Wijdekerk uitgelezen

Wij komen regelmatig goede boeken tegen waarvan wij denken daar zullen anderen echt wat aan kunnen hebben. Wij geven een overzicht met een korte review.

Als u dat wilt kunt u de boeken ook via ons bestellen. U steunt dan meteen ons werk. Via onderstaande button komt u op ons bestelformulier waarop u uw gegevens in kunt vullen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

De Veilige Kerk

John Lapré

€ 16,95 Ark Media 2017

Het hart van Jezus is te lezen in dit boek. Het is liefdevol, maar het bedekt niet alles met de mantel der liefde. John Lapré noemt de dingen bij de naam en dat vind ik een verademing. Ik geloof erg in zijn begripvolle benadering met daarnaast een heldere spiegel wat overtuiging en handelen kan doen aan de LHBT-broeders en -zusters. Het boek is persoonlijk en opbouwend. Het kan heel goed als instrument dienen binnen de kerken en christelijke organisaties, die op zoek zijn naar standpunten binnen hun gemeente rondom geloof en homoseksualiteit. John Lapré wens ik veel zegen en de kerk veel wijsheid en boven alles liefde toe voor deze medemens in wie ik mijn gelijke ontmoet.

Hartenvrouw

Miranda Terpstra-van de Kerk

€ 22,50

Hartenvrouw is het debuut van de heteroseksuele auteur Miranda Terpstra-van de Kerk. Op een eerlijke en open manier opent dit boek de harten van gelovige dames, die van de vrouwenliefde zijn. 15 Dames van verschillende leeftijden en vanuit diverse christelijke achtergronden delen hun leven, hart en geloof. Een boek dat met liefde geschreven is om de homoseksuele (gelovige) medemens recht te doen. Wat doet het met een mens en met een hart als je geaardheid een onderwerp is van discussie? Wat doet het met iemand als er over je beslist en gesproken wordt, zonder dat je hart wordt beluisterd? Wat doet het in je relatie met God als Zijn mensen je ongelijk behandelen? De schrijfster zag de pijn in de ogen.

Verscheurd

Justin Lee

€ 19,95

Verscheurd is een persoonlijk verhaal. Als puber en toegewijd christen worstelt Justin Lee met een geheim: hoewel hij moeite heeft om het te accepteren, weet hij dat hij homo is. In Verscheurd schrijft Lee over zijn ontkenning, coming-out, zijn ervaringen met ‘ex-gay’-bewegingen, intensieve studie van de Bijbel, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. Daarbij ontzenuwt hij een aantal vooroordelen en laat hij zien hoe je vanuit liefde en respect bruggen kunt bouwen tussen christen-zijn en homoseksualiteit.
Verscheurd gaat over de moeizame verhouding tussen christelijk geloof en seksuele diversiteit (met name homoseksualiteit). De auteur kreeg zelf te maken met veel onbegrip, onkunde en veroordeling en ging een moeizame weg als christenhomo. Nu wil hij eraan bijdragen dat het gesprek over seksuele diversiteit christenen met uiteenlopende visies niet tegen elkaar uitspeelt, maar samenbindt.