Mijn ontdekkingsreis

Frea Miedema.

Ik kom uit een gelovig, groot gezin; vader, moeder, en elf kinderen. In de jaren '50, '60 was twee keer per zondag naar de kerk gaan heel gewoon. Als meisje moest ik jurken dragen, dat vond ik vreselijk. Over gevoelens praten was nooit aan de orde, dat werd niet gedaan. Op de lagere school was ik al verliefd op een meisje uit een hogere klas. Maar ik wist niet wat dat betekende, instinctief voelde ik wel aan dat je daar beter niet over kon praten. Meisjes hoorden met jongens te gaan en dat deed ik dan ook maar. Heb me altijd aangetrokken gevoeld tot vrouwen en regelmatig verliefd geweest, maar niets mee gedaan. Ben 10 jaar getrouwd geweest en 2 prachtige dochters gekregen. Een ervaring die ik ook niet had willen missen.

Na 10 jaar ben ik gescheiden, omdat ik een dubbelleven niet langer aankon. Mijn gevoelens voor vrouwen werden steeds sterker. Ik ben toen uit de kast gekomen, en het antwoord van mijn moeder was: "Ach kind, dat heb ik altijd al geweten!" Dat was zo ontnuchterend voor mij en toch ook zo lief, helemaal niet afwijzend. Mijn geloof stond in deze jaren op een heel laag pitje. Na een zoektocht naar mezelf kwam ik mijn ware liefde tegen, die in de familie warm werd onthaald! Samen deelden we drie jaar lief en leed, maar toen verloor ik haar, veel te vroeg, aan kanker. Mijn kinderen hadden haar ook als een tweede moeder in hun hart hadden gesloten. Onze relatie is door onze toenmalige dominee, voordat ze overleed, thuis ingezegend. Dit was voor ons beiden heel belangrijk. Ons geloof konden wij samen beleven.

Na dit grote verlies duurde het even voor ik mij weer kon open stellen. Toch, na een tijdje, weer een relatie aangegaan met een vrouw. Deze relatie verliep moeizaam, toch probeer je steeds om het beste ervan te maken, maar uiteindelijk is deze, na 29 jaar, beëindigd.

Mijn relatie met de kerk was al goed, maar toen de dominee onlangs, n.a.v. de Nashville-verklaring, een dienst wijdde aan de zaak van de LHBT' ers kon ik mijn geluk niet op. Onverwacht vanaf de kansel erkenning in het openbaar: je mag er zijn en het is goed zoals je bent! En mijn kerk had zich aangemeld bij de Wijdekerk! Het deed mij zo goed om dit te ervaren.

#erkenning #Nashvilleverklaring

Recente blogposts

Alles weergeven

Pelgrim

Vind je een reactie ongepast?
Meld het!
Vind je een reactie ongepast?
 
Meld het!

Stichting Wijdekerk

info@wijdekerk.nl

KvK : 70255547

IBAN : NL14 BUNQ 2205 8874 83

RSIN : 858217946

© Copyright 2016-2021 | Stichting wijdekerk

Proclaimer

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn/haar verhaal hier kan delen. Dit staat los van de mening van het team over de inhoud. Het is niet aan ons om te oordelen maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. 

 

Auteurs zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun verhaal. Wij als team doen ons uiterste best correcte en authentieke bijdragen op deze website te plaatsen. Als je onjuistheden en/of fouten constateert, dan verzoeken wij je dit bij ons te melden via het contactformulier. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk herstellen.

Privacyverklaring

Wij gaan vertrouwelijk om met alle informatie die je ons geeft. Persoons- of adresgegevens gebruiken wij alleen voor het doel waarvoor je ze hebt verstrekt.  Zie hier voor onze volledige privacyverklaring.