‘Ik ben er!’ zegt de dominee. ‘Ik kijk uit naar die beloning! De kroon en de juwelen … en de villa …’
Even later klinkt het antwoord uit de hemel.
‘Juist ja … even kijken, ik zie hier hoe je je leven geleid hebt … ik zie dat je mensen uit je kerk hebt gezet omdat ze homo waren. Klopt dat?’
De dominee knikt en glimlacht trots.
‘En hier staat dat je dat in mijn naam hebt gedaan … en je hebt hun families ook uit de kerk gegooid. Waarom heb je dat in hemelsnaam gedaan?’
De glimlach van de dominee verdwijnt. ‘Ehm … omdat ik deed wat U wilde!’
‘Wat Ik wilde? Waar heb je dat idee gekregen? Ik heb nooit iemand buitengezet.’
De dominee kijkt naar beneden. ‘Nou, ehm, ik dacht …’
‘Je hebt niet nagedacht over wat dit met hen zou doen. Ik heb nooit gezegd dat je mensen moest buitensluiten.’
De dominee schuifelt met zijn voeten. ‘Maar ik wilde ze op die manier doen veranderen.’
‘En gebeurde dat? Zijn ze veranderd?’
De dominee  zwijgt even. ‘Ik weet het niet.’
‘Weet je dat niet? Jij had de herder voor deze mensen moeten zijn. Hoe kan het dat je ze uit het oog bent verloren? Weet je nog dat Ik heb gezegd dat Ik 99 schapen zou achterlaten om één verloren schaap te zoeken, omdat iedereen ertoe doet?’
De dominee fronst zijn wenkbrauwen.
‘… en je hebt ze niet alleen buitengezet, je hebt de deur in hun gezicht dichtgegooid. Je zei tegen ze dat ze naar de hel zouden gaan! Wil je weten wat er gebeurd is met de mensen die je hebt weggestuurd?’
De dominee knikt.
‘Drie van hen hebben een eind aan hun leven gemaakt. Ze geloofden je toen je zei dat ze slechte zondaars en mislukkelingen waren. Zij zijn nu hier bij Mij. De meeste anderen wilden niets meer met Mij te maken hebben. Ze geloofden dat Ik hen haatte. Ik heb een aantal van mijn trouwe volgelingen naar ze toe gestuurd om ze de waarheid over mijn volmaakte liefde te vertellen.’
De dominee kijkt op. ‘Ik dacht dat mijn taak was om het zondigen van de mensen tegen te houden.’
‘Nee. Ik heb je gezegd dat je ze moest liefhebben en ze de weg naar Mij moest wijzen. Je had hen moeten dienen … ook als je dat zelf niet wilde. Ik heb gezegd dat je hen moest bezoeken, kleden en voeden.’
De dominee slaat zijn ogen neer. ‘Ik dacht dat alle kerkleiders die homo’s in hun kerk toelieten, zwak waren …’
‘Het is precies omgekeerd. Degenen die homo’s hebben verwelkomd in de kerk, waren sterk. Zij vroegen God wat ze moesten doen en ze luisterden naar de Geest. Ze hadden mensen lief zoals Ik hen liefheb.’
De ogen van de dominee vullen zich met tranen. ‘Ik had geen idee.’

Steeds meer mensen in de kerk beseffen wat de dodelijke gevolgen zijn van de buitensluiting van LHBT’ers. Iedere dag worden kerken inclusiever en kiezen ze voor het hart en de waarheid van God.

En jij?

Dit verhaal van Susan Cottrell verscheen op de website van Freed Hearts, een non-profitorganisatie die staat voor een inclusieve kerk.  Het verhaal gaat over een geestelijk leider, hier een dominee, die LHBT’ers uit zijn kerk heeft geweerd en na zijn dood bij de hemelpoort verschijnt. Wij willen dit indrukwekkende verhaal graag met jullie delen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

16 Oct 2019

Please reload

Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.