jonge christelijke lesbienne die uit de kast kwam in een christelijke gemeenschap. Geen theologische Miriam van Tunen is overtuigd christen. Met Van achter de kast laat ze zien welke reis je moet maken op het moment dat je binnen de christelijke gemeenschap uit de kast komt. Ze is gelukkig getrouwd met Liesbeth. standpunten, maar persoonlijke ervaringen. De auteur is geen lid meer van een kerk, maar nog wel overtuigd Christen.

bestel bij Bol com.JPG

Van achter de kast

Adam en Evert.jpg

John Lapré, Wieger Sikkema

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 12,99

2019

Ark Media

96

Openhartige briefwisseling vol kwetsbaarheid, over geloof en homoseksualiteit. Dit gesprek moet gevoerd worden! Van hart tot hart is een gedachtewisseling in briefvorm. John Lapré, inmiddels landelijk bekend door zijn boek De veilige kerk en door spreekbeurten en interviews over hoe gelovigen met seksuele diversiteit om (kunnen) gaan, beantwoordde een brief van evangelisch voorganger Wieger Sikkema en van het een kwam het ander. De vraag 'of er in de briefwisseling een boek zou zitten' werd niet direct gesteld, maar de commotie rond de Nashvilleverklaring zorgde voor een momentum. Dit boek moest er komen.

bestel bij Bol com.JPG

Van hart tot hart

Adam en Evert.jpg

Jan Mudde

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 19,90

2015

Buijten en Schipperheijn B.V.

368

Een studie en uitvoerige exegese van de Bijbelteksten die een homoseksuele praxis verbieden. Daarbij betrekt hij de homoseksuele praxis binnen de culturen waarin de Bijbel tot stand kwam. Ook gaat hij diepgaand in op de vragen die in onze cultuur aan de orde zijn bij de toepassing van Bijbelteksten in het algemeen, en in het bijzonder die met betrekking tot de homoseksuele praxis. Zijn conclusie is dat er een solide Bijbels-theologische onderbouwing valt te geven voor ruimte voor homoseksuele relaties. In deze studie zoekt de auteur voortdurende het gesprek met degenen die op grond van de Bijbel een andere mening hebben.

bestel bij Bol com.JPG

Van sjibbolet naar sjalom

Adam en Evert.jpg

Justin Lee

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 20,99

2014

Ark Media

272

Als puber en toegewijd christen worstelt Justin Lee met een geheim: hoewel hij moeite heeft om het te accepteren, weet hij dat hij homo is. In Verscheurd schrijft Lee over zijn ontkenning, coming-out, zijn ervaringen met 'ex-gay'-bewegingen, intensieve studie van de Bijbel, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. Daarbij ontzenuwt hij een aantal vooroordelen en laat hij zien hoe je vanuit liefde en respect bruggen kunt bouwen tussen christen-zijn en homoseksualiteit. Verscheurd gaat over de moeizame verhouding tussen christelijk geloof en seksuele diversiteit (met name homoseksualiteit). De auteur kreeg zelf te maken met veel onbegrip, onkunde en veroordeling en ging een moeizame weg als christenhomo. Nu wil hij eraan bijdragen dat het gesprek over seksuele diversiteit christenen met uiteenlopende visies niet tegen elkaar uitspeelt, maar samenbindt.'

bestel bij Bol com.JPG

Verscheurd

Adam en Evert.jpg

Wielie Elhorst, Jolanda Molenaar, Heleen Zorgdrager

Prijs

Verschenen in

Uitgever

Pagina's 

:

€ 19,99

2019

Kokboekencentrum

200

Een handreiking voor gelovige transgender-mensen en werkers in de kerk. In dit boek word je meegenomen op een ontdekkingstocht. Laat je verrassen door de ruimte die God transgenders biedt! In het boek komen transgender-christenen regelmatig zelf aan het woord en delen ze hun ervaringen. De toelichting op termen en begrippen, de Bijbelstudies en het materiaal voor kringwerk maken dit boek extra praktisch.

bestel bij Bol com.JPG

Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt

samen zijn wijdekerk