The Change

16 Dec 2017

Alanga (29) is enorm veranderd de afgelopen jaren. Velen herkennen haar niet terug. Ze had rode lange haren en zocht vervulling bij mannen en in de partyscene. Ze was ver verwijderd van zichzelf, waardoor haar haar uitviel. Gelukkig kwam ze thuis bij Jezus. Ze ontdekte dat ze biseksueel is en heeft nu voor het eerst een relatie met een vrouw. Die vrouw ben ik. Ik vind haar prachtig en God maakt haar elke dag mooier. Haar pad is stijl en liep via verslavingen naar een diepe liefde voor God. Ze bewandelt een onconventioneel christelijk pad, waarin spiritualiteit de boventoon voert. Een openhartig interview met een bijzondere vrouw.

 

Verwijderd van mezelf

Door de klappen die ik kreeg in het leven raakte ik steeds verder verwijderd van mezelf. Ik ben daardoor in gekke situaties beland. In gewelddadige relaties, zowel fysiek als mentaal. Ik was ook gewelddadig naar mezelf. Ik heb 10 jaar lang een eetstoornis gehad. Zo uitte ik de frustraties naar mezelf en mijn gebrek aan liefde. Ik hoopte die buiten mezelf te vinden in de vorm van waardering van andere mensen, die zeiden dat ik er goed uitzag. Mijn zoektocht naar liefde, naar aardig gevonden worden, hopelijk goed genoeg te zijn.

 

Burn-out

Bevestiging zocht ik bij vele mensen tot ik 2 a 3 jaar geleden in een burn-out raakte. Door mijn zoektocht naar liefde eigenlijk, naar vervulling, naar stabiliteit. Ik vond het nergens. Ik zocht het op de verkeerde plaatsen. Ik gebruikte veel drugs en deed emotioneel uitputtende pogingen tot liefdesrelaties. Ik deed teveel voor andere mensen en te weinig voor mezelf. Op m’n werk ook en daar kwam ik tot een breekpunt. Ik herkende mezelf niet terug, ik was ver van mezelf verwijderd geraakt. Ik had een keuze.

 

Keuze

Ik kwam in de kerk en God stelde me voor een keuze. Terugkomen naar Hem of verdergaan met mezelf de afgrond in werken. Ik koos er toen voor thuis te komen. Dat was de grootste verandering in mijn leven. Ophouden met veranderen en teruggaan naar hoe God mij bedoelt heeft. Zijn liefde was alles wat ik zocht. Het heeft ervoor gezorgd dat ik stapsgewijs met alles kon stoppen. Omdat hij mijn vervulling werd. Hij laadde me op.

 

God volgen

Hij vroeg me om Hem te volgen en mijn leven aan Hem te geven. Ik besloot ja te zeggen tegen alles wat Hij van me vroeg. De afgelopen twee jaar ben ik helemaal veranderd. Terug veranderd.

Dat proces is nog steeds gaande. Naar een geliefde dochter van God die volmaakt is. Gods overweldigende liefde heeft mij veranderd, heeft mij rust en richting gegeven. Ik weet nog heel goed dat daar een liedje over was: 'Let Jesus take the wheel.' Dat zong ik heel hard mee, toen ik God weer mijn leven inliet. Ik zeg het nog steeds. Let his will be done and not mine. Let Jesus take the wheel. He knows the road that you need to take! Sindsdien ben ik een ander mens.

 

Verandering

Ik ben veranderd in de persoon zoals God mij bedoeld heeft. Ik ben een stuk liefdevoller geworden. Vroeger kon ik heel snel boos worden, gefrustreerd zijn. Als de trein niet reed begon ik al helemaal te flippen. Ik heb dat allemaal niet meer. Ik ben rustig. Ik ben in het nu. Ik heb een stuk meer lak gekregen aan wat de wereld van mij denkt. Ik denk dat dat de grootste verandering is. Ik heb een stuk meer zelfliefde gekregen. Ik maak keuzes vanuit zelfliefde. Ik stel grenzen waardoor ik mijn ruimte durf in te nemen. Ik zorg goed voor mezelf. Vroeger was ik zelfdestructief, tegenwoordig ga ik het liefst op tijd naar bed. Ik zorg voor mijn lichaam en luister wat ze nodig heeft. Ik heb nu een relatie en zoek niet meer liefde her en der. Ik heb geen aandacht meer nodig via flirten. Ik plaats mijn eigenwaarde niet meer buiten mezelf. Ik haal het niet meer uit seks, goedkeuring of aandacht van anderen, maar uit aandacht van God. Liefde en tijd van God is alles wat ik nodig heb. Erkenning haal ik bij Hem. The only opinion that matters is Gods.

 

Schaamte

Ik schaam me dat ik een hele ruime tijd heel veel heb gedaan, voor mensen die heel weinig terug gaven. Ik was daar blind voor. Tegelijkertijd nam ik heel veel bij mensen die heel veel voor me deden. Ook daar was ik blind voor. Ja, ik denk dat ik me een beetje schaam voor mijn zelfdestructieve gedrag en hoe ver ik daar in ging. Ik was zo naïef. Ik had een obsessie voor de verkeerde persoon. Ik bleef, ook al viel mijn haar uit door de stress en zat ik onder de psoriasis. Ik negeerde mijn grenzen.

 

Trots

Ik kan nu trots op mezelf zijn. Sinds ik voor God heb gekozen, heb ik lef ontwikkeld. Lef om me uit te spreken, om te staan voor wie ik ben, om mijn eigen weg te kiezen en vast te houden. Wat wie ook zegt. Ik kijk mijn diepste pijnen aan, houdt ze vast en laat ze weer los. Wat de duivel ook op me afstuurt, ik ben nergens meer bang voor, omdat God door mij heen leeft. Ik heb alles aan God gegeven, alles wat ik ben. Zelfs mijn naam hier op aarde, ik heb alles weggeven. Ik doe alles wat Hij vraagt. Ik heb voor Ariel gekozen. Daarin heb ik niet geluisterd naar de kerk of welk instituut dan ook. Ik ben God blijven volgen en ik ben er voor uitgekomen. Al vond ik dat zelf wel eng.

 

Diepgaan

Ik denk dat het in mijn persoonlijkheid zit om heel erg door te zetten. Daarom ben ik in alles wat ik ben aangegaan of heb meegemaakt in mijn leven heel diep gegaan. In al mijn verslavingen: mijn eetstoornis, liefdesverslaving en drugsgebruik, maar ook in mijn herstel ervan. Ik ben diep gegaan in mijn relatie met God. Alles en iedereen loslatend wanneer Hij dat van me vroeg. Daarna ben ik diep gegaan in mijn pijnen, in mijn schaduwkanten. De reden achter al die verslavingen. Waardoor ik de afgelopen twee jaar in therapie heb doorgebracht met God. Met de engelen leerde Hij me aura en chakra healing, communicatie met de engelen, bomen en de natuur. Ik ben open geworden naar mezelf en anderen. Alle trots en schaamte voorbij. Buigen wanneer ik moest buigen. Iedereen is God en God is in alles. Dat is buigen voor God en daar nederig in zijn.

 

Ervaring in de kerk

Toen ik klein was, ging ik naar de katholieke kerk. Dat heb ik als stijf en afwijzend ervaren. Ik had het gevoel dat ik boete moest doen. Al wist ik niet waarvoor. Ik was ook misdienaar. Ik ben op vrij jonge leeftijd gestopt met naar de kerk gaan. Als ik het moeilijk had bleef ik bidden. Toen ik twee jaar geleden naar de christelijke kerk ging ervoer ik het eerst als een hele liefdevolle plek, een warm bad. Echt een thuis. Tot het moment dat naar voren kwam dat ik minder conventioneel was dan zij voor ogen hadden. Ik kwam er ook met Ariel uit de kast. Zie deel 3 van haar blog: Uit de kast in de kerk. Hierin vertelt zij haar verhaal, maar het betreft ook mij.

 

Ik zie de Bijbel als een spiritueel boek. Dat is niet persé iets dat je letterlijk hoeft te nemen. Dat matchte niet en toen werd het wel heel snel heel koud. Het voelde alsof de leiding van de kerk mensen aanstuurde om me de rug toe te keren. Omdat ik niet dacht zoals zij denken. Het was heel snel heel liefdevol en heel snel heel koud met heel veel mensen. Ja, dat was wel pijnlijk.

 

Christen zijn

Ik heb me absoluut heel sterk en heel erg christen gevoeld. Ik geloof nu dat Jezus in mijn hart is. Ik volg Hem. Christen zijn is misschien ook gekoppeld aan de lifestyle die de kerk voorschrijft. Ik ben veel bezig met spiritualiteit, meditatie en chakra's. Ik lees ook kaarten. Ik geloof in de engelen. Ik doe weliswaar alles vanuit licht en vanuit Jezus. Ik werk met Jezus. Ik roep zijn bescherming aan en ik bid de hele dag door. In die zin voel ik me wel een christen. Tegelijkertijd ben ik daar wel voorzichtig in, omdat ik weet dat veel christenen geleerd wordt om die bredere spiritualiteit af te wijzen. Ik kijk wel verder dan de Bijbel voor diepgang in mijn spiritualiteit en groei. In die zin vind ik het een lastige titel. Ik volg God en God is in mij. Hoe ik daar een label aan moet plakken weet ik niet zo goed.

Ariel Faith is biseksueel en heeft Surinaamse roots. Zij schrijft blogs en interviews voor Wijdekerk. Zij doet dit, omdat zij lhbt-ers een hart onder de riem wil steken. Zij heeft zelf afscheid moeten nemen van haar kerk. Ze weet hoe zwaar de strijd kan zijn. Inmiddels heeft zij dat een plek gegeven. Ze omarmt zichzelf steeds meer met alles wat ze heeft. Ze houdt van Jezus, zijn licht en liefde. Dit deelt ze graag met anderen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

16 Oct 2019

Please reload

Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.