Mijn geliefde.....

"Those who were not my people I will call my people, and her who was not beloved I will call 'beloved'. And in the very place where it was said to them, 'You are not mij beloved people', there they shall be called 'children of the living God'."

Romeinen 9:25 - 26


Jide is de oprichter bedrijfsleider van House of Rainbow dat BAME LGBTI+ individuen steunt. Verder is hij assistent curator in de kerk van Engeland. 


Velen van ons die zich identificeren als lesbisch, homo, biseksueel, transseksueel, interseksueel of queer (LHBTIQ+) verdedigen vaak de hoop die ze hebben, de rechtvaardiging en over verzoening kunnen preken, omdat we weten hoe het gevoel: het diepe verlangen om geliefd te zijn en gekoesterd worden door onze christelijke familie, voelt.


Dit zijn gevaarlijke tijden binnen onze geloofsgemeenschappen. Er zijn duidelijk velen die aanvallen plegen, beledigen, discrimineren en intoleranties binnen het geloof  te beschermen, zonder zich bewust te zijn van de consequenties op emotioneel en psychologisch vlak voor degenen die het betreft en er direct mee geconfronteerd worden.

 

Mocht je zelf hiermee in aanraking komen, dan zou je misschien deze twee Bijbelverzen kunnen lezen en/of herlezen (en misschien nog een keer willen lezen). Ze zijn gevuld met hoop en geven zekerheid. Wij zijn Gods mensen, ongeacht de kleur van onze huid, handicaps, religieuze uitingen, seksuele geaardheid of gender identiteit. Tragisch genoeg zijn vele LHBTIQ+ mensen vluchtelingen geworden doordat de traumatische gebeurtenissen ervoor hebben gezorgd dat ze uit hun land zijn gevlucht, om een veiliger plek te vinden. Ze hebben hun families moeten achter moeten laten en bij het weglopen, hebben velen de mogelijkheid hoop te hebben in God, verloren.  


God roept ons naar een plaats van genezing en verzoening van rust en vreugde. Het Woord herinnert ons eraan (met name wij, die LHBTIQ+ zijn,) dat er tijden zijn waarin we het slachtoffer worden en met verschrikkelijke termen worden gerelateerd.


Maar NU NIET MEER!
Mensen hebben ons verteld dat wij geen mensen zijn en dat wij daarom geen kind van God kunnen zijn, Vanwege de personen waar we van houden. Hoe dan ook, de boodschap van Paulus naar de Romeinen, is ook naar ons. Hij zegt: "En op elke plek waar is gezegd: 'Jullie zijn niet Mijn mensen', daar zullen zij de kinderen van de levende God genoemd worden." Het is daarom belangrijk voor degenen die zich identificeren als LHBTIQ+, om te omarmen en te erkennen dat wij ook "Geliefde kinderen van de levende God" zijn. 


Een gebed.
Genadige God, help ons, om te begrijpen dat wij "Waarlijk geliefde, kinderen van de levende God"
zijn en dat we van Uw genade, liefde en vrede in ons land mogen genieten.
Amen.

Stemmen van Hoop is een Engelse verzameling van dagelijkse reflecties die zijn geschreven door 40 LHBTI+ christenen, die ieder een Bijbelvers of een passage zullen delen die hen door moeilijke tijden heeft geholpen. De originele link: https://viamedia.news/voices-of-hope/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

16 Oct 2019

Please reload

Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.