Ode aan my beauty, my love

19 Jan 2018

Alanga is mijn geliefde, mijn liefste, mijn mooiste, mijn Lookje. Ik vind het superspannend om de liefde met haar te beleven. Dat is eigenlijk best gek, omdat we al meer dan een jaar samen zijn. De liefde zat niet altijd mee. Ik heb drie lange relaties gehad die ik helaas wilde beëindigen. De eerste twee met mannen en de laatste met een vrouw. Het beëindigen van de relaties vond ik heel moeilijk, omdat ik samenwoonde en harten brak. Ook dat van mezelf.

Van gewone vriendinnen, naar gewonde vriendinnen

Na mijn derde lange relatie, die eindigde in een scheiding, vond ik het helemaal moeilijk om nog in de liefde te geloven. Het deed me veel verdriet dat ik onverhoopt mijn huwelijk wilde verbreken. Alanga was op mijn huwelijk aanwezig als gast. We waren toen nog gewone vriendinnen. Inmiddels zijn we gewonde vriendinnen. Beide beschadigd door de liefde, de liefdesverslaving en de hoop die daarbij kwam kijken. We hoopten op heel veel, maar we stonden regelmatig met lege handen.

Bouwen aan onszelf en aan elkaar

Na mijn scheiding ben ik ook nog keihard op mijn bek gegaan, omdat ik verliefd was op iemand die niet met mij wilde zijn. Dit was heel pijnlijk, maar het heeft me veel over mezelf en mijn voorgaande relaties geleerd. Het was de druppel die de emmer deed overlopen en ik voelde me afgebroken tot op het bot. Het heeft ervoor gezorgd dat ik Alanga moeizaam kon binnenlaten. Mijn hoop, geloof en het vertrouwen in de liefde was volledig afgebrokkeld. Alanga was er ook niet best aan toe. God zorgde ervoor dat we voor elkaar durfden te kiezen. Samen gingen we bouwen aan onszelf en aan elkaar. Langzaamaan werden we meer heel. Onderweg bespraken we elk deeltje, elk stukje dat omhoog kwam. Yahshuah (Jezus) begeleidde ons hier intensief bij. We gaven elkaar alle ruimte om de pijn te voelen en te verwerken. Dit konden we alleen doen door onze harten niet volledig naar elkaar te openen.

De mooiste vrouw van de wereld

Soms waren we op een feestje en dan voelde ik in elke cel van mijn lichaam hoeveel ik van haar houd. Ik zag haar dan staan en voelde opeens mijn hart volledig opengaan. In alle hevigheid raasde de verliefdheid door me heen. Ik keek naar haar en zag de mooiste vrouw van de wereld. Ik mag God op mijn blote knieën danken dat zij aan mijn zijde staat. Ik heb me nog nooit zo op mijn gemak gevoeld in een relatie. Tijdens die momenten besef ik diep hoe bijzonder onze liefde is en hoe rijk ik ben dat deze liefde wederzijds is. Meteen vind ik die gedachte ook eng. Ik word compleet weggevaagd door dit gevoel en sluit de poorten. Ik durf haar niet meer verliefd aan te kijken. Ik neem weer wat gas terug.

Liefde en zachtheid

Rustig aan. Als twee kleine kindjes ontdekken wij opnieuw de liefde. Dat gebeurt heel teder en zacht. We waren beide wilde meiden. God heeft daar korte metten mee gemaakt. Bij elkaar zijn we liefde en deze liefde en zachtheid dragen we naar elkaar uit.

Alanga is een cadeau van God

Ik ben geen partygirl meer en ook geen churchgirl meer. Beide levensfases had ik nodig om dichterbij mezelf te komen. Ik ben super dankbaar dat God me het cadeau Alanga heeft gegeven. Ze is zo zorgzaam, zo goed, zo lief, zo sterk, zo puur. Er schijnt zoveel licht door haar heen. Ze is grappig en wijs, slim en lekker gek. Ze wijst me op Gods waarheid als ik die een keertje vergeet. Ze neemt me zoals ik ben. Ze heeft geduld met me. Ze weet dat ik mijn hart elke dag meer voor haar open. Ik voel ons licht elke dag sterker schijnen. Onze verbinding wordt elke dag intenser. God laat me soms voelen hoe diep onze liefde zit. Mijn hart kan bijna niet geloven dat er zoveel liefde voor mij in het verschiet ligt. Blijkbaar verdien ik de liefde. Zoals wij allemaal. Wat ons verleden ook is.

Opnieuw hoop en vertrouwen

Een ode aan de vrouw die mijn hart heeft veroverd, me steunt, liefheeft en compassie toont. De vrouw die ondanks alle klappen die ze heeft gehad, kan vergeven en durft te vertrouwen op liefde. Liefde met mij en met God. God laat ons vertrouwen, door Hem hebben we weer hoop. Ik luister naar zijn stem en Hij leidt me elke dag dichter naar haar toe. Een vrouw met wie ik zo op één lijn zit, dat ik er alleen maar van had kunnen dromen. Een vrouw die net als ik elke dag sterker wordt en dichter bij mij en God komt. Ik hou zo veel van haar.

Al namen we kleine stapjes in het openen van ons hart, ik liet haar meteen voelen hoe belangrijk ze voor me is. Toen ze haar huis uit moest, verhuisde ik met haar mee naar het volgende huis, al waren we net samen. Soms ben ik net een tijger die zijn geliefde beschermt. Gelukkig lukt het steeds vaker om mijn liefde voor haar te voelen en te uiten door in alles uit te ademen hoe fantastisch ik haar vind. Dat verdient ze ook.

Bewust genieten van elke stap

Gelukkig hebben we allebei babystapjes nodig om weer in het zonlicht te staan na jaren in het donker. Als het echt is, ware liefde, dan voel je dat. En echte liefde is zó mooi, zó puur en komt zo dichtbij, dat je daar ook met babystapjes naartoe mag lopen. Bewust en genietend van elke stap.

Ariel Faith heeft een relatie met Alanga Atlantis . Ze kwam pas op latere leeftijd tot geloof. Ze strijdt voor het leger van licht en is niet meer bang haar kwetsbaarheid te tonen. Voor Wijdekerk schrijft ze interviews en blogs, omdat ze LHBT’ers wil laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Samen staan we sterk, want samen zijn Wij de kerk.