Wijdekerk tot je dienst

Netwerk LHBT+
Heb je behoefte aan een spreker of een danser, een muzikant of iemand die een thema-avond kan leiden? Wil je een studiemoment of een roze kerkdienst organiseren rond een LHBT+-vraagstuk? Wijdekerk kan je verder helpen. Wij hebben een netwerk van geschikte mensen voor je. Hieronder vind je diverse mensen die mogelijk kunnen bijdragen. Zoek je nog iets anders? Neem dan contact op met info@wijdekerk.nl.

Zelf op de bühne
Wil jij zelf graag aansluiten bij dit netwerk en je talent inzetten voor Wijdekerk op het podium? Mail  dan je motivatie en specialiteit(en) naar info@wijdekerk.nl. We horen graag van je.

Giften
Je kunt zonder onze tussenkomst een afspraak maken met onderstaande mensen. Zowel zij als jij bent niets aan Wijdekerk verplicht. Wel vinden we het fijn als je aan ons wilt denken, zodat we dit platform voor iedereen toegankelijk kunnen houden. Stichting Wijdekerk bestaat volledig van giften (NL14 BUNQ 2205 8874 83 of rechtstreeks via bunq.me/wijdekerk). Ook een collecte is van harte welkom. Samen zijn Wijdekerk.

Mijn naam is Ebele Wijbenga. Ik ben zanger/schrijver. Doordat een paar vrienden los van elkaar uit de kast kwamen, en ze daardoor in mijn kerkelijke gemeente een beetje buiten de liefdesboot vielen, heb ik gesloten om mij in te zetten voor de LHBT-gemeenschap.

Dat doe ik inmiddels al een paar jaren.

 

Liefde heb ik om uit te delen, begrip, een arm om de schouder. En laten we daarnaast ook eens lachen om hoe gek we met elkaar ons leven leiden.

Ik wil graag samen leven. Samen kijken naar waar we elkaar kunnen ontmoeten, zonder oordeel, met een eigen verantwoordelijkheid.

 

Graag kom ik bij jou/jullie zingen. Mijn repertoire is open, eerlijk, confronterend, gevoelig.

Dat past in een kleine groep, maar ik heb ook ruimschoots de ervaring dat de `kleine` liedjes in een grote zaal ook prima overeind.

Intiem contact krijgen via een lied kan op alle plaatsen.

Je vind mij overigens niet alleen in christelijke kringen. Ik speel op festivals (van hippies, boeren, dance tot high tea), bedrijven, conferenties en dergelijke.

 

Als verrassende `act` kan ik ook met het Microtheater komen. Een zeer bijzondere ervaring. (zie www.microtheater.eu). Daarnaast is een pakket samen met spreker Roland Posthuma een hele mooie combi.

Ook danser Ennio Drost geeft met zijn dansen gemaakt op mijn liedjes een treffend beeld en kan gecombineerd ingezet worden.

Wil je meer van mij weten: www.ebele.eu. Contact opnemen kan via: ebele@ebele.eu of via de gegevens op genoemde website.

zanger, schrijver

Ebele Wijbenga

Ennio.jpg

Ik ben Ennio Drost, ik ben 29 jaar en woon in Diemen. Jullie kunnen mij uitnodigen om een dans te komen doen die past bij het thema dat uitgedragen wordt in jullie dienst. Niets maakt mij zo gelukkig als het troosten en weer blij maken van de mensen om mij heen door woord en dans. Ik schrijf namelijk ook gedichten en overdenkingen die ik graag met jullie wil delen zodat gebroken harten weer heel worden gemaakt door de liefde van onze Here Jezus. Want Zijn liefde danst en schrijft door mij heen, juist om anderen weer nieuwe kracht en hoop te geven. Ik ben voor alles inzetbaar. Hopelijk tot gauw, tot ziens in één van jullie diensten, bruiloften, begrafenissen, feesten. 

Dans, gedichten, overdenkingen

Ennio Drost

Lennart Pluim.jpg

Hallo! Mijn naam is Lennart Pluim, een gedreven zanger die zichzelf begeleidt op de piano of samenwerkt met andere zangers en zangeressen uit het vak. Zo zing ik o.a. sinds kort met drie vrienden onder de naam Vanípa (www.vanipa.nl) en werk ik al jaren samen met zangeres Myrthe Ebbers. Uiteraard ben ik ook als solist te benaderen. 

Vanuit persoonlijke ervaringen en gebeurtenissen uit het verleden weet ik met mijn stem de gevoelige snaar te raken als ik zing, omdat ik de teksten beleef en me kan vinden in de woorden die ik zing. Dankzij mijn opleiding Muziektheater weet ik nummers over te brengen en te presenteren. 

lennartpluim88@gmail.com 

muziek

Lennart Pluim

Marjon.jpeg

Ik ben Marjon van Dam; 54 jaar en 5 jaar geleden uit de kast gekomen na enorm veel strijd met God, mezelf en mijn omgeving. Tot die tijd gaf ik veel spreekbeurten bij Aglow, op vrouwenconferenties, in gemeenten en kerken, etc. Maar in de Evangelische organisaties en gemeenten is spreken en lesbisch zijn, geen optie. Maar in mijn hart is nog steeds (of juist!) een verlangen om te spreken over Gods oneindige, onvoorwaardelijk liefde voor elk mens!

Niet als een theologie, maar als een ervaren, diep weten in je hart … dat Gods liefde “vloeibaar” zal zijn en je hart mag binnen stromen, verwarmen, helen en vullen!

spreker

Marjon van Dam

Ik ben Marjon Letter, moeder van 2 mooie kinderen. Jarenlang was ik in de veronderstelling dat dit 2 meiden waren, tot de oudste in december 2014 vertelde dat hij  innerlijk altijd een jongen is geweest en hij graag ook verder zo door het leven zou gaan. Noud is de naam waar hij zich mee verbonden voelt. 

Samen zijn Noud en ik al bij een aantal kerken langs geweest om te vertellen over zijn transitie. Als moeder-van, mocht ik met een aantal klassen op verschillende scholen in gesprek en met catechesegroepen praten. 

Sinds april 2019 ben ik een eigen coaching praktijk begonnen om zo ander LHBT+gezinnen te kunnen ondersteunen, zie www.marjonletter.nl  of  www.facebook.com/VanBetekenis

Als ik iets voor jou, LHBT+er kan betekenen of voor familie, vrienden, klasgenoten, sportgenoten, kerkgenoten. Ik kom graag met je in contact.

spreker

Marjon Letter

Ik ben Miranda Terpstra-van de Kerk, initiatiefnemer van Wijdekerk. Ik zet mij in brede zin in voor mijn medechristenen die zich identificeren als LHBT. Veel mensen hebben mij in vertrouwen genomen door hun verhaal met me te delen. Door alle ervaringen en levensverhalen die ik hoorde, en omdat ik er voor anderen mocht zijn ook op de moeilijke momenten, heb ik veel geleerd en handvatten gekregen. Deze zijn belangrijk om samen te bouwen naar meer inclusiviteit binnen alle verscheidenheid die mensen rijk zijn. Binnen je organisatie, kerk groep kan ik met jullie in gesprek of aan de slag gaan over verschillende thema's, die LHBT, kerk en geloof raken. Ik doe dit tegen reiskostenvergoeding en een gift of collecte voor stichting Wijdekerk. Ik hoor graag van je! 

spreker

Miranda Terpstra

Noud.jpg

Mijn naam is Noud Fortuin, 18 jaar en kom uit Houten. Ik ben theologie student en schrijf om contact te maken tussen verschillende groepen mensen. Iets specifieker om verbinding te maken tussen LHBT’ers en christenen. Toen ik uit de kast kwam als transgender merkte ik hoe belangrijk het is om gezien en gehoord te worden. 

 

Bij het woord transgender kunnen een heleboel theologische ideeën  komen kijken. het gesprek hierover kan schuren en kan tegelijk ook heel mooi zijn. Beide zijn goed, zolang wij maar in contact staan met elkaar. 

 

Je kan mij uitnodigen om te spreken, al ga ik liever in gesprek dan dat ik alleen mijn eigen stem hoor. Naast spreken kan ik ook een lied spelen. Augustinus zei: “zingen is twee keer bidden.” Als woorden tekort schieten is er altijd wel een lied wat precies verteld wat ik bedoel. In zo’n situatie pak ik er graag mijn gitaar bij. 

 

noudfortuin@gmail.com

spreker, muziek

Noud Fortuin

Ik ben Paula Blokhuis. Omdat ik weet hoe het is als je kind uit de kast komt zet ik mij graag in voor Wijdekerk. Sinds september 2018 ben ik landelijke aanspreekpunt en coördinator voor Wij de ouders (voor ouders van LHBT). Ik probeer me daarbij te laten leiden door de liefde van Jezus.

Mijn man Fred is predikant. We hebben veel geluisterd naar het lief en leed van allerlei mensen. Zelf heb ik mijn betaalde baan opgezegd om meer van zulke gesprekken te kunnen voeren. Ik kom graag wat vertellen als ouder van LHBT. En luisteren.

wijdekerkvoorouders@gmail.com

spreker

Paula Blokhuis

Ronald Posthuma.jpg

Ik ben Roland Posthuma, 35 jaar. Een paar jaar geleden kwam ik uit de kast. Ik ben lid van een vrije baptistengemeente waar ik jarenlang als betaalde kracht aan het werk was. Door mijn coming out heb ik mijn functie daar moeten neerleggen maar is mijn kerk ook na gaan denken over de positie van LHBT'ers in de gemeente.  

 

Ik ben nog steeds lid van deze gemeente omdat ik van mening ben dat onze overeenkomsten groter zijn dan onze verschillen. Ik ben van mening dat homoseksualiteit zo’n onderwerp is waar anders over gedacht mag worden, zelfs binnen een gemeente! Waar de focus op zou moeten liggen is dat we één zijn ondanks onze verschillen. Zo kan de wereld iets proeven van Gods liefde in actie.  

 

Met deze boodschap heb ik voor verschillende gemeenten en organisaties, waaronder Opwekking,  seminars en spreekbeurten mogen verzorgen. Daarnaast denk ik als adviseur mee met verschillende kerken die worstelen met de rol van LHBT'ers binnen de gemeente. Mocht je iemand voor een spreekbeurt, getuigenis, dramastuk (want ik acteer ook nl 😉) of advies zoeken dan ben ik van harte bereid mee te denken. Mail me in dat geval even via:  rolandposthuma@hotmail.com

spreker, adviseur, drama, getuigenis

Roland Posthuma

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.